Ga direct naar inhoud

Belastingaangifte en belastingtips

Eenmaal per jaar dien jij je belastingaangifte in. Ieder jaar moet je weer opnieuw bedenken waar je ook alweer op moet letten. We geven je praktische tips die je kunt gebruiken bij het doen van jouw belastingaangifte.

Belastingaangifte

Fiscaal partnerschap: zo betaal je samen minder belasting

Wat is fiscaal partnerschap? En wat zijn de voor- en nadelen? In dit artikel ontdek je het allemaal. En waar je op kunt letten om belasting te besparen.

Lees meer

Wat is vermogensbelasting?

Hoeveel vermogensbelasting betaal je in 2023 over je spaargeld? Lees hier meer over de belasting op je vermogen.

Lees meer

Een vergissing gemaakt bij je lijfrente-aftrek? Zo los je dat op

Heb je een vergissing gemaakt bij je lijfrente-aftrek? Een vergissing is snel gemaakt. Lees wat je kunt doen om het te verhelpen.

Lees meer

Geld verdienen naast je werk: hier moet je op letten

Benieuwd naar bijverdienen naast je baan? Ontdek hoeveel je mag bijverdienen naast je baan volgens de belastingdienst. Lees de tips voor extra inkomsten.

Lees meer

Bewaartermijn: hoe lang administratie bewaren?

Ontdek de bewaartermijn voor je administratie en leer hoe lang je papieren moet bewaren, bijvoorbeeld voor de belastingdienst. Bekijk onze praktische tips.

Lees meer

Doe je aangifte schenkbelasting voor maart

Wil je aangifte schenkbelasting doen of meer informatie lezen over schenkingsbelasting en aangiften? Wil je schenkbelasting aangeven? Bekijk onze tips.

Lees meer

Geld schenken

Wat te doen met een ontvangen schenking?

Vraag je je af hoe de belastingdienst schenkingen controleert? Lees de regels en voorkom problemen met de belasting bij het ontvangen van een schenking.

Lees meer

Schenken nu de jubelton is afgeschaft?

Ontdek alles over de jubelton, de voorwaarden en schenkingsmogelijkheden. Blijf op de hoogte van de wijzigingen in 2023 en profiteer van deze regeling.

Lees meer

Slim geld schenken: let op deze belastingregels

Hoeveel schenkingsvrijstelling heb je in 2023? Lees hier meer over belastingvrij schenken in 2023 en tips om slim te schenken.

Lees meer

Schenken: iemand financieel ondersteunen bij verandering

Wil je een schenking geven en vraagt je je af of je hiervoor contant geld moet gebruiken? Lees hier waarom een overboeking beter is en hoe je het aanpakt.

Lees meer

Zo kun je voordelig schenken aan een goed doel

Wil je je giften aan goede doelen aftrekken van de belastingen? Lees hier de regels en voorwaarden voor het aftrekken van giften aan goede doelen.

Lees meer

Belastingzaken en je pensioen

Afschaffing van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Dit moet je weten.

De fiscale oudedagsreserve (FOR) is afgeschaft. Voor bestaande reserves is overgangsrecht getroffen. Lees hier meer over deze regeling.

Lees meer

Let op de lijfrente-aftrek bij je belastingaangifte

Heb je een lijfrenterekening waarmee je spaart voor je pensioen en heb je stortingen gedaan? Lees de tips voor het invullen van je belastingaangifte.

Lees meer

Stakingswinst: wat is het en wat kun je ermee?

Als je als ondernemer stopt, dan krijg je te maken met stakingswinst. Hierover betaal je belasting. Er zijn manieren om deze belasting te verlagen.

Lees meer

Saldoverklaring bij vergeten lijfrente belastingaangifte

Heb je eerder niet altijd de premie of inleg op je lijfrente opgegeven bij je aangifte inkomstenbelasting? Je kunt nog een saldoverklaring aanvragen.

Lees meer