Ga direct naar inhoud

Verhuizen? Succes verzekerd

Gefeliciteerd met je nieuwe woning! De verhuizing is misschien al gepland of er staat nog een verbouwing op het programma. Een drukke tijd, waarin je veel moet regelen en er veel gebeurt. We maken het je makkelijk met een verhuischecklist en hebben alles wat je moet regelen rondom je verzekeringen voor je op een rij gezet.

Verhuischecklist

Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Met een goede voorbereiding kom je een heel eind. Onze ‘Checklist verhuizen’ helpt je met alle belangrijke zaken waar je aan moet denken. Op die manier kun je de verhuizing soepel laten verlopen.


Je nieuwe huis goed verzekerd

Zorg dat je de juiste verzekeringen afsluit. We hebben de woonverzekeringen op een rij gezet.

Inboedelverzekering

De Inboedelverzekering vergoedt de meest voorkomende schades aan de spullen in je woning, tuin en schuur, zoals brand, storm, neerslag of diefstal. Onder je inboedel vallen onder andere je meubels, woonaccessoires, televisie en kleding.

Inboedelverzekering regelen

Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt schade aan je woning zelf, bijvoorbeeld schade die ontstaat door brand, storm of blikseminslag. Deze verzekering is verplicht bij een hypotheek, omdat je woning onderpand voor je hypotheek is.

Opstalverzekering regelen

Rechtsbijstandverzekering

Verborgen gebreken, een geschil met de buren of een probleem met de aannemer. Liever niet natuurlijk, maar mocht er toch iets gebeuren, dan wil je wel je gelijk kunnen halen. Met de rechtsbijstandverzekering staat er een team van juristen voor je klaar.

Rechtsbijstandverzekering regelen

Overlijdensrisicoverzekering

Kan je partner de (woon)lasten alleen betalen als jij plotseling komt te overlijden? Is het antwoord ‘nee’, dan is een overlijdensrisicoverzekering misschien een goed idee. Met een ORV voorkom je financiële problemen voor je nabestaanden als je overlijdt.

Overlijdensrisicoverzekering regelen

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je goed verzekerd als je schade veroorzaakt aan anderen of spullen van anderen. Bijvoorbeeld een geleende boormachine die je kapot laat vallen. Ook als iemand anders door jouw schuld letsel oploopt, is dat verzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering regelen


Ook niet vergeten

Aan de volgende zaken denk je misschien niet gelijk, maar zijn wel goed om te checken.

Geef je adreswijziging door voor je autoverzekering

Als je verhuist kan dat invloed hebben op de premie van je autoverzekering. Verzekeraars bepalen namelijk op basis van je postcode hoe groot de kans op schade of diefstal is. Daarnaast is het aantal kilometers dat je rijdt van invloed op de premie. Ga je dichter bij je werk wonen en rijd je daardoor minder kilometers? Of rijd je straks juist meer, omdat je verder weg woont? Laat dit weten aan je verzekeraar. Wordt je premie een stuk hoger? Dan is dit het moment om autoverzekeringen te vergelijken.

Adreswijziging doorgeven

Bekijk de Autoverzekering

Vind een huisarts, tandarts en fysiotherapeut in de buurt

Op zoek naar een nieuwe huisarts, tandarts, fysiotherapeut of andere zorgverlener in je nieuwe buurt? Met onze Zorgvergelijker vind je die makkelijk en snel. Ook kun je beoordelingen van anderen lezen. Heb je de Zorgverzekering bij Nationale-Nederlanden? Dan kun je zelf je zorgverlener uitkiezen. Je krijgt de rekening volledig vergoed. We hebben namelijk een zorgverzekering met vrije zorgkeuze. Ben je ergens anders verzekerd? Check dan met welke zorgverleners jouw zorgverzekeraar een contract heeft. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan, omdat je een (gedeelte van de) rekening zelf moet betalen.

Naar de Zorgvergelijker

Wil je meer weten?

Tips voor een soepele verhuizing; inpakken en wegwezen!

Heb jij verhuisstress? Met deze 10 tips wordt verhuizen een stuk makkelijker!

Lees meer

Je woning opruimen: weggooien, houden of upcyclen?

Je woning opruimen? Van upcyclen tot handige opruimmanieren. We geven je handige tips.

Lees meer

Energiezuinig wonen: 8 bespaartips die (bijna) niets kosten

Ook met kleine aanpassingen kun je je huis energiezuiniger maken.Ontdek hoe je makkelijk energie én geld kunt besparen.

Lees meer