Ga direct naar inhoud

Anne en Pim vullen hun AOW-tekort aan

Anne (59) en Pim Vos (63) woonden zeven jaar in Spanje. Enkele jaren geleden keerden ze terug naar Nederland. Hoe zit het straks met hun AOW?

Op avontuur in Spanje

Anne en Pim gooiden het roer om vlak na Anne’s veertigste verjaardag. Ze zeiden beiden hun baan bij de overheid op en vertrokken van Zwolle naar Spanje om daar een camping te runnen. Beiden hebben een avontuurlijke instelling en vonden het een mooi moment om een nieuwe stap te maken.

Toekomstvragen

Toch namen ze de beslissing niet van de ene op de andere dag. Ze praatten er veel over en werkten lange lijsten af met zaken die geregeld moesten worden. Ook de toekomst was ineens iets waar ze over na moesten denken. Konden ze rekenen op een fatsoenlijk pensioen? En hadden ze nog wel recht op AOW later?

Vrijwillig verzekeren AOW

Voor de AOW (pijler 1) bouwden Anne en Pim in Nederland 2% per jaar op. Die opbouw zou stoppen als ze naar Spanje vertrokken. Om de opbouw toch voort te zetten, wilden ze zich vrijwillig verzekeren bij de Sociale Verzekeringsbank. Van een bevriend stel hoorden Anne en Pim dat er ook alternatieven waren. Ze vroegen offertes op bij verschillende verzekeraars. Uiteindelijk kozen ze voor een verzekeringsproduct om het gemis aan AOW-opbouw op te vangen.

Einde van het avontuur

Het stel had zeven mooie jaren in Spanje. Hard werken, maar veel afwisseling en bijzondere ontmoetingen. Het was dus een behoorlijke teleurstelling toen de eigenaar besloot de camping te verkopen. Anne en Pim konden niet blijven. Ze besloten daarom terug te keren naar Zwolle, waar ze inmiddels alweer twaalf jaar wonen.

En nu?

Sinds hun terugkomst werkt Pim weer voor de overheid en heeft Anne een baan bij een recreatiepark. Ze bouwen dus ook weer AOW op. In de zeven jaren dat ze in Spanje woonden ontstond wel een AOW-tekort. Dat tekort kunnen ze gelukkig aanvullen met het verzekeringsproduct dat ze in die periode hadden afgesloten. Ondanks dat hun avontuur in Spanje onverwacht ophield, hadden Anne en Pim die ervaring voor geen goud willen missen.

Service & Contact

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service & Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur