Ga direct naar inhoud

Hypotheekrente Nieuwbouw

Je profiteert van een aantrekkelijk tarief.

Bekijk de actuele hypotheekrente

Aantrekkelijke rente bij Nieuwbouw

Met de Nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden profiteer je van een aantrekkelijke hypotheekrente. Dit komt omdat je de rente betaalt die hoort bij één tariefklasse lager dan de tariefklasse van bestaande bouw. Dit geldt voor de eerste rentevaste periode.

Wat is een tariefklasse?

Je hypotheek valt in een tariefklasse. We bepalen die tariefklasse door te kijken naar de verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning.

Bij een tariefklasse hoort een risico-opslag. Hoe meer je leent in verhouding tot de waarde van je woning, hoe hoger je tariefklasse en risico-opslag en daarmee je rente.

Voorbeeld

Stel: je koopt een nieuwbouwwoning van € 400.000 en sluit hiervoor een hypotheek af van € 350.000.

De verhouding hypotheek/woningwaarde is dan 350.000 / 400.000 x 100 = 87,5%. Hiermee valt de hypotheek in de tariefklasse ‘Meer dan 80% tot en met 90% marktwaarde.

Echter, omdat je een Nieuwbouwhypotheek afsluit, betaal je de rente die hoort bij één tariefklasse lager. In dit geval is dat de rente die hoort bij de tariefklasse ‘Meer dan 70% tot en met 80% marktwaarde’.

De Nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden kan dus een aantrekkelijke keuze voor je zijn.

Voorwaarden

De indeling van de Nieuwbouwhypotheek in één tariefklasse lager geldt voor de eerste rentevaste periode. Na afloop van deze rentevaste periode kijken we wat de waarde van je woning ten opzichte van je hypotheekbedrag is. Dit bepaalt in welke tariefklasse je hypotheek op dat moment valt en welk rentetarief daarbij hoort.

Let op: wanneer je kiest voor de Nieuwbouwhypotheek met een variabele rente, dan loopt de rentevaste periode iedere maand af. Dit betekent dat het nieuwbouwtarief al na één maand komt te vervallen. Het is dus verstandig om je goed te laten adviseren over de rentevaste periode die je kiest voor de Nieuwbouwhypotheek.

Sluit je een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie of valt je hypotheek in de laagste tariefklasse ‘Tot en met 40% van de marktwaarde’? Dan heb je al de laagst mogelijke risico-opslag.