Ga direct naar inhoud

Logopedie

Een logopedist helpt mensen die moeite hebben met praten of slikken, of die problemen hebben met hun stem of het begrijpen van taal. Vergoed wordt logopedie met een geneeskundig doel, die verbetering of herstel van de spraakfunctie of het spraakvermogen als gevolg heeft.

Wat krijg je vergoed in 2021?

Verzekering Vergoeding
Basisverzekering 100%
Wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.
Alle aanvullende verzekeringen Geen vergoeding

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2021 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. De kosten van je zorg of van jouw hulpmiddel betaal je eerst zelf via het verplicht eigen risico. Heb je in een jaar het totale eigen risico betaald? Dan hoef je het in hetzelfde jaar niet nog een keer te betalen. Je basisverzekering vergoedt dan de zorg of het hulpmiddel.

Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Voor het vrijwillig eigen risico gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. Je betaalt dan per maand minder premie. Let op: het is mogelijk dat je bij een grote ingreep veel kosten maakt.

Hoe weet je hoeveel er nog over is van jouw eigen risico? In Mijn NN Zorgverzekering regel je online al jouw verzekeringszaken. Daar zie je ook de stand van je eigen risico.

Waar kun je terecht?

Je kunt zonder verwijzing naar een logopedist waar Nationale-Nederlanden een contract mee heeft. Vind een zorgverlener bij jou in de buurt.

Je mag ook naar een andere logopedist gaan. Een logopedist brengt een wettelijk vastgesteld tarief bij jou in rekening. Dit bedrag vergoedt Nationale-Nederlanden. Je hebt wel een verwijzing nodig als je logopedist géén contract met ons heeft.

Wat je verder moet weten

Ben je 18 jaar of ouder, dan hebt je geen verwijzing nodig. Ben je nog geen 18 jaar, dan heb je een verwijzing nodig van de arts die je behandelt. Dit kan je huisarts zijn, maar ook een arts voor verstandelijk gehandicapten, een medisch specialist, een jeugdarts, of een tandarts. De verwijzing is een jaar geldig. Heb je hierna nog meer behandelingen logopedie nodig? Dan heb je hiervoor een nieuwe verwijzing nodig. Jouw behandeling logopedie moet binnen drie maanden na afgifte van de verwijzing starten, anders is de verwijzing niet meer geldig. 

Terug naar het overzicht van vergoedingen


Kunnen wij je helpen?