Ga direct naar inhoud


Best Doctors®

Een second opinion van een internationale specialist.

Let op! Vanaf 1 januari 2024 bieden wij de service Best Doctors helaas niet meer aan. Een second opinion wordt wel vergoed vanuit de basisverzekering. Bekijk de vergoeding voor een second opinion.

Je hebt maar één lichaam en daar ben je zuinig op. Mocht er iets aan de hand zijn met jouw gezondheid, dan wil je goed geholpen worden.

Heb je al langere tijd klachten die niet worden verholpen? Of ben je op zoek naar bevestiging van een diagnose of behandelplan? Met de Zorg Vrij verzekering kun je gebruikmaken van een second opinion via Best Doctors®. Dit kan in Nederland, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw medisch dossier te laten beoordelen door een internationale specialist van Best Doctors®. Zij zijn verkozen tot de allerbeste in hun vakgebied.

Waarom wil je een second opinion aanvragen?

Natuurlijk ga je ervan uit dat jouw arts de beste keuze maakt voor jouw behandelplan. Toch kan het voorkomen dat je twijfelt over de behandeling die jou wordt voorgeschreven. In zo’n geval kun je een second opinion aanvragen via Best Doctors®. Een andere specialist, die niet verbonden is met je huidige behandelaar, kijkt dan op papier naar jouw onderzoeksresultaten, de diagnose en de voorgestelde behandeling. Je bespreekt de uitkomsten van het advies met je huisarts of je behandeld arts. Best Doctors kan hierbij helpen. Je kunt dan samen de vervolgstappen bepalen.

Hoe werkt het?

De arts bekijkt de onderzoeken die al zijn gedaan zorgvuldig en vormt zijn oordeel.

  • Een arts uit het netwerk kijkt naar je gegevens, scans, testresultaten en pathologiemonsters
  • Documenten worden herlezen, foto's worden herzien en monsters worden opnieuw beoordeeld
  • Een vertrouwelijk rapport met diagnose en behandelingsvoorstel komt jouw kant op
  • Best Doctors® kan je ondersteunen in het gesprek met je behandeld arts.

Je krijgt een rapport met de second opinion thuisgestuurd. Een arts van Best Doctors® bespreekt het advies telefonisch met je. Je hoeft de specialist dus niet zelf te bezoeken.

Wanneer ondersteunt Best Doctors®

Je kunt een second opinion aanvragen als:

  • Je een keuze moet maken uit verschillende behandelingen
  • Je wilt checken of jouw behandelend arts de juiste diagnose stelt
  • Je klachten niet veranderen
  • Je twijfelt over de informatie die je van de specialist hebt gekregen
  • Je twijfelt over de operatie die de specialist heeft aanbevolen


Aanmelden voor Best Doctors®

Wil je gebruikmaken van een topspecialist van Best Doctors®? Dat kan als je de Zorg Vrij verzekering hebt. Neem contact op met het Nationale-Nederlanden Zorgteam via telefoonnummer 013 593 82 25. Binnen 24 uur belt een arts van Best Doctors® je terug. De arts begeleidt je tijdens het verdere verloop van jouw second opinion.

Geen eigen risico

Voor een second opinion via Best Doctors® betaal je geen eigen risico. Kies je voor een second opinion die je basisverzekering vergoedt? Dan betaal je wel eigen risico.

De zorgverzekering die je helpt gezond te leven

Er is maar één Nederlander als Esther Molenaar die met hulp van Best Doctors® haar operatie zo lang mogelijk kon uitstellen

15 jaar geleden kreeg Esther voor het eerst pijnklachten in haar linker heup. Deze waren vervelend maar belemmerden haar niet direct in haar doen en laten. Vorig jaar veranderde dit, haar klachten verergerden en hobby’s waar ze veel plezier aan beleefde, zoals hardlopen, moest ze staken. De huisarts stuurde haar door voor een röntgenfoto, die ernstige slijtage liet zien.

De orthopeed die de behandeling op zich nam, liet Esther weten dat hij verwachtte dat ze voor haar 50e al een totale heupvervanging zou moeten ondergaan. Ook haar andere heup liet de eerste tekenen van slijtage zien. Ze kreeg het advies om inlegzooltjes te gebruiken en terug te komen voor een jaarlijkse röntgenfoto of als de klachten ondragelijk werden.

Dit advies gaf veel vragen. Zo jong al een eerste heupprothese is niet niks en Esther wilde zeker weten dat de diagnose en het behandeladvies klopten. Ze werd erop attent gemaakt dat ze via Nationale-Nederlanden toegang heeft tot de service van Best Doctors® waar een internationale expert opnieuw de medische situatie bekijkt en een persoonlijk advies geeft over de diagnose en behandeling.

De internationale expert deelde de mening van de behandelend specialist in Nederland en gaf aan dat haar linker heup inderdaad ernstige slijtage laat zien. Hij informeerde haar dat het belangrijk is de operatie zo lang mogelijk uit te stellen en gaf haar meerdere opties om dit te bereiken, zoals aanpassingen in de levensstijl, fysiotherapie, pijnmedicatie en injecties in haar heup. Hij onderstreepte het belang om met de minst invasieve behandeling te starten. Esther besprak de resultaten met haar huisarts, die ook een kopie van het verslag ontving, en met haar behandelend specialist.

“Het rapport van Best Doctors® bevestigde de diagnose en gaf mij duidelijk advies over wat ik kan doen om een operatie zo lang mogelijk te kunnen uitstellen.” - Esther Molenaar

Brochure


Extra services bij jouw zorgverzekering

Bekijk alle services

Service & Contact

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service & Contact