Ga direct naar inhoud

Best Doctors®

Een second opinon van een internationale topspecialist.

Heb je al langere tijd klachten die niet worden verholpen? Of ben je op zoek naar bevestiging van een diagnose of behandelplan? Dan heb je mogelijk behoefte aan een second opinion. Wij bieden je de mogelijkheid om een second opinion aan te vragen via Best Doctors®.

Dit kun je doen in Nederland, maar Nationale-Nederlanden biedt je ook de mogelijkheid jouw medisch dossier naar een internationale topspecialist van Best Doctors® te sturen. Deze experts zijn door hun collega’s verkozen tot de allerbeste in hun vakgebied.

Hoe werkt het?

Je hoeft de specialist niet zelf te bezoeken. De arts bekijkt de onderzoeken die al zijn gedaan zorgvuldig en vormt zijn oordeel. Je krijgt een rapport met de second opinion thuisgestuurd. Een verpleegkundige van Best Doctors® bespreekt het advies telefonisch met je.

Het advies kan overeenkomen met wat je van jouw eigen specialist hebt gehoord, maar ook afwijken. In het laatste geval is het aan jou en je specialist wat je met het advies doet.

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven

Wanneer adviseert of ondersteunt Best Doctors®

Je kunt een second opinion aanvragen als:

  • Je een keuze moet maken uit verschillende behandelingen.
  • Je wilt checken of jouw behandelend arts de juiste diagnose stelt.
  • Je klachten niet veranderen.
  • Je twijfelt over de informatie die je van je specialist hebt gekregen.
  • Je twijfelt over de operatie die je specialist heeft aanbevolen.

Aanmelden voor Best Doctors®

Wil je gebruik maken van een topspecialist van Best Doctors®? Meld je dan aan bij het Nationale-Nederlanden Zorgteam via telefoonnummer 013 593 82 25. Binnen 24 uur belt een verpleegkundige van Best Doctors® je terug. De verpleegkundige begeleidt je tijdens het verdere verloop van jouw second opinion.

Geen eigen risico

Een second opinion via Best Doctors® valt niet onder het eigen risico. Kies je voor een second opinion die jouw basisverzekering vergoedt? Dan betaal je wel eigen risico.