Ga direct naar inhoud
De NN Basisverzekering in 2022

De NN Basisverzekering
in 2022

De zorgkosten in Nederland blijven stijgen. Daarom voeren we een aantal wijzigingen door per 1 januari 2022. Zo houden we de premie concurrerend én kunnen we zoveel mogelijk vrije zorgkeuze blijven bieden.

Restitutiepolis wordt combinatiepolis

Onze basisverzekering is een restitutiepolis en wordt per 1 januari 2022 een combinatiepolis. Dit betekent dat wij het grootste deel op basis van ‘restitutie’ blijven vergoeden (volledig) en een deel van de zorg gaan vergoeden op basis van ‘natura’ (gedeeltelijk).

Welke vergoedingen wijzigen?

Vanaf 1 januari 2022 vergoeden wij voor niet-gecontracteerde geestelijke gezondheidszorg GGZ, wijkverpleging (thuiszorg) en fysio- en oefentherapie 75% van de rekening, maar nooit meer dan het maximumtarief.

Wat betekent dit voor werknemers?

Een klein deel van onze klanten maakt gebruik van niet-gecontracteerde zorg op de hierboven genoemde vergoedingen. Zij betalen straks minimaal 25% van de rekening zelf. Declareert hun zorgverlener hogere tarieven dan het gecontracteerde tarief? Dan betalen zij dat verschil ook zelf. Kijk hier voor een voorbeeldberekening.

Wij informeren uw werknemers

Alle werknemers met een NN Zorgverzekering ontvangen een brief en/of e-mail met deze wijzigingen. Voor het grootste deel van onze klanten verandert er niets. Toch informeren wij iedereen, of hij/zij nu wel of niet gebruikmaakt van GGZ, wijkverpleging, fysio- of oefentherapie. Wij verwijzen hen naar een speciale website waar zij alle informatie vinden, zoals veelgestelde vragen en antwoorden. Als een werknemer wil weten of een zorgverlener afspraken met ons heeft, of op zoek wil naar een nieuwe zorgverlener verwijzen wij naar de Zorgvergelijker.

Zelf zorg kiezen

Met onze zorgverzekering kiest uw werknemer zelf zijn/haar ziekenhuis, medisch specialist of therapeut, ook in 2022. Wij vergoeden in de meeste gevallen 100% van de rekening als de kosten verzekerd zijn. Alleen voor GGZ, wijkverpleging en fysio- en oefentherapie maken wij vanaf 1 januari 2022 een uitzondering.

Meer nieuws op komst

Half november versturen wij zoals altijd de nieuwe polis met premie en wijzigingen voor het nieuwe jaar. Wij introduceren dit jaar ook een aantal nieuwe proposities die wij zo spoedig mogelijk met u delen.

Vragen?

Wilt u meer weten over de veranderingen of heeft u vragen? Neem contact op met uw adviseur. U kunt ook direct contact opnemen met ons op 026 400 48 05 of via verkoopzorg@nn.nl. We zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. We helpen u graag.