Ga direct naar inhoud

Ooglidcorrectie

Een verslapt of verlamd bovenooglid dat de helft van jouw pupil bedekt als je recht vooruit kijkt, kun je via een operatie laten corrigeren.

Wat krijg je vergoed in 2021?

Vanuit de basisverzekering krijg je een vergoeding als er sprake is van een ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van de bovenoogleden.

Verzekering Vergoeding
Basisverzekering 100%
Wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.
Aanvullende verzekering:
Start Geen vergoeding
Extra Geen vergoeding
Compleet Geen vergoeding
Comfort Geen vergoeding *
Top Cosmetische ingrepen: € 1.500,- gedurende de looptijd van de verzekering als sprake is van een cosmetische behandeling. Je hebt vooraf toestemming van Nationale-Nederlanden nodig. *
Combi Geen vergoeding

* Let op: Deze verzekering kun je niet meer afsluiten. Heb je deze verzekering al, dan geldt bovenstaande vergoeding.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2021 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. De kosten van jouw zorg of van jouw hulpmiddel betaalt je eerst zelf via jouw verplicht eigen risico. Heb je in een jaar het totale eigen risico betaald? Dan hoef je het in hetzelfde jaar niet nog een keer te betalen. Jouw basisverzekering vergoedt dan de zorg of het hulpmiddel.

Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? 
Voor het vrijwillig eigen risico gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. Je betaalt dan per maand minder premie. Let op: het is mogelijk dat je bij een grote ingreep veel kosten maakt.

Hoe weet je hoeveel er nog over is van jouw eigen risico? 
In Mijn NN Zorgverzekering regel je online al jouw verzekeringszaken. Daar zie je ook de stand van jouw eigen risico.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum dat een contract met ons heeft? Vind een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum. Over ziekenhuizen kun je ook kwaliteitsinformatie vinden.

Nationale-Nederlanden maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en over de tarieven. Kies je voor zo’n gecontracteerde partij, dan vergoedt Nationale-Nederlanden de geleverde zorg voor 100%.

Kies je voor een zorgverlener waarmee Nationale-Nederlanden geen afspraken heeft gemaakt (een niet-gecontracteerde zorgverlener), dan heeft dit geen gevolgen voor wat je vergoed krijgt. Wij vergoeden de rekening volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Wat je verder moet weten

  • Ooglidcorrecties uit de basisverzekering worden alleen vergoed als er sprake is van ernstige gezichtsveldbeperking.
  • Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet het verslapte ooglid waarvoor je de correctie aanvraagt minstens de helft van jouw pupil bedekken als je recht vooruit kijkt, waardoor sprake is van ernstige gezichtsveldbeperking.
  • Je hebt een verwijzing nodig van jouw arts en je moet een akkoordverklaring bij ons aanvragen, als je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat. Voor deze akkoordverklaring is het belangrijk dat je foto’s meestuurt van jouw ogen voor de ingreep. Met deze foto’s moet duidelijk worden dat de ingreep voldoet aan onze voorwaarden voor vergoeding.

Gerelateerde vergoedingen

Terug naar het overzicht van vergoedingen


Kunnen wij je helpen?