Ga direct naar inhoud

Kan Ronald Kamp (63) al stoppen met werken als hij 65 is?

Al jaren viert Ronald Kamp, geboren op 2 augustus 1952, zijn verjaardag met een lunch in het restaurant waar hij bedrijfsleider is. Ook dit jaar komen zijn familie en vrienden op 2 augustus weer langs. Ronald loopt al een tijdje met de gedachte het op zijn 65ste wat grootser aan te pakken. Hij wil dan een feest geven om te vieren dat hij kan stoppen met werken en van zijn vrijheid kan gaan genieten. Maar kan dit financieel wel?

Later met pensioen

Helaas moet Ronald zijn voornemen om op zijn 65ste te stoppen waarschijnlijk bijstellen. Ronalds pensioen bestaat straks uit een AOW-uitkering (pijler 1) en een aanvullend pensioen (pijler 2) uit het Pensioenfonds Horeca & Catering. Ronald heeft berekend dat hij na zijn pensionering daarvan net kan rondkomen. Door de verhoging van de AOW-leeftijd krijgt Ronald vanaf zijn 66ste pas AOW. Een jaar later dus. Ook het pensioen van Pensioenfonds Horeca & Catering krijgt hij pas later. Ronald's pensioenleeftijd wordt 67 jaar.

En nu?

Ronald kan zijn aanvullende pensioen eerder in laten gaan. Hij kan het zich alleen niet permitteren met pensioen te gaan als hij nog geen AOW-uitkering ontvangt. Hij vindt het niet erg wat langer door te werken. Hij doet zijn werk nog altijd met plezier en zijn baas wil graag dat hij blijft. Hij houdt de berichtgeving rondom AOW en pensioen goed in de gaten en wacht af. Toch verheugt hij zich al stilletjes op het grote feest ter ere van zijn pensioen. Want dat komt er hoe dan ook.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur