Ga direct naar inhoud

WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Uitgebreid

  • Ontvang een aanvulling op uw WGA-uitkering
  • Krijg uitgebreide ondersteuning als u terugkeert naar werk
  • Speciaal voor u als werknemer van UWV

Aanvullend inkomen bij arbeidsongeschiktheid voor u als werknemer van UWV

Als u ziek wordt en na twee jaar nog niet (volledig) aan het werk bent, dan krijgt u een uitkering uit de Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Dit kan betekenen dat uw inkomen er flink op achteruitgaat. UWV heeft daarom voor u de aanvullende verzekering WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Uitgebreid afgesloten bij Nationale-Nederlanden. Tot en met 31 december 2017 kunt u voor een klein bedrag per maand deelnemen aan deze verzekering, zonder dat daarvoor een medische verklaring nodig is. Vul het aanmeldformulier in en lever het in bij uw HRM SSC. Het contactadres van uw HRM SSC vindt u op de digitale werkplek van UWV.

Bereken uw mogelijke inkomensterugval

Als u onze rekentool invult, ziet u direct hoeveel u in inkomen terugvalt als u arbeidsongeschikt wordt. U ziet dan ook meteen hoe de verzekering uw inkomen aanvult.

Een aanvulling tot 70% van uw inkomen

Als u arbeidsongeschikt wordt, vult de verzekering WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Uitgebreid uw WGA-uitkering aan tot 70% van uw inkomen.

Een bonus als u uw restverdiencapaciteit benut

Als u minimaal de helft van uw restverdiencapaciteit benut, dan ontvangt u een extra aanvullende uitkering van 5% van uw oude jaarloon.

Uitkering bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid

Ook als u gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent en werkt, ontvangt u een aanvulling op uw WGA-uitkering. Zo bent u altijd verzekerd van voldoende inkomen.