Ga direct naar: inhoud

NN Pensioen test geautomatiseerde datakoppeling

Den Haag, 25 oktober 2016

Nationale-Nederlanden Pensioen gaat mutaties in de salarisadministratie bij de werkgever automatisch koppelen aan de pensioenadministratie bij de verzekeraar. In augustus is een pilot gestart met een aantal klanten. ‘We verwachten de Salaris Pakket Aansluiting (SPA) in de loop van 2017 aan meer klanten te kunnen aanbieden,’ aldus Adwin Rip, senior business analist bij Nationale-Nederlanden en projectleider SPA.

Onderzoek

Aanleiding voor het opzetten van de SPA was een onderzoek van Nationale-Nederlanden onder 25 grote pensioenklanten naar het gebruik van de pensioenportal mijn.nn.nl. Uit het onderzoek kwam het idee naar voren om niet langer handmatig diverse mutaties te hoeven invullen, maar om dit te automatiseren. In overleg met diverse partijen, zoals het instituut SiVi (onderdeel van Verbond van Verzekeraars), heeft Nationale-Nederlanden actie ondernomen. ‘De SPA past in ons continue streven om processen te verbeteren en werkgevers werk uit handen te nemen’, aldus Adwin.

Ook voor andere pensioenuitvoerders

Het doel is de koppeling ook mogelijk te maken voor andere pensioenuitvoerders en aan te sluiten op alle gangbare salarispakketten. Inmiddels zijn afspraken gemaakt met vier pakketten: SD Worx, ADP, SAP en Nmbrs. Zij zijn betrokken bij de pilot en denken mee over optimale gegevensuitwisseling. Na de pilot is het de bedoeling de SPA verder uit te breiden.

Adwin Rip: ‘We zitten nu nog in de pilotfase, volgend jaar gaan we de SPA aan meer werkgevers aanbieden. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een ontwikkeling is waar de hele markt van gaat profiteren.’

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is ruim 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext.