Ga direct naar: inhoud

Uw lijfrente komt vrij

  • Uitkeringen ontvangen of doorsparen
  • Nationale-Nederlanden biedt u een aantrekkelijke rente

Uw lijfrente komt vrij. Welke mogelijkheden heeft u?

Bij het vrijkomen van uw lijfrente heeft u drie mogelijkheden; u start met periodiek uitkeren, u stelt uw uitkering nog even uit of u laat het geld in één keer uitkeren.

Start met periodiek uitkeren

U stort eerst uw lijfrentekapitaal op een nieuwe bankspaarrekening. Vanaf deze rekening keren wij het geld periodiek aan u uit. U ontvangt een aantrekkelijke vaste rente. Bovendien kunt u de eerste uitkering uitstellen tot 12 maanden na de storting van uw lijfrentekapitaal.

Aanvullende PensioenUitkering

Uw uitkering uitstellen

Wilt u uw vrijkomende lijfrentekapitaal nog niet laten uitkeren en wilt u uw eerste uitkering langer dan 12 maanden uitstellen? Dan kunt u uw lijfrentekapitaal tegen een aantrekkelijke rente door laten groeien met Aanvullend PensioenSparen.

Aanvullend PensioenSparen

In één keer laten uitkeren

U kunt uw lijfrentekapitaal ook in één keer laten uitkeren (afkoop). U moet dan direct afrekenen met de Belastingdienst waardoor u misschien veel belasting betaalt over uw lijfrentekapitaal. Ook kan de Belastingdienst een boete (revisierente) tot 20% van het uit te keren bedrag in rekening brengen.

Uw lijfrenteverzekering in één keer laten uitkeren


Oud en nieuw regime

Niet alle lijfrenteverzekeringen zijn hetzelfde. De belastingregels zijn in de loop van de tijd aangepast. Op oude lijfrenteverzekeringen zijn andere regels van toepassing dan op nieuwere verzekeringen of bankspaarrekeningen. Hiervoor worden de termen oud regime en nieuw regime gebruikt. Wat voor u mogelijk is, hangt af van het regime waar uw lijfrente onder valt.

Bank- of verzekeringsproduct?

Kiest u voor periodiek uitkeren? U vraagt dan eerst een nieuw product aan. Wij bieden hiervoor een bankspaarrekening aan. Ook kunt u een bank- of verzekeringsproduct aanvragen bij een andere bank of verzekeraar. Welk product het beste bij u past hangt af van uw wensen, situatie en het soort lijfrenteproduct.


Veelgestelde vragen

Kunnen wij u helpen?


Voormalig Delta Lloyd