Ga direct naar inhoud

Scheiden en uw beleggingsrekening

U heeft samen een beleggingsrekening en gaat uit elkaar, wat nu? U kunt besluiten om het belegd vermogen, dat u samen heeft opgebouwd, te verdelen. Hieronder lichten we toe wat u bij onze beleggingsproducten van ons kunt verwachten en wat u zelf kunt doen. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met ons of uw adviseur.

Verpande beleggingsrekening

Heeft u samen een beleggingsrekening die gekoppeld is aan uw hypotheek? Dan heeft u een zogenoemde verpande beleggingsrekening. We verzoeken u in dat geval contact op te nemen met uw hypotheekadviseur. Met hem kunt u samen bespreken wat uw wensen en mogelijkheden zijn.

Vrije beleggingsrekening

Heeft u samen een beleggingsrekening die niet gekoppeld (verpand) is aan uw hypotheek? Dan heeft u een zogenoemde vrije beleggingsrekening. Beslis eerst wat u met uw beleggingsrekening wilt. U kunt afhankelijk van uw wensen uw beleggingsrekening vervolgens op één naam zetten, of de rekening opheffen.

Wat gebeurt er met uw rekening?

Vanaf het moment dat wij uw echtscheidingsbericht ontvangen, tot het moment dat bij ons bekend is hoe de beleggingsrekening moet worden verdeeld, kunt u of uw mederekeninghouder geen geld van uw beleggingsrekening opnemen via mijn.nn. U kunt uw rekening natuurlijk nog wel blijven inzien via mijn.nn. Wilt u geld opnemen? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Beleggingsrekening op één naam zetten

U heeft met uw ex-partner afgesproken dat u de beleggingsrekening op alleen uw naam voortzet. In dat geval wijzigen wij de tenaamstelling van de beleggingsrekening. Dit kan alleen als de tegenrekening ook op alleen uw naam staat. De tegenrekening is de rekening van waar u geld inlegt of waarop u geld door ons laat storten.

Hoe zet u de beleggingsrekening op één naam?

U zet de beleggingsrekening op één naam door de volgende gegevens aan ons te sturen.

 • Een schriftelijk verzoek van u en uw ex-partner om de tenaamstelling van uw rekening te wijzigen.
  Let op! Wij vragen zowel u als uw ex-partner om dit verzoek te ondertekenen.
 • Een kopie van een geldig paspoort of identiteitskaart (voor- en achterzijde) van u én uw ex-partner.
 • Het rekeningnummer van de nieuwe tegenrekening die op alleen uw naam staat.
 • Een recente kopie van een bankafschrift van deze nieuwe tegenrekening.

Zodra het verzoek en alle benodigde documenten zijn ontvangen, zorgen wij binnen twee weken voor de verdere afhandeling.

Afgemelde rekeninghouder ontvangt geen jaaropgave

Houdt u er rekening mee dat de rekeninghouder die bij ons stopt met beleggen, volgend jaar geen jaaroverzicht meer ontvangt. Voor de belastingaangifte kan deze rekeninghouder het saldo per 31 december vorig jaar gebruiken, dat u rond februari dit jaar van ons ontvangt/heeft ontvangen. Heeft u dit jaaroverzicht niet meer bij de hand? Stuur ons dan een e-mail. Wij sturen u het jaaroverzicht dan opnieuw.

Opheffen rekening

U heeft met uw ex-partner afgesproken dat de beleggingsrekening wordt opgeheven. Dit betekent dat we uw beleggingen verkopen. Verder keren wij de opgebouwde rente uit en verrekenen wij de beheerkosten voor het lopende kwartaal met het saldo. De rest van het saldo wordt door ons overgeboekt naar uw vaste tegenrekening of naar de hypotheekbank.
Wordt de waarde verdeeld naar twee aparte tegenrekeningen? Dan verrekenen wij de rente en kosten bij één van de overboekingen.

Hoe heft u de beleggingsrekening op?

U heft de beleggingsrekening op door de volgende gegevens aan ons te sturen:

 • Een schriftelijk opheffingsverzoek van u en uw ex-partner.
  Let op! Wij vragen zowel u als uw ex-partner om dit verzoek te ondertekenen.
 • Een kopie van een geldig paspoort of identiteitskaart (voor- en achterzijde) van u én uw ex-partner.

Bij verdeling naar aparte rekeningen:

 • Een recente kopie van een bankafschrift of schermprint internetbankieren waaruit de tenaamstelling van de tegenrekening(en) blijkt.

Na ontvangst en acceptatie van de stukken ontvangt u binnen vijf werkdagen van ons een bevestiging van de wijziging van de Beleggingsrekening.


Kunnen wij je helpen?

Je kunt met ons bellen en chatten van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.