Ga direct naar inhoud

ZorgGemak

De Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden is er voor mensen die hun gezondheid op één zetten. Wij gaan voor toegang tot de beste zorg, die past bij jouw leven. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over zorg. Met de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden kies je niet alleen voor de beste zorg. Je krijgt ook nog eens korting op producten en diensten die je helpen bij de zorg voor jezelf en een ander.

Bekijk hieronder de kortingen voor 2021. In december vernieuwen we de pagina met voordelen voor 2022.

Sporten met voordeel

Bij High Five Health Promotion krijg je korting op je sportschoolabonnement bij Basic-Fit, HealthCity of fit20
HealthCity Je sport met de volgende voordelen:
 • Je krijgt minimaal € 2,- en maximaal € 17,- korting. De korting is afhankelijk van de club. Goed om te weten: Health City hanteert vierwekelijkse tarieven in plaats van maandtarieven.
 • Je betaalt € 35,- (voor Amstelveen Premium is dit € 65,-) voor het inschrijfgeld inclusief twee keer begeleiding (één personal trainer sessie en twee trainingssessies). Ook krijg je een persoonlijk sportschema.
 • Je sluit een abonnement af voor minimaal 6 maanden.
 • Je krijgt 50% korting op het starttarief, inclusief twee persoonlijke introductielessen.
Fit20 Bij Fit20 profiteer je van:
 • Flex Abonnement voor € 76,82 per maand (i.p.v. € 88,83 per maand)
 • Solo Abonnement voor € 88,87 per maand (i.p.v. € 126,27 per maand)
 • Je betaalt geen inschrijfkosten.
 • Je sluit jouw abonnement af voor minimaal 6 maanden.
Basic-Fit Sporten met korting bij Basic-Fit:
 • Je betaalt voor jouw lidmaatschap € 17,30 per maand exclusief live groepslessen. Dit is in plaats van het particuliere tarief van € 21,66. Volg je liever live groepslessen en wordt dit in jouw club aangeboden? Dan betaal je € 23,30 i.p.v. € 27,08.
 • Je betaalt geen inschrijfkosten.
 • Je sluit jouw abonnement af voor minimaal 12 maanden.
Andere sportscholen Je ontvangt ook korting op de andere sportscholen die bij High Five Health Promotion zijn aangesloten. Bekijk op Gyms | High Five Fitness Network welke sportscholen bij jou in de buurt zijn aangesloten.

Wil je de voorwaarden, kortingen en duur van een abonnement bij een andere sportschool weten? Meld je dan eerst even gratis aan. Vul bij de vraag over het Organisatie ID de actiecode in: N71L79. Zodra je daarna inlogt op je persoonlijke pagina, kun je alle ins en outs op je gemak doornemen.

Wat moet je doen?

Meld je online aan. Vul bij de vraag over het Organisatie ID de actiecode in: N71L79. Na jouw aanmelding kun je inloggen om een sportschool uit te kiezen en te profiteren van de korting. Meld je je niet online aan, maar rechtstreeks bij een fitnesscentrum bij jou in de buurt? Dan geldt de korting niet.

Voorwaarden

 • Dit aanbod geldt niet in combinatie met andere acties.
 • Aanmelden kan t/m 31 december 2021.
 • Vragen? Neem direct contact op met de klantenservice van High Five Fitness Network via 020 426 12 34 of via e-mail.
30% korting op sportkleding

Korting op sportkleding

Met je zorgverzekering van Nationale-Nederlanden ontvang je korting op dames- en herenkleding van Under Armour, Puma, Craft en Rucanor.

 • Je krijgt 30% korting op geselecteerde artikelen.
 • Vanaf € 30,- wordt je bestelling gratis verzonden.
 • Verzendkosten bij een bestelling onder de € 30,- is € 4,95

Wat moet je doen

Ga naar de B2BLAB. Leg de kleding van je keuze in je winkelmandje en gebruik bij het afrekenen de kortingscode NNACTIE30. De korting van 30% wordt direct verrekend.

Voorwaarden

 • Het aanbod geldt tot en met 31 december 2021.
 • Retourneren is op eigen kosten.
 • Het aanbod geldig op het gehele assortiment met uitzondering van 'Sale'.

Korting op brillen en lenzen

Je krijgt korting op (kinder)brillen, zonnebrillen en lenzen bij:

Eye Wish Opticiens

Met jouw Nationale-Nederlanden Zorgverzekering krijg je korting op contactlenzen, brillen en zonnebrillen bij Eye Wish Opticiens.

Product Voordeel
Enkelvoudige brillen Je ontvangt € 60,- korting op een complete enkelvoudige bril met minimaal kraswerende en antireflecterende dunne (1.6) glazen. Of: Bij aankoop van een complete enkelvoudige bril met minimaal kraswerende en antireflecterende dunne (1.6) glazen, krijg je een merkzonnebril t.w.v. € 139,- cadeau. Je kunt kiezen uit de nieuwste collecties van topmerken als Carrera, Gucci en Ray-Ban.
Multifocale brillen Je ontvangt € 120,- korting op een complete multifocale bril, met minimaal kraswerende en antireflecterende dunne (1.6) glazen.
Beeldschermbrillen Je ontvangt € 70,- korting op een complete beeldschermbril, met minimaal kraswerende en antireflecterende dunne (1.6) glazen.
Kinderbrillen Je ontvangt maximaal € 100,- korting op het montuur bij aankoop van een complete kinderbril. Deze aanbieding geldt voor kinderen tot en met 12 jaar.
Contactlenzen Als je jouw contactlenzen laat thuisbezorgen met onze EyeWish@Home service, krijg je 15% korting op je contactlenzen en de eerste maand gratis. Je ontvangt 5% korting op alle overige halfjaarpakketten en contactlenzen.
Zonnebrillen Bij aankoop van een zonnebril of een zonnebril op sterkte ontvang je 15% korting.
Overige voordelen Staat-je-goed garantie: Ben je niet tevreden met jouw montuur? Dan kun je deze binnen twee maanden eenmalig gratis ruilen. Goed-zicht garantie: Kun je niet wennen aan je nieuwe glazen? Dan kun je deze binnen twee maanden omruilen. Het maakt niet uit of je een enkelvoudige of multifocale bril heeft gekozen. Als je binnen een jaar door sterkteverandering andere glazen nodig hebt, krijg je deze glazen cadeau. Bekijk de voorwaarden of ga langs bij een Eye Wish Opticien.

Wat moet je doen?

Ga naar een Eye Wish Opticien bij je in de buurt en laat je Nationale-Nederlanden Zorgpas zien.

Voorwaarden

 • Acties zijn geldig tot en met 31 december 2021.
 • De acties gelden alleen in een van de winkels van Eye Wish opticiens.
 • De korting geldt alleen op vertoon van een geldige Nationale-Nederlanden Zorgpas.
 • De korting geldt niet in combinatie met andere voordeelregelingen, aanbiedingen, loyaliteitsprogramma’s en winkelacties.
 • De opticien besluit voor welke monturen de korting van kracht is.
Specsavers

Als je kiest voor Specsavers profiteer je altijd van extra voordeel. Specsavers kan je eventuele brillenvergoeding rechtstreeks met ons afhandelen, zodat je dit niet eerst zelf hoeft voor te schieten.

Product Voordeel
Eén gratis extra bril, zonder bijbetaling Heb je een aanvullende verzekering met een vergoeding voor brillen? Dan profiteer je van een speciaal aanbod bij Specsavers. Specsavers verdubbelt je brillenvergoeding. Wanneer je bijvoorbeeld een vergoeding krijgt van € 100,- dan krijg je € 100,- daar bovenop.

De actie geldt wanneer je in het bezit bent van een aanvullende zorgverzekering met een ongebruikte brillenvergoeding.

Specsavers kan de mogelijke vergoeding voor je bril rechtstreeks met ons afhandelen.
Twintig procent korting op een complete bril Heb je geen aanvullende verzekering met een dekking voor brillen, of maak je geen gebruik van het aanbod hierboven? Dan hebben wij met Specsavers de volgende kortingsafspraken gemaakt. Je kunt kiezen uit één van de volgende aanbiedingen:

 • 2e bril totaal gratis bij elke bril vanaf € 89,-
 • Gratis standaard 1.5 varifocale glazen bij elke bril vanaf € 89,-.
 • Gratis bril bij een contactlens abonnement. Met het contactlensabonnement krijg je je lenzen elke drie maanden gratis thuisbezorgd. Je ontvangt eens per 2 jaar een gratis bril, startend 2 jaar na aanvang van het contactlensabonnement
Korting op beeld-schermbrillen Alle verzekerden (met en zonder dekking voor brillen) ontvangen korting op beeldschermbrillen.

 • 25% korting op de aanschaf van een beeldschermbril en extra opties bij een montuur vanaf € 89
 • De korting is geldig op het montuur en de eventueel aangeschafte opties, zoals dunnere glazen, opslag voor varifocale beeldschermglazen en/of een coating. Enkelvoudige beeldschermglazen zijn al verdisconteerd in de montuurprijs
Overige voordelen Het oogonderzoek wordt altijd uitgevoerd door een opticien of optometrist met een diploma. Altijd gratis standaard enkelvoudige glazen en inclusief sterkte, prisma en cilinderafwijkingen.

Vind de dichtstbijzijnde winkel of maak eenvoudig online een afspraak.
De garanties van Specsavers De Kwaliteitsgarantie en Zichtgarantie zijn van toepassing op de bovengenoemde acties. Lees meer over de garantie en service op de website van Specsavers.

Voorwaarden

 • De garanties gelden alleen voor klanten ouder dan 18 jaar.
 • De garanties gelden niet bij zwangerschap, medicijngebruik, oogoperaties of andere (medische) aandoeningen die van invloed zijn op het gezichtsvermogen.
 • De aanbiedingen gelden tot en met 31 december 2021.
 • Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen, winkelacties, loyaliteitsprogramma's of voordeelregelingen.
 • De korting wordt alleen verstrekt op vertoon van je geldige Nationale-Nederlanden Zorgpas.
Pearle

Met jouw Nationale-Nederlanden Zorgverzekering krijg je korting op contactlenzen en brillen bij Pearle.

Product Voordeel
Enkelvoudige brillen Je ontvangt € 60,- korting op een complete enkelvoudige bril met minimaal een Brons glaspakket.
Multifocale brillen Je ontvangt € 100,- korting op een complete multifocale bril met minimaal het Zilver glaspakket.
Beeldschermbrillen Je ontvangt € 100,- korting op een complete beeldschermbril met minimaal het Officeview Goud glaspakket.
Contactlenzen Sluit je een Pearle lenzenabonnement af? Dan bezorgen wij iedere maand je lenzen bij jou thuis en krijg je 2 maanden gratis lenzen.
Overige voordelen Klanten van Pearle maken gebruik van levenslange service en verschillende garanties, Met bijvoorbeeld de niet-goed-geld-terug garantie kun je tot 6 maanden na aankoop je bril of lenzen terugbrengen. Lees meer over de services en garanties.

Wat moet je doen?

Ga naar een Pearle Opticien bij je in de buurt en laat je Nationale-Nederlanden Zorgpas zien.

Voorwaarden

 • Acties zijn geldig tot en met 31 december 2021.
 • De acties gelden alleen in een van de winkels van Pearle opticiens.
 • De korting geldt alleen op vertoon van een geldige Nationale-Nederlanden Zorgpas.
 • De korting geldt niet in combinatie met andere voordeelregelingen, aanbiedingen, loyaliteitsprogramma’s en winkelacties.
 • De opticien besluit voor welke monturen de korting van kracht is.
 • De actie op het lenzenabonnement geldt alleen je het afgelopen halfjaar geen abonnement hebt gehad. De 2 maanden gratis lenzen worden meegegeven vanuit de winkel. Het abonnement start na 1 maand.

Hulpmiddelen met extra voordeel

Allergeenvrij bedtextiel

Allergies voor allergenen? Bestel allergeenvrij bedtextiel, allergeen testers en huisstofmijt spray met korting.

Korting op allergeenvrij bedtextiel

Als zorgverzekerde van Nationale-Nederlanden krijg je korting op allergeendicht bedtextiel via Allergiezorg.

Speciaal aanbod voor jou als klant

 • 50% korting op huisstofmijt en allergeenstof dichte hoezen voor matras, kussen en dekbed.
 • 50% korting op huisstofmijt en allergeenstof dichte hoofdkussens.
 • 50% korting op huisstofmijt en allergeenstof dichte dekbedden.
 • 50% korting op huisstofmijt en allergeenstof dichte matrassen.
 • Op andere producten, zoals reinigingsmiddelen, stofzuigers, luchtreinigers en specifiek bed textiel, wordt de bijbehorende korting getoond na het selecteren van de verzekeraar.
 • Gratis sanering advies van onze medewerkers om de allergie terug te kunnen dringen op een verantwoorde wijze.

Wat moet je doen?

 • Ga naar de site van Allergiezorg.
 • Selecteer Nationale-Nederlanden.
 • Bestel direct online. Je korting wordt direct berekend.
 • Je kunt ook bellen: 073 612 70 31.

Voorwaarden

 • Geldig tot en met 31 december 2021
 • De korting is niet geldig in combinatie met andere acties.

Batterijen voor je hoortoestel

Als zorgverzekerde van Nationale-Nederlanden krijg je korting op batterijen voor je hoortoestel.

Korting op batterijen voor je hoortoestel

Als zorgverzekerde van Nationale-Nederlanden krijg je korting op batterijen voor je gehoorapparaat..

Speciaal aanbod voor jou als klant

Voor 60 Audifon batterijen betaal je slechts € 12,49. De batterijen zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

Wat moet je doen?

 • Ga naar de site van de Shop voor gezondheid.
 • Bestel je gehoorapparaat direct online. Je korting is al verrekend in de getoonde prijs.

Voorwaarden

 • Dit aanbod is geldig tot en met 31 december 2021.

Producten voor diabetes

Bestel voordelig je diabetesproducten, zoals teststrips, glucosemeters en lancetten.


Korting op producten voor diabetes

Als zorgverzekerde van Nationale-Nederlanden krijg je korting op verschillende diabetesproducten.

Speciaal aanbod voor jou als klant

 • Je krijgt korting op teststrips, glucosemeters en lancetten bij de Shop voor gezondheid.
 • Als je twee of meer diabetesproducten koopt, ontvang je 5% extra korting

Wat moet je doen?

 • Ga naar de site van de Shop voor gezondheid. De getoonde prijzen zijn inclusief jouw korting.
 • Bestel direct online.

Voorwaarden

 • Dit aanbod is geldig tot en met 31 december 2021.
 • Bestel de producten online bij de Shop voor gezondheid.

Zorghulpmiddelen van Medipoint

Bij Medipoint krijg je 20% korting op het hele assortiment, zoals op rollators en andere hulpmiddelen.


Korting bij Medipoint

Bij Medipoint krijg je als zorgverzekerde bij Nationale-Nederlanden korting op hulpmiddelen.

Speciaal aanbod voor jou als klant

Je krijgt 20% korting op verschillende rollators:

 • Rollator Rollz motion (nu € 599,20).
 • Rollator Topo Troja (nu € 239,20).
 • Rollator Gemino 30 (nu € 239,20).
 • Rollator Quattro (nu € 55,99).

Wat moet je doen?

Als zorgverzekerde van Nationale-Nederlanden ontvang je altijd 20% korting op het hele assortiment van Medipoint.

Voorwaarden

Je gaat naar naar Medipoint. Je vult de getoonde kortingscode van Nationale-Nederlanden in. Jouw korting wordt dan direct verrekend. Op vertoon van je Nationale-Nederlanden Zorgpas krijg je naast de online korting ook korting in de Medipoint winkels.

Speciaal aanbod voor jou als klant

 • Geldig tot en met 31 december 2021.
 • Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen of kortingsacties.

Hulp bij zorg voor jezelf of voor een ander

Cursussen van Livis

Met je zorgverzekering kun je met korting online gezondheidscursussen volgen bij Livis. Je kunt onder andere modules volgen over eerste hulp bij kinderen, het herkennen van kinderziektes, medicijngebruik en persoonlijke verzorging voor mantelzorgers. Maar ook andere gratis cursussen zoals eerste hulp voor sporters.

Bekijk het cursusaanbod

Meer korting

15% korting op reisvaccinaties

Heb je vaccinaties nodig als je op reis gaat? Als je een aanvullende zorgverzekering hebt bij Nationale-Nederlanden dan kun je een vergoeding krijgen. Daarnaast krijg je ook nog klantenkorting op je inentingen voor je vakantie.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

De aanvullende verzekeringen van Nationale-Nederlanden bieden een vergoeding vanaf € 250 voor reisvaccinaties zoals de inenting voor Gele Koorts, DTP of Hepatitis A en Hepatitis B. Heb je een breder aanvullend pakket dan krijg je 100% vergoeding voor je inentingen. Maar ook al heb je geen aanvullende verzekering dan kun je alsnog profiteren van korting op reisvaccinaties. Deze korting geldt voor alle klanten met een Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden.

Korting bij Thuisvaccinatie.nl

Je krijgt 15% korting op het consulttarief, Hepatitis A, Hepatitis B, Hepatitis A+B, Gele Koorts, Buiktyfus en DTP, Rabiës. En het is ook nog eens makkelijk: de arts komt bij je thuis op het moment dat het jou uitkomt. Zo kun jij mooi door met de voorbereidingen van je vakantie.

Wat moet je doen?

 • Maak zelf eenvoudig een afspraak.
 • Vul je gegevens in
 • Je ontvangt een e-mail. Hiermee kun je inloggen in een beveiligde vragenlijst. De vragenlijst is meteen jouw gezondheidsverklaring. Je moet deze invullen om te bepalen welke reisvaccinaties je nodig hebt.
 • Je kunt direct een afspraak maken na het invullen van de vragenlijst.
 • Je ontvangt een afspraakbevestiging met het advies over de reisvaccinaties die je nodig heeft.

Voorwaarden

 • Geldig tot en met 31 december 2021.
 • Je kunt geen gebruik maken van deze service als je in Zeeuws-Vlaanderen of op een van de Waddeneilanden woont.

Korting bij Reisprik

Als zorgverzekerde van Nationale-Nederlanden krijg je bij Reisprik 15% korting op de meest toegediende vaccins: Gele koorts, Buiktyfus, DTP, Rabiës, Hepatitis A en Hepatitis B.

Wat moet je doen?

Je maakt online een afspraak bij Reisprik. Laat aan het begin van je consult even weten dat je bij Nationale-Nederlanden verzekerd bent met je zorgpas. Jouw korting op de inentingen wordt dan direct verrekend.

Voorwaarden

 • Dit aanbod is geldig tot en met 31 december 2021.
 • De korting wordt alleen verleend op vertoon van je geldige Nationale-Nederlanden zorgpas
30% korting op kookboeken

Korting op kookboeken van het Voedingscentrum

Gezond leven en gezond eten gaan hand in hand. Graag helpen wij je met gezond en lekker koken. Een keer vegetarisch bijvoorbeeld. In samenwerking met Het Voedingscentrum bieden wij je korting op 3 kookboeken.

Je krijgt 30% korting op de volgende kookboeken:

 • ‘Lekker voor weinig’: wil je minder uitgeven aan je boodschappen, maar wel lekker en gezond eten? Met de smaakvolle recepten uit dit kookboek hoef je niet diep in de buidel te tasten. Alle menu’s kosten gemiddeld €2,- per persoon.
 • ‘Lust ik wel!’: kruipen, lopen en praten leert je kind door te oefenen. Dat is met eten precies zo. Dit kookboek begint met recepten voor de eerste hapjes. Verder staan er vooral kindvriendelijke recepten in voor het hele gezin!
 • ‘Vandaag vegetarisch’: steeds meer mensen eten vegetarisch of flexitarisch. Het is lekker, gezond en ook nog eens duurzaam. In dit kookboek vind je meer dan 60 heerlijke vegetarische recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.

Wat moet je doen

Ga naar het Voedingscentrum, leg je kookboek in het winkelmandje en gebruik de kortingscode NNkoken. Je klantenkorting wordt dan direct verrekend.

Voorwaarden

 • Het aanbod geldt zolang de voorraad strekt.
 • Gebruik de kortingscode NNkoken.
 • De korting geldt alleen voor de hierboven vermelde 3 kookboeken.

25% korting op de Stipp waterfles

Nationale-Nederlanden helpt je om iedere dag voldoende water te drinken. Daarom krijg je als klant van de zorgverzekering van Nationale-Nederlanden korting op de Stipp waterfles. Met het tellen van stippen op de waterfles weet je dat je voldoende drinkt.

Speciaal aanbod voor jou als klant

 • Je krijgt 25% korting op de Stipp waterfles. De reguliere prijs per fles is €18,95.
 • Verzendkosten: € 3,95. Ongeacht het aantal flessen dat bestelt.
 • Bestel je meer waterflessen? Dan krijg je meer korting: 1 fles kost € 18,16 inclusief verzendkosten / 2 flessen € 16,19 per stuk / 3 flessen € 14,21 per stuk

Wat moet je doen?

 • Je gaat naar de site van de Stipp waterfles.
 • Je bestelt direct online. Gebruik de speciale kortingscode NN20 (in 2021 is de actiecode NN21).

Geldig tot en met 31 december 2021.

Oordoppen van € 9,95 voor € 7,95

Als zorgverzekerde van Nationale-Nederlanden krijg je korting op de Cool-earplugs oordopjes, via shopvoorgezondheid.nl.

Speciaal aanbod voor jou als klant

Je betaalt slechts € 7,95 in plaats van € 9,95 voor de Cool-earplugs oordopjes. Inclusief gratis bewaardoosje.

Wat moet je doen?

 • Ga naar de site van Shopvoorgezondheid.
 • Bestel je oordoppen direct online. Jouw korting is al verrekend in de getoonde prijs.

Voorwaarden

Dit aanbod is geldig tot en met 31 december 2021.Kunnen wij je helpen?