Ga direct naar inhoud

Wat is een prospectus?

In de prospectus vindt u relevante informatie over een beleggingsfonds en effecten van beursgenoteerde bedrijven. Dit is een verplicht document dat goedgekeurd moet zijn door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zo kunt u zich als belegger voorbereiden voordat u begint met beleggen in obligaties of aandelen.

Informatiebron voor beleggingsbeslissingen

In de prospectus vindt u (financiële) informatie over het bedrijf of beleggingsfondsen en de voorwaarden van de uitgifte van aandelen of van deelnemingen. Zo kunt u verantwoorde beslissingen nemen over uw toekomstige beleggingen. U weet welke risico's u loopt als belegger, welke kosten u betaalt en hoe de waarde van uw beleggingen wordt vastgesteld. Ook kunt u in de prospectus informatie vinden over de financiële situatie van een bedrijf en de belangrijkste kenmerken van de effecten. Bijvoorbeeld op welke markt of beurs de aandelen of obligaties worden genoteerd en hoe de verhandelbaarheid is geregeld. De prospectus wordt gecontroleerd door de AFM op wettelijke verplichte informatie. Ook moet de prospectus begrijpelijk zijn opgesteld en overeenkomen met andere openbare informatie over effecten. De prospectus wordt gezien als de belangrijkste en meest objectieve informatiebron om je beleggingsbeslissing op te baseren.

Bereken wat beleggen u kan opleveren

Beheerd Beleggen

Bij Beheerd Beleggen nemen onze beleggingsexperts u het werk uit handen en beleggen op een manier die precies bij u past. Ideaal wanneer u zelf weinig tijd of kennis van beleggen heeft.

Lees meer over Beheerd Beleggen

Waarom beleggen?

Vraagt u zich af of u moet gaan beleggen en waarom? Naast sparen wordt beleggen steeds vaker gebruikt om geld te laten groeien. Beleggen brengt risico met zich mee, maar biedt ook een betere kans op een hoger rendement.

Bepaal zelf of beleggen bij u past