Inzicht in je geldzaken

Beter met geld worden begint met weten wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Saai? Misschien. Maar echt, het gaat je helpen.

Je inkomsten op een rij

Welke toeslagen zijn er en hoe vraag je ze aan?

Ontdek welke toeslagen en financiële ondersteuning er bestaan voor bijvoorbeeld huur, zorg en kinderen. Check in dit artikel of jij hier recht op hebt.

Lees meer

Je vakantiegeld berekenen, dat doe je op deze manier!

Wil je weten hoeveel bruto en netto vakantiegeld je krijgt? Bereken eenvoudig je bruto en netto vakantiegeld.

Lees meer

Alleenstaande ouder: waar heb je recht op?

Ontdek waar je recht op hebt als alleenstaande ouder en leer meer over de alleenstaande ouderkorting en toeslag.

Lees meer

Je uitgaven op een rij

Zo haal je dit jaar je financiële doelen

Minder geld uitgeven is een goede manier om stap voor stap beter te worden met geld. Bekijk onze tips om op verschillende manieren geld te besparen.

Lees meer

Budgetteren: wat is dat en hoe werkt het?

Budgetteren betekent dat je potjes maakt voor de uitgaven die je maandelijks doet. We delen drie methoden, zodat je direct zelf kunt starten met budgetteren?

Lees meer

Je uitgaven bijhouden: dit levert het op

Je uitgaven bijhouden loont! Beter worden met geld begint namelijk met overzicht. Bekijk hier hoe je je uitgaven bijhoudt.

Lees meer

Zo maak je een vaste lasten overzicht

Weet jij precies hoe hoog jouw vaste lasten zijn? Maak een overzicht en ontdek op welke punten jij mogelijk kan besparen.

Lees meer

Wat kost een rijbewijs? De kosten van rijlessen tot en met rijexamen

Wil je weten hoeveel het kost om je rijbewijs te halen? En wat zijn de gemiddelde kosten? Bekijk ons overzicht met de kosten van het rijbewijs.

Lees meer

Inzicht in je verzekeringen

We hebben ze allemaal: verzekeringen. Het is verstandig om je verzekeringen regelmatig onder de loep te nemen. Zo behoud je overzicht en controleer je of je verzekeringen nog passend zijn. Heb je al je verzekeringen nog nodig of kan je je ergens anders goedkoper verzekeren? Of heb je verschillende verzekeringen die hetzelfde dekken? Dan ben je (deels) oververzekerd en dat is natuurlijk zonde!

Lees meer

Overzicht krijgen en houden

Wat kost op jezelf wonen? Een overzicht voor jou

Op jezelf wonen: je krijgt veel vrijheid en nieuwe verantwoordelijkheden. Wat gaat het kosten? Wij geven je de support waarmee je op eigen benen kunt staan.

Lees meer

De 50-30-20-regel uitgelegd

Wil je budgetteren, maar heb je geen zin in gedoe met allerlei potjes? Dan is de 50-30-20 regel misschien wel iets voor jou.

Lees meer

Sparen met weinig geld, hoe doe je dat?

Sparen als je al weinig te besteden hebt? Dat kan best een opgave zijn. Toch zijn er slimme manieren om geld over te houden.

Lees meer

Je financiën op orde krijgen in 10 stappen

Zie jij door de financiële bomen het bos niet meer? Wij helpen je met 10 praktische tips om je financiën op orde te brengen.

Lees meer

Samenwonen met of zonder samenlevingscontract: wat is wijs?

Ben je van plan om samen te wonen zonder samenlevingscontract? Lees hier waarom het belangrijk is om je positie te beschermen en lees handige tips.

Lees meer

Checklist: Financiële tips als je gaat scheiden

Gaan jij en je partner uit elkaar? Dan moeten jullie op financieel en fiscaal gebied veel regelen. Met deze checklist handel je de financiën goed af.

Lees meer

4 redenen waarom je eigen geld nodig hebt voor je eerste koophuis

Voor je eerste koophuis heb je eigen geld nodig. Bijvoorbeeld voor de hypotheek en bijkomende kosten. Lees de vier redenen om eigen geld te bij elkaar sparen.

Lees meer

Pensioen na scheiding: niet vergeten te regelen!

Ga je scheiden en heb je vragen over pensioen en scheiden? Lees hoe het zit met het partnerpensioen na scheiding en hoe je je pensioen goed kunt regelen.

Lees meer