Ga direct naar inhoud

Op jezelf wonen: zo regel je dat

Ga je voor het eerst op jezelf wonen, ben je weer single na een relatie of ben je alleenstaande ouder? Wat je situatie ook is: als je op jezelf woont, komen er een aantal vragen op je af. Wat zijn de mogelijkheden? Wat kost het? En wat moet je allemaal regelen? Lees onze tips en hoe andere mensen het doen.

Alleenstaande ouder: waar heb je recht op?

Alleenstaande ouders hebben vaak recht op extra toeslagen, regelingen en tegemoetkomingen. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Lees meer

Wat kost op jezelf wonen? Een overzicht voor jou

Op jezelf wonen: je krijgt veel vrijheid en nieuwe verantwoordelijkheden. Wat gaat het kosten? Wij geven je de support waarmee je op eigen benen kunt staan.

Lees meer

Singles over hun financiën: “Ik vind het belangrijk financieel onafhankelijk te zijn”

Als single loop je soms tegen financiële uitdagingen aan. Hoe betaal je in je eentje een huis? Vier alleenstaanden delen hun ervaringen en tips.

Lees meer

Op kamers of thuis blijven wonen: Luca en Sara vertellen over hun financiële situatie

Luca (24) woont op kamers, terwijl Sara (18) nog thuis woont. De twee studentes vertellen over de voor- en nadelen. Lees welke beslissingen zij maken.

Lees meer

Dankzij de schenking van zijn ouders kon Julian een huis kopen

Als starter een huis kopen in de grote stad? Best moeilijk. Toch deed Julian het. Lees hoe hij dat voor elkaar kreeg door de schenking van zijn ouders.

Lees meer