Ga direct naar inhoud

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap kan een belangrijke rol spelen in het welzijn en de effectiviteit van je werknemers. Hoe vul je goed werkgeverschap in? Wat zijn de nieuwste trends en ontwikkelingen? Lees hier meer over goed werkgeverschap en laat je inspireren.


Betere gesprekken voeren? Dat begint bij goed luisteren

Luisteren: het klinkt simpel. Maar écht goed luisteren vraagt aandacht en energie. Hoe kun je dat zo goed mogelijk doen op de werkvloer? Om daarmee werknemers voor je organisatie te behouden en verzuim te voorkomen? Corine Jansen, dé luisterexpert van Nederland, geeft tips.

Lees meer

10 tips: zo toon je meer oprechte waardering op de werkvloer

Hoe vaak toon jij je waardering voor je werknemers? Het vergroot het werkplezier van je werknemers en verkleint de kans op verzuim. Wij geven je 10 tips om meer waardering te tonen!

Lees meer

Wat oprechte waardering doet voor je werknemers – en voor jezelf

Uit onderzoek blijkt dat werknemers een persoonlijke blijk van waardering belangrijker vinden dan een financiële beloning. Maar wat ís waardering nu precies? En wat levert het jou als werkgever op?

Lees meer

Checklist: Wat moet je doen als je werknemer ziek wordt?

Elke werkgever krijgt er mee te maken: een langdurig zieke werknemer. Wettelijk ben je twee jaar verplicht te begeleiden bij de re-integratie én het loon door te betalen. Deze checklist geeft jou als werkgever beter inzicht in het verzuimproces.

Lees meer

Goed werkgeverschap bij pensioen en verzuim

De arbeidsmarkt kent op dit moment een grote dynamiek, met uiteenlopende vragen die op werkgevers afkomen over inzetbaarheid, vitaliteit en mobiliteit. Hoe speel jij als werkgever hier nu goed op in?

Lees meer

Empathisch leiderschap: alle antwoorden op je vragen

Een goede leider is empathisch. En kan zich dus goed inleven in de gevoelens van werknemers. Maar hoe doe je dat eigenlijk, empathisch leidinggeven? En kun je ook té empathisch zijn?

Lees meer

Wat je als werkgever kunt leren van deze 6 vitale bedrijven

Aan de gezondheid werken in de baas z’n tijd: steeds meer bedrijven maken het mogelijk. Want fitte en vitale werknemers in dienst hebben werkt ook in jouw voordeel als werkgever.

Lees meer

Beter slapen: zo kun jij daar als werkgever aan bijdragen

Een werknemer die slecht slaapt: veel werkgevers vinden het een privézaak. Maar is dat wel zo? Als werkgever kun jij een rol spelen bij het verbeteren van de slaap van je werknemers.

Lees meer

Zo toon je goed werkgeverschap (ook als het misgaat)

Met goed werkgeverschap houd jij je werknemers vitaal en veerkrachtig. Maar wat is goed werkgeverschap? En hoe geef je daar een praktische invulling aan?

Lees meer


Thuiswerken: do’s en dont's voor werkgevers

Langdurig thuiswerken brengt uitdagingen met zich mee. Met deze do’s en don’ts zorg je dat je personeel ook in de toekomst tevreden thuiswerkt.

Lees meer

Zorg voor balans tussen werk en privé

Het houdt werknemers én werkgevers bezig; de balans tussen werk en privé. Volgens neuropsychologe Elke Geraerts proberen we te veel te multitasken.

Lees meer

Geef de eigenwaarde van werknemers een boost

Wist je dat een hogere eigenwaarde van een werknemer zijn kans op een burn-out of depressie kan verkleinen? Aandacht voor vitaliteit en veerkracht kan het gevoel van eigenwaarde verhogen.

Lees meer

Meer focus op de werkvloer?

Ons brein wordt overspoeld met informatie, dat maakt focussen moeilijk. De HR-professional kan werknemers helpen bij het terugkrijgen van hun focus.

Lees meer

Hoe help je werknemers aan een goede werk-privébalans?

In dit artikel lees je hoe je werknemers kunt helpen een gezonde balans tussen werk en privé te bewaren.

Lees meer