Ga direct naar inhoud

Samen maken we Nederland vitaal en veerkrachtig

Kennisplatform voor werkgevers & HR-professionals

Raak geïnspireerd door ervaringen en tips van werkgevers en experts over goed werkgeverschap, een gezond bedrijf en vitaliteit.

Onderzoek: werkgevers verwachten minder ziekteverzuim

Vitaliteit en veerkracht zijn belangrijker dan ooit. We zien een recordaantal ziekmeldingen in het eerste kwartaal van 2022. Terwijl uit onderzoek blijkt dat werkgevers (88%) juist minder verzuim verwachten. Meer weten?

Lees meer

Coalitieakkoord ondersteunt om Nederland vitaler en veerkrachtiger te maken

Voor werkgevers en werknemers is het een goede zaak dat de loondoorbetalingsverplichting van twee jaar blijft. Waarom? Dat licht ik graag verder toe in deze column.

Lees meer


Goed werkgeverschap

Empathisch leiderschap: alle antwoorden op je vragen

Een goede leider is empathisch. En kan zich dus goed inleven in de gevoelens van werknemers. Maar hoe doe je dat eigenlijk, empathisch leidinggeven? En kun je ook té empathisch zijn?

Lees meer

Wat je als werkgever kunt leren van deze 6 vitale bedrijven

Aan de gezondheid werken in de baas z’n tijd: steeds meer bedrijven maken het mogelijk. Want fitte en vitale werknemers in dienst hebben werkt ook in jouw voordeel als werkgever.

Lees meer

Ga naar alle artikelen over Goed werkgeverschap

Beter slapen: zo kun jij daar als werkgever aan bijdragen

Een werknemer die slecht slaapt: veel werkgevers vinden het een privézaak. Maar is dat wel zo? Als werkgever kun jij een rol spelen bij het verbeteren van de slaap van je werknemers.

Lees meer


Gezond bedrijf

Veilig werken: 8 arbeidsrisico’s om goed op te letten

Weet jij welke risico’s de werknemers in je organisatie lopen? Als je dat weet, kun je actief beleid maken op het voorkomen van ongelukken en gezondheidsklachten.

Lees meer

Hoe verbeter je het werkvermogen van werknemers?

Werkvermogen is de mate waarin een werknemer in staat is om zijn of haar werk uit te voeren. Nu, maar ook in de toekomst. Een goed werkvermogen is goed voor zowel de werknemer als voor de organisatie.

Lees meer

Ga naar alle artikelen over Gezond bedrijf

7 tips voor een succesvolle employee journey

Door een employee journey te ontwikkelen, zorg je ervoor dat werknemers enthousiast zijn én blijven over je organisatie. Zo maak jij van jouw werknemers echte ambassadeurs.

Lees meer


Vitaliteit

De 5 grootste valkuilen van thuiswerken – en hoe je ze voorkomt

Thuiswerken klinkt heerlijk, in de praktijk is thuiswerken soms toch best lastig. We zetten de 5 grootste valkuilen van thuiswerken voor je op een rij. Én we geven tips.

Lees meer

Hoe zit het nu écht met burn-outs?

Burn-out lijkt dé ziekte van deze tijd te zijn. Meer dan een miljoen werknemers hebben burn-outklachten. Wat kun je als werkgever doen om te helpen?

Lees meer

Ga naar alle artikelen over Vitaliteit

De 10 belangrijkste signalen van een dreigende burn-out

Hoe voorkom je dat klachten bij je werknemers resulteren in een daadwerkelijke burn-out? Bij welke signalen moeten de alarmbellen gaan rinkelen? Met deze checklist weet je waar je op kunt letten.

Lees meer
Producten & oplossingen

Verzuim verzekeren? Dat zit zo.

We geven je in dit artikel antwoord op de 11 meest gestelde vragen over de verzuimverzekering. Zo leggen we je uit wat een verzuimverzekering is, wat verzekerd is en welke keuzes je kunt maken.

Lees meer

Veelgestelde vragen over het eigenrisicodragerschap

In dit artikel gaan we in op de meest gestelde vragen rond het eigenrisicodragerschap. Wat houdt het WGA eigenrisicodragerschap in en welke afwegingen zijn hiervoor belangrijk?

Lees meer

Ga naar alle artikelen over onze producten en oplossingen

Verzekerd loon en loonbegrippen? Dat zit zo.

Wat weet jij van loonbegrippen? Of van verzekerd loon? Om je zoektocht naar antwoorden makkelijker te maken leggen we in dit artikel veel voorkomende loonbegrippen uit.

Lees meer