Ga direct naar inhoud

Trends & actualiteiten

Laat je informeren en inspireren met ons laatste nieuws op gebied van trends in arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim.


De nieuwste trends en inzichten in ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Nationale-Nederlanden heeft alle trends en nieuwe inzichten in ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid verzameld in een nieuw trendrapport. In dit artikel nemen we je kort mee door de belangrijkste resultaten en conclusies uit het trendrapport.

Lees meer

De WIA-beoordeling wordt eenvoudiger – en dat is niet per se positief

De wachtrijen voor een WIA-keuring bij UWV zijn lang. Daarom heeft de overheid vanaf 1 oktober 2022 een nieuwe maatregel ingevoerd: 60-plussers krijgen een vereenvoudigde WIA-beoordeling. Anna-Marie Beerda, beleidsadviseur sociale zekerheid bij Nationale-Nederlanden, legt uit hoe dit zit.

Lees meer

De belangrijkste trends in ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Nationale-Nederlanden heeft alle trends in ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid verzameld in een compleet trendrapport. We volgen en delen de trends in Nederland en geven relevante inzichten.

Lees meer

Onderzoek: werkgevers verwachten minder ziekteverzuim

Vitaliteit en veerkracht zijn belangrijker dan ooit. We zien een recordaantal ziekmeldingen in het eerste kwartaal van 2022. Terwijl uit onderzoek blijkt dat werkgevers (88%) juist minder verzuim verwachten. Meer weten?

Lees meer

Coalitieakkoord ondersteunt om Nederland vitaler en veerkrachtiger te maken

Voor werkgevers en werknemers is het een goede zaak dat de loondoorbetalingsverplichting van twee jaar blijft. Waarom? Dat licht ik graag verder toe in deze column.

Lees meer