Ga direct naar inhoud

HR Actief

Maak praktisch beleid van duurzame inzetbaarheid

Werk aan de gezondheid en betrokkenheid van werknemers

Hoe belangrijk gezonde en betrokken werknemers zijn weet je als geen ander. Maar hoe kun je werknemers het beste ondersteunen om hun duurzame inzetbaarheid te verbeteren? Nationale-Nederlanden helpt je graag om werknemers vitaal en veerkrachtig te maken. Leer van de ervaringen van andere HR-professionals, bedrijven en experts. Met tips die je direct in de praktijk kunt toepassen, zorgen we samen dat werknemers gezond en vitaal aan het werk zijn. Vandaag en morgen.

HR Actief Webinar 2021

We kunnen er niet omheen. Het coronavirus is van grote invloed op ons dagelijks bestaan. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook op ons werk. Veel mensen werken op dit moment vanuit huis. Anderen willen graag aan de slag, maar mogen of kunnen op dit moment niet werken. En werknemers in de zorg draaien juist veel overuren. Voor hen is het de vraag of zij dit op de lange termijn volhouden. Kortom, genoeg uitdagingen voor HR. Hoe kun je als HR-professional werknemers het beste ondersteunen?

We nodigen HR-professionals graag uit voor ons HR Actief Webinar op dinsdag 11 mei 2021 van 14.00 tot 15.30 uur. Tijdens het HR Actief Webinar inspireren experts en HR-professionals uit diverse sectoren je met tips en inzichten uit hun praktijk. Samen maken we Nederland vitaal en veerkrachtig, met oplossingen van nu.

Meld je aan voor ons HR Actief Webinar

Mensen kunnen vaak veel meer dan ze denken

06 mei 2021

Ingomar Kuiter, directeur Operations bij Staatvandienst, een landelijke organisatie voor re-integratie en outplacement.

Lees meer

De waarde van jezelf leren inzien

30 apr 2021

Liesbeth Roeland, manager bij Omzien is van mening dat thuiswerken ook kansen biedt voor arbeidsongeschikten.

Lees meer

7 tips voor een succesvolle employee journey

12 mrt 2020

In de ‘war for talent’ is het belangrijk om werknemers aan je te binden en ze blijvend te boeien. Maar hoe doe je dat? Met de ideale employee journey!

Lees meer

Meer focus op de werkvloer?

15 jul 2019

Ons brein wordt overspoeld met informatie. Dat maakt focussen moeilijk. En gaat ten koste van het werkgeluk, weet neuropsychologe Elke Geraerts

Lees meer

Geef de eigenwaarde van werknemers een boost

04 jun 2019

Wist u dat een hogere eigenwaarde van een werknemer, zijn kans op een burn-out of depressie kan verkleinen? Een vitaliteitsprogramma helpt hierbij!

Lees meer

Zorg voor balans tussen werk en privé

31 mei 2019

Het houdt werknemers én werkgevers bezig; de balans tussen werk en privé. Volgens neuropsychologe Elke Geraerts proberen we teveel te multitasken.

Lees meer

Meer HR Actief artikelen

Whitepapers

Praktijkcases: zo verbeteren 3 ambitieuze organisaties de inzetbaarheid van werknemers

Het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers is maatwerk. Doe uw voordeel met de ervaring van anderen! In deze whitepaper leest u:

  • Hoe Tony’s Chocolonely de inzetbaarheid van het team koestert;
  • Op welke manier u inzicht kunt krijgen in de kosten én opbrengsten van duurzame inzetbaarheid;
  • De aanpak van Noordwest Ziekenhuisgroep om het verzuim drastisch te verlagen;
  • Hoe bij farmacieconcern Synthon leidinggevenden het voortouw nemen bij het verbeteren van de inzetbaarheid.

Download de whitepaper


Leren van praktijkcases: duurzame inzetbaarheid in de zorg

Het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid staat hoog op de agenda van HR-professionals in de zorg. Het uitvoeren van de juiste strategie is juist voor zorgorganisaties een uitdaging. Alleen al door de constante veranderingen en de toegenomen werkdruk. Doe daarom uw voordeel met de ervaring van anderen. Lees in deze whitepaper over:

  • Manieren om zicht te krijgen op de kosten én opbrengsten van duurzame inzetbaarheid
  • Hoe het beste ziekenhuis van Nederland het verzuim drastisch wist te verlagen.
  • Hoe ouderenzorginstelling Zorgwaard de omslag maakt naar zelfsturende teams.

Download de whitepaper


Hoe werkt u aan de inzetbaarheid van uw werknemers?

Duurzame inzetbaarheid staat binnen uw organisatie ongetwijfeld hoog op de agenda. Maar weet u ook waar verbeterkansen liggen? Toets uw inspanningen op 8 cruciale onderdelen en ontvang gerichte tips waarmee u direct in uw organisatie aan de slag kunt.

Vul de factchecker in


Whitepaper: Duurzame inzetbaarheid, zo optimaliseert u uw strategie

Organisaties willen hun diensten en producten steeds sneller en flexibeler aanbieden. Dat vraagt om vitale en betrokken werknemers. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. In deze whitepaper leest u hoe u praktisch beleid maakt van duurzame inzetbaarheid. Maak gebruik van de bewezen strategieën en ervaringen van bedrijven in andere sectoren, om uw eigen personeelsbeleid te verbeteren.

Download de whitepaper


Whitepaper: Zo verbetert de zorgsector duurzame inzetbaarheid

Bent u HR-professional in de zorgsector? Dan is duurzame inzetbaarheid een belangrijk punt op uw agenda. De veranderingen in de zorg eisen immers nogal wat van werknemers. In deze whitepaper krijgt u gerichte adviezen die u direct kunt toepassen in de praktijk. Ook leest u welke strategieën andere zorgorganisaties met succes toepassen.

Download de whitepaper zorg

Infographics

Inzetbaarheid staat hoog op de agenda van HR-professionals

Vitale en betrokken werknemers zijn cruciaal voor de continuïteit en groei van organisaties. Leer van de praktijkervaringen van andere HR-professionals en bepaal waar verbeterkansen liggen voor uw organisatie.

Bekijk de infographic


Inzetbaarheid in de zorgsector

Vitale en betrokken werknemers zijn cruciaal voor de continuïteit en de groei van organisaties. Dat geldt ook voor de snel veranderende zorgsector. Het is de uitdaging een optimale balans te vinden bij de inzetbaarheid van werknemers. Bekijk hoe u daar als HR-professional bij kunt helpen.

Bekijk de infographic