Ga direct naar inhoud

Autoverzekering kiezen, welke dekking past bij jou?

Heb je een auto, dan heb je ook een autoverzekering nodig. Benieuwd welke dekking past bij jouw auto? De leeftijd van je auto, het autogebruik en je persoonlijke voorkeuren spelen hierbij een rol. En heb jij enig idee wat het verschil is tussen WA Casco en WA Extra? Ontdek alles wat je moet weten wanneer je een autoverzekering gaat kiezen.


Kies uit 3 soorten dekking

Ga je een autoverzekering kiezen, dan heb je keuze uit drie soorten dekking: WA, WA Extra en WA Casco. Soms wordt WA Extra ook wel Beperkt Casco genoemd. WA Casco noemen sommige verzekeraars Allrisk of Volledig Casco.

Vast staat dat je kunt kiezen tussen drie dekkingen. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze dekking is wettelijk verplicht voor iedere auto die deelneemt aan het verkeer en dekt de schade die je bij een ander veroorzaakt.

Wil je ook gedekt zijn voor schade door diefstal en noodweer, breid dan uit met WA Extra. Kies voor WA Casco als je ook verzekerd wil zijn tegen schade die je zelf veroorzaakt.

WA WA
Extra
WA
Casco
Schade door jouw auto aan anderen en spullen van anderen
24/7 hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
Schade door diefstal en joyriding
Sterretjes of barsten in je autoruit
Schade die je zelf hebt veroorzaakt
Welke dekking je kiest is afhankelijk van je auto, je autogebruik en je persoonlijke voorkeuren

Wil je een aanvullende dekking toevoegen?

Je kunt je autoverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking. Ook dit hangt af van jouw rijgedrag en persoonlijke voorkeuren. Kies tussen twee aanvullende dekkingen:

  • SchadeVerzekering Inzittenden
    Neem je vaak mensen mee in je auto, zoals vrienden en collega’s? Dan is een SchadeVerzekering Inzittenden het overwegen waard. Je bent hiermee verzekerd voor letsel aan alle inzittenden en voor schade aan alle spullen in de auto. Er wordt snel uitgekeerd, ongeacht wie de schade veroorzaakt heeft.

  • Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen
    Bij conflicten in het verkeer kun je soms wel wat ondersteuning gebruiken. Bij de Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen ontvang je juridische hulp bij conflicten in het verkeer. Bijvoorbeeld als je schade op iemand anders wilt verhalen, maar ook als je voertuig, kentekenbewijs of rijbewijs in beslag is genomen.

Autoverzekering kiezen

Ontdek hier welke dekking bij jou past: WA, WA Extra of WA Casco. En met welke aanvullende dekking breid jij je autoverzekering uit?

Met de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden ben jij zorgeloos onderweg en goed verzekerd bij schade.


Bereken je premie zonder kenteken

Ook interessant voor jou:

Apk en onderhoud; alles wat je moet weten

Je wilt dat je auto altijd voor je klaarstaat. Om ervoor te zorgen dat je auto rijdt als een zonnetje, moet je deze goed verzorgen met de verplichte apk-keuring én een onderhoudsbeurt.

Lees verder over het onderhoud

Veilig de weg op met een auto vol passagiers

Een volle auto kan gezellig zijn, maar als je verantwoordelijk bent voor veel inzittenden, wil je zo veilig mogelijk de weg op. En hoe zit het met de inzittendenverzekering?

Bekijk onze tips

Tips bij schade aan je auto

Dit moet je doen