Ga direct naar inhoud

Beleggen voor beginners, feiten en fabels

Denk je erover na om te gaan beleggen? Bekijk dan de feiten en fabels over beleggen en de belangrijkste beleggingsrisico's. Ook helpen we je kiezen tussen sparen en beleggen. Bepaal zelf of beleggen bij je past.

5 feiten en fabels over beleggen: weet waar je op moet letten

Wil je beginnen met beleggen? Bereid je goed voor en lees deze 5 feiten en fabels over beleggen. Zo bouw je verantwoord vermogen op.

Lees meer

Wat betekent financiële vrijheid voor ondernemer Nikkie?

In onze serie over financiële vrijheid vragen we verschillende Nederlanders wat hen een financieel vrij gevoel geeft. Dit keer: ondernemer Nikkie (28).

Lees meer

Kiezen tussen sparen en beleggen: hier moet je op letten

Wij zetten voor je op een rij waar je op moet letten. Denk aan hoeveel risico wil je lopen. Wanneer heb je je geld nodig? En wil je er altijd over kunnen beschikken?

Lees meer

Beleggen voor beginners: wat is het en hoe werkt het?

Twijfel je al langer om te beginnen met beleggen? Voordat je begint, is het goed het één en ander te weten. Wij helpen je op weg met beleggen voor beginners.

Lees meer

Wat zijn de belangrijkste beleggingsrisico’s?

Als je gaat beleggen, krijg je te maken met beleggingsrisico’s. Wij zetten de belangrijkste risico’s op een rij. Zo ga je goed voorbereid van start.

Lees meer

De 10 belangrijkste beleggingstermen uitgelegd

Beleggers gebruiken hun eigen termen, het beursjargon. Een uitdaging als je wilt beginnen met beleggen. Leer meer over de basistermen.

Lees meer

Beleggen voor je huis? Zo los je je aflossingsvrije hypotheek af

Je aflossingsvrije hypotheek aflossen met Beleggen? Dat kan een goede optie zijn als je 10 jaar of meer de tijd hebt. Kijk of Beheerd Beleggen bij je past.

Lees meer

Geld beleggen zonder risico te lopen. Kan dat?

Beleggen zonder risico bestaat niet. Maar je kunt het risico wel beperken en toch kans maken op een aantrekkelijk rendement. Hoe? Dat lees je hier.

Lees meer

Beleggen voor de studie van je kind: start vroeg

Wil je de toekomst van je kind goed voorbereiden? Veel ouders openen voor hun kind een spaarrekening, maar wist je dat beleggen meer op kan leveren?

Lees meer

Jaap is minder gaan werken: hoe regelde hij dat?

Jaap van Bentum (58) ruilde zijn fulltimebaan in voor een driedaagse werkweek. En klust bij als dj. Lees hoe hij dat financieel voor elkaar kreeg.

Lees meer

Beleggen voor je (klein)kind: help ze hun dromen waar te maken

Wil je zowel voor nu als voor later het beste voor je (klein)kinderen? Ontdek hoe jij ze financieel kan bijstaan, nu en in de toekomst.

Lees meer

Hoe word ik miljonair? Rijk worden in 4 stappen

Wil je graag 'tonnair' of zelfs miljonair worden? In dit artikel geven we tips om op korte termijn meer geld over te houden en op langere termijn je geld te laten groeien.

Lees meer