Ga direct naar: inhoud

Uw lijfrente komt vrij

  • Uitkeringen ontvangen of doorsparen
  • Nationale-Nederlanden biedt u een aantrekkelijke rente

Uw lijfrente komt vrij. Welke mogelijkheden heeft u?

Bij het vrijkomen van uw lijfrente heeft u drie mogelijkheden; u start met periodiek uitkeren, u stelt uw uitkering nog even uit of u laat het geld in één keer uitkeren.

Periodiek uitkeren

U stort eerst uw lijfrente op een nieuwe bankspaarrekening. Vanaf deze rekening keren wij het geld periodiek aan u uit. U krijgt een aantrekkelijke vaste rente. De eerste uitkering kunt u uitstellen tot 12 maanden na de storting van uw lijfrente.

Aanvullende PensioenUitkering

Uitkeren uitstellen

Wilt u uw vrijkomende lijfrente nog niet laten uitkeren en wilt u uw eerste uitkering langer dan 12 maanden uitstellen? Dan kunt u uw lijfrente tegen een aantrekkelijke rente door laten groeien met Aanvullend PensioenSparen.

Aanvullend PensioenSparen

In één keer laten uitkeren

U kunt uw lijfrente ook in één keer laten uitkeren (afkoop). Wel betaalt u dan misschien veel belasting. De Belastingdienst kan u bovendien een boete (revisierente) tot 20% van het uit te keren bedrag in rekening brengen.

Lijfrenteverzekering ineens uitkeren

Oud regime en nieuw
regime

Niet alle lijfrenteverzekeringen zijn hetzelfde. Op oude lijfrenteverzekeringen zijn andere regels van toepassing dan op nieuwere verzekeringen of bankspaarrekeningen. Hiervoor worden de termen oud regime en nieuw regime gebruikt. Wat voor u mogelijk is, hangt af van het regime waar uw lijfrente onder valt.

Meer informatie

Bank- of verzekeringsproduct?

Kiest u voor periodiek uitkeren? U vraagt dan eerst een nieuw product aan. Wij bieden hiervoor een bankspaarrekening aan. Ook kunt u een bank- of verzekeringsproduct aanvragen bij een andere bank of verzekeraar. Welk product het beste bij u past hangt af van uw wensen, situatie en het soort lijfrenteproduct.

Meer informatie

Lijfrenteverzekering bij overlijden

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Bent u de begunstigde van een lijfrente of een gouden handdrukkapitaal? De verzekeraar vraagt u dan om te kiezen hoe u het kapitaal wilt laten uitkeren. U heeft verschillende mogelijkheden. De nabestaandendesk helpt u hierbij.

Meer informatie