Ga direct naar inhoud

De beste begeleiding bij verzuim en ook lagere kosten

Stichting activiteitencentrum Hout-Blerick maakt gebruik van de mkb verzuim-ontzorgverzekering van Nationale-Nederlanden in combinatie met de arbodienstverlening van ArboNed. ‘Met deze no-nonsense verzekering hebben we niet alleen financiële rust, maar kunnen we bij verzuim ook rekenen op de beste begeleiding,’ aldus bedrijfsleider Elian van Ewijk.

Stichting activiteitencentrum Hout-Blerick is gevestigd in Zalzershaof, dat in 1970 begon als dorpshuis. Inmiddels is het uitgegroeid tot een modern activiteitencentrum waar bezoekers dagelijks sporten, kaarten en vergaderen. En waar bovendien iedereen welkom is voor een kop koffie. Stichting activiteitencentrum Hout-Blerick beheert Zalzershaof, onder de bezielende leiding van Elian van Ewijk.


Modernisering

Behalve Van Ewijk zijn er vier mensen in vaste dienst. Daarnaast zijn er twee oproepkrachten en een kleine twintig vrijwilligers. Toen Van Ewijk tweeëneenhalf jaar geleden het stokje overnam van de voormalige bedrijfsleider, begon hij al snel met moderniseren. Niet alleen werd er grondig gedigitaliseerd, ook hield hij de verzuimverzekering en arbodienstverlening eens goed tegen het licht.

Elian van Ewijk

Beter verzekerd tegen lagere kosten

‘Met onze vorige verzuimverzekering kwamen we regelmatig voor onverwachte kosten te staan,’ legt Van Ewijk uit. ‘Toen één van onze werknemers een jaar thuis was vanwege ziekte, moest er een rapport worden opgesteld. Dat rapport kostte € 1200,- en moesten we zelf betalen. Een groot bedrag voor een stichting als de onze. Dat moest anders, vond ik. Mijn adviseur raadde de mkb verzuim-ontzorgverzekering van Nationale-Nederlanden aan in combinatie met de arbodienstverlening van ArboNed. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Deze nieuwe verzuimverzekering is niet alleen voordeliger dan de vorige; de dekking is ook nog eens uitgebreider.’

Respect en begrip

Ook nu heeft de stichting te maken met een zieke werknemer. Van Ewijk is zeer te spreken over de aanpak van ArboNed. ‘Het team handelt met respect en begrip richting alle partijen. Er hebben al verschillende gesprekken plaatsgevonden met de maatschappelijk werker en casemanager om te zien hoe de werknemer weer verantwoord aan het werk zou kunnen. Ik kan altijd bellen als ik ergens mee zit of ergens over twijfel. En Nationale-Nederlanden vergoed de kosten ook nog eens volledig. Ik kan iedereen aanraden om te kiezen voor een mkb verzuim-ontzorgverzekering van Nationale-Nederlanden in combinatie met de arbodienstverlening van ArboNed. Ik voel me financieel en organisatorisch echt ontzorgd.’

Bekijk onze oplossingen

Bij Nationale-Nederlanden delen we graag onze inzichten over het verkorten en voorkomen van verzuim. En als het dan toch een keer misgaat, zetten we al onze middelen en specialisten in om jou als werkgever en jouw werknemers weer in hun kracht te zetten. Zo maken we samen Nederland vitaal en veerkrachtig, met oplossingen van nu. Bekijk onze inkomensverzekeringen.