Ga direct naar: inhoud

Kosten CreditCard

  • 1e jaar gratis, daarna € 20,- per jaar
  • Contactloos betalen voor bedragen tot € 25,-

CreditCard aanvragen

Over de kosten van uw CreditCard

Nationale-Nederlanden biedt een voordelige CreditCard. Het eerste jaar is de CreditCard zelfs gratis. Daarna betaalt u jaarlijks € 20,- . Uw Nationale-Nederlanden CreditCard is standaard uitgegeven zonder Gespreid Betalen Faciliteit. U betaalt geen rente of boete over uw uitgaven als u één keer per maand uw openstaande saldo volledig terugbetaalt.

Jaarlijkse bijdrage

De Nationale-Nederlanden CreditCard is het eerste jaar gratis. Daarna betaalt u € 20,- per jaar. Ook een Extra CreditCard is het eerste jaar gratis en kost daarna € 20,- per jaar. De jaarlijkse kaartbijdrage wordt aan het begin van het jaar afgeschreven. Als u de kaart tussentijds opzegt, krijgt u het teveel betaalde bedrag terug.

Geen transactiekosten bij betalen in euro’s

Winkeliers bepalen zelf of zij voor transacties met de CreditCard kosten in rekening brengen. Meestal worden er geen kosten berekend. Bij transacties in buitenlandse valuta wordt het transactiebedrag omgerekend naar euro’s en wordt er een wisselkoersopslag in rekening gebracht.

Kosten bij geld opnemen

Voor cashopnames bij een Nederlands bankkantoor en bij cashopnames in het buitenland (zowel bij een betaalautomaat als bij een bankkantoor) betaalt u 4% over het opgenomen bedrag.

Wilt u contant geld opnemen met uw CreditCard en heeft u een positief saldo (tegoed) op uw Card? Dan betaalt u 1% (met een maximum van € 1,50) over het gedeelte van het opgenomen bedrag dat uit uw tegoed komt. Over de rest van het opgenomen bedrag dat niet uit het tegoed komt, betaalt u 4%. Heeft u geen tegoed? Dan betaalt u 4% over het hele opgenomen bedrag.

Transactiekosten bij geld overmaken

U kunt ook geld overmaken van uw CreditCard naar uw eigen bankrekening. Op die manier heeft u snel de beschikking over een bepaald geldbedrag. Voor het overschrijven betaalt u 2% van het overgeschreven bedrag. Als de overboeking helemaal uit een tegoed gedaan wordt, worden er geen kosten in rekening gebracht.

Wisselkoers en wisselkoersopslag buitenlandse valuta

Betalingen en geldopnames in vreemde valuta worden omgerekend naar euro’s. De wisselkoers wordt dagelijks opnieuw vastgesteld. De berekende koers vindt u per transactie terug op uw maandelijkse rekeningoverzicht. Daarnaast betaalt u voor betalingen en geldopnames in buitenlandse valuta een opslag van 2%.