Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

  • Het bedrag dat je verzekert blijft altijd hetzelfde
  • Je kiest zelf de hoogte van het verzekerd bedrag en de looptijd
  • Maandelijkse premie blijft gelijk

Berekenen en aanvragen

Wat is een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering?

Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat we uitkeren bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de hele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. De premie van de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering is hoger dan de premie voor dalende verzekeringen.

Wanneer kies ik voor een gelijkblijvende ORV?

De gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering sluit je vaak af bij leningen waarbij de schuld hetzelfde blijft. Bijvoorbeeld bij een aflossingsvrije hypotheek. Ook geeft deze verzekering extra zekerheid voor je nabestaanden als door overlijden een inkomen wegvalt.

De gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering is ook interessant als je een zakelijke partner of compagnon wil verzekeren. Met de uitkering kun je dan de aandelen van de overledene opkopen.

Voorbeeld van een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering  

Maarten en Sarah hebben een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering afgesloten van € 150.000,-. Deze heeft een looptijd van 20 jaar. Overlijdt een van de twee binnen de looptijd? Dan ontvangt de ander € 150.000,-. Ook als dat op de laatste dag van de looptijd gebeurt.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten in drie stappen

Stap 1: Aanvragen

Je kiest de vorm, het bedrag, de looptijd en wie het bedrag krijgt. Aanvragen doe je online of via een adviseur bij jou in de buurt.

Stap 2: Verklaring van gezondheid of medische keuring

We sturen je een e-mail met een link naar een online vragenlijst over je gezondheid. Soms sturen we een uitnodiging voor een medische keuring.

Stap 3: We beoordelen je aanvraag

We beoordelen je aanvraag met de gegevens van je verklaring van gezondheid of de medische keuring. In de meeste gevallen ontvang je daarna direct je polis. Hebben we meer medische gegevens nodig? Dan ontvang je van ons een e-mail via ZIVVER. We mailen dan beveiligd. Je medische gegevens zijn tenslotte vertrouwelijk.

ORV berekenen en aanvragen

Verdiep je ook in een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Wat is een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering? Bij deze verzekering neemt het bedrag elk jaar af. Tijdens de looptijd daalt het verzekerd bedrag met een vast bedrag. Dit kan soms handig zijn.

Lees meer over deze verzekering

Verdiep je ook in een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Wat is een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering? Bij deze verzekering daalt het bedrag dat we uitkeren. In het begin daalt het verzekerd bedrag langzaam en aan het eind hard. Dit kan soms handig zijn.

Naar annuïtair dalende ORV

Overlijdensrisicoverzekering voor je kind

Als ouder werk je hard om je kind(eren) een goede start in het leven te geven. Maar wat als een van de ouders er door ziekte of een ongeval ineens niet meer is? Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor je kind kan dan financiële onzekerheid wegnemen.

Bescherm je gezin