Ga direct naar: inhoud

Pensioenoverzichten

  • Toelichting UPO, PGO, PGD en PGP
  • Inzicht in uw pensioensituatie

Afhankelijk van uw pensioensituatie ontvangt u jaarlijks of één keer in de vijf jaar een pensioenoverzicht van Nationale-Nederlanden. De vier meest voorkomende pensioenoverzichten zijn: Uniform Pensioenoverzicht (UPO), Pensioengerechtigden Overzicht (PGO), Pensioenoverzicht Gewezen Deelnemer (PGD) en Pensioenoverzicht Gewezen Partner (PGP).

Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Wij verstrekken jaarlijks het UPO aan werknemers met een pensioenregeling bij Nationale-Nederlanden. Dit overzicht geeft u inzicht in uw huidige en toekomstige pensioensituatie.

Lees meer

Pensioengerechtigden Overzicht (PGO)

Pensioengerechtigden ontvangen jaarlijks een overzicht van hun ingegane pensioenen. Op het PGO staan ook de eventueel bijbehorende, nog niet ingegane pensioenen, zoals partnerpensioen of wezenpensioen.

Lees meer

Pensioenoverzicht Gewezen Deelnemer (PGD)

Eens in de vijf jaar sturen wij het PGD naar iedereen die ooit pensioen bij Nationale-Nederlanden heeft opgebouwd en dit niet heeft overgedragen naar een nieuwe pensioen­uitvoerder. Op het PGD staan de bedragen die u ontvangt bij pensionering. Hierop staan ook de bedragen die uw eventuele partner en/of kinderen krijgen als u overlijdt.

Lees meer

Pensioenoverzicht Gewezen Partner (PGP)

Eens in de vijf jaar versturen wij een pensioenoverzicht naar ex-partners die na een scheiding aanspraak hebben gehouden op partnerpensioen. Het PGP laat zien welk pensioen u kunt verwachten als uw ex-partner overlijdt.

Lees meer


Tien vragen over pensioen en uw UPO aan pensioenexpert Marc Bergsma

Marc Bergsma beantwoordt de tien meestgestelde vragen over het UPO.

Lees meer