Ga direct naar: inhoud

HR Actief

Maak praktisch beleid van duurzame inzetbaarheid

Leer van best practices op het gebied van duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid van werknemers staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Vitale, betrokken werknemers zijn van essentieel belang, óók voor de continuïteit en groei van uw bedrijf. Maar weet u hoe u werknemers daarbij het beste kunt ondersteunen?
Nationale-Nederlanden helpt u graag. Daarom delen we onze kennis en ervaring. Hier vindt u direct toepasbare informatie en praktijkvoorbeelden. Die dragen bij aan een strategische aanpak van duurzame inzetbaarheid, afgestemd op de behoeften van uw organisatie.


Meer bevlogenheid vraagt om lef

Bevlogen werknemers zorgen voor een aantoonbare stijging van de productiviteit, klantgerichtheid en klantloyaliteit. Ze werken met passie en leveren hogere kwaliteit. Bevlogen werknemers zijn ook één van de belangrijkste voorspellers van duurzaam succes. Maar hoe zorg je dat in jouw organisatie de bevlogenheid toeneemt? Ronald Warmerdam, oprichter van IMPACT on the Job en mede-initiatiefnemer van de Week van de Bevlogenheid (17-21 juni 2019) vertelt hoe hij bedrijven daarbij helpt.

Lees meer


Verbeter het werkvermogen van uw werknemers

Wat verstaan we onder werkvermogen? Het is de mate waarin een werknemer zowel lichamelijk en geestelijk in staat is om zijn of haar werk uit te voeren. Nu, maar ook in de toekomst. Een goed werkvermogen is goed voor zowel de werknemer als voor de organisatie. Het is dus een betrouwbare graadmeter voor iemands inzetbaarheid.

Hoe hoog is het werkvermogen in uw organisatie? Hoe kunt u dit meten? En wat kunt u doen om het werkvermogen van uw werknemers te vergroten? Op dinsdag 2 april 2019 helpen we u deze vragen te beantwoorden tijdens ons HR Actief Event waarbij we u welkom heten in ons ‘Huis van werkvermogen’.

Lees meer over het HR Actief Event

Lees meer over het ‘Huis van werkvermogen’


Drie tips om de mentale veerkracht van werknemers te vergroten

Hoe zorgt u dat werknemers duurzaam inzetbaar blijven? Help ze bij het veerkrachtiger maken van het brein, zegt neuropsychologe Elke Geraerts. Ze vertelt erover tijdens het HR Actief Event van Nationale-Nederlanden op dinsdag 2 april 2019 bij Inn Style in Maarssen. Elke geeft alvast drie tips om de mentale veerkracht van uzelf en uw werknemers te verbeteren.

Lees meer


De kracht van bevlogenheid

Zijn uw werknemers vitaal en energiek en gaan ze met plezier naar het werk? Of kan de bevlogenheid beter? Bevlogen werknemers ervaren meer werkgeluk. Dat is ook goed voor de organisatie. Ze zijn minder vaak ziek en de winstgevendheid van de organisatie neemt toe. Suzanne Jungjohann, HR-directeur bij Nationale-Nederlanden, vertelt hoe het lukt de bevlogenheid te verhogen.

Lees meer


Topsportmentaliteit op de werkvloer

Oud-waterpoloster Annemarie Heuvel verzorgt een vitaliteitsprogramma bij het bedrijf Wouter Witzel in Losser. ‘Als topsporter geef je nooit op en kijk je altijd naar nieuwe mogelijkheden. Dat is mij met de paplepel ingegoten’, vertelt Annemarie enthousiast. Ruim de helft van de 200 werknemers doet mee aan de wekelijkse training. Annemarie helpt de werknemers om fit en vitaal te blijven. Niet alleen tot hun pensioen, maar ook daarna.

Lees meer


Frank Brinkmans over sturen op werkgeluk

Iedereen is graag gelukkig. Gelukkig zijn heeft veel positieve effecten: gelukkige mensen zijn actiever, productiever en werken beter samen. Sturen op werkgeluk is dus ook goed voor uw organisatie.

Lees meer


Hoe veilig en gezond is uw bedrijf?

Een veilige en gezonde werkomgeving verlaagt het verzuim en geeft een hogere productiviteit. Wist u dat een dag verzuim u gemiddeld 250 euro per werknemer kost? Een investering van 1 euro in risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) levert u gemiddeld 2,20 euro op. Met een kleine investering heeft u een groot effect.

Lees meer


Praktijkcases: zo verbeteren 3 ambitieuze organisaties de inzetbaarheid van werknemers

Het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers is maatwerk. Doe uw voordeel met de ervaring van anderen! In deze whitepaper leest u:

  • Hoe Tony’s Chocolonely de inzetbaarheid van het team koestert;
  • Op welke manier u inzicht kunt krijgen in de kosten én opbrengsten van duurzame inzetbaarheid;
  • De aanpak van Noordwest Ziekenhuisgroep om het verzuim drastisch te verlagen;
  • Hoe bij farmacieconcern Synthon leidinggevenden het voortouw nemen bij het verbeteren van de inzetbaarheid.

Download de whitepaper


Leren van praktijkcases: duurzame inzetbaarheid in de zorg

Het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid staat hoog op de agenda van HR-professionals in de zorg. Het uitvoeren van de juiste strategie is juist voor zorgorganisaties een uitdaging. Alleen al door de constante veranderingen en de toegenomen werkdruk. Doe daarom uw voordeel met de ervaring van anderen. Lees in deze whitepaper over:

  • Manieren om zicht te krijgen op de kosten én opbrengsten van duurzame inzetbaarheid
  • Hoe het beste ziekenhuis van Nederland het verzuim drastisch wist te verlagen.
  • Hoe ouderenzorginstelling Zorgwaard de omslag maakt naar zelfsturende teams.

Download de whitepaper


Hoe werkt u aan de inzetbaarheid van uw werknemers?

Duurzame inzetbaarheid staat binnen uw organisatie ongetwijfeld hoog op de agenda. Maar weet u ook waar verbeterkansen liggen? Toets uw inspanningen op 8 cruciale onderdelen en ontvang gerichte tips waarmee u direct in uw organisatie aan de slag kunt.

Vul de factchecker in


Whitepaper: Duurzame inzetbaarheid, zo optimaliseert u uw strategie

Organisaties willen hun diensten en producten steeds sneller en flexibeler aanbieden. Dat vraagt om vitale en betrokken werknemers. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. In deze whitepaper leest u hoe u praktisch beleid maakt van duurzame inzetbaarheid. Maak gebruik van de bewezen strategieën en ervaringen van bedrijven in andere sectoren, om uw eigen personeelsbeleid te verbeteren.

Download de whitepaper


Whitepaper: Zo verbetert de zorgsector duurzame inzetbaarheid

Bent u HR-professional in de zorgsector? Dan is duurzame inzetbaarheid een belangrijk punt op uw agenda. De veranderingen in de zorg eisen immers nogal wat van werknemers. In deze whitepaper krijgt u gerichte adviezen die u direct kunt toepassen in de praktijk. Ook leest u welke strategieën andere zorgorganisaties met succes toepassen.

Download de whitepaper zorg

Infographics

Inzetbaarheid staat hoog op de agenda van HR-professionals

Vitale en betrokken werknemers zijn cruciaal voor de continuïteit en groei van organisaties. Leer van de praktijkervaringen van andere HR-professionals en bepaal waar verbeterkansen liggen voor uw organisatie.

Bekijk de infographic


Inzetbaarheid in de zorgsector

Vitale en betrokken werknemers zijn cruciaal voor de continuïteit en de groei van organisaties. Dat geldt ook voor de snel veranderende zorgsector. Het is de uitdaging een optimale balans te vinden bij de inzetbaarheid van werknemers. Bekijk hoe u daar als HR-professional bij kunt helpen.

Bekijk de infographic