Ga direct naar inhoud

Aanvullende dekkingen

Bij onze levensverzekeringen kon je aanvullende dekkingen verzekeren. Op deze pagina vind je meer uitleg over de aanvullende dekkingen. Niet alle aanvullende dekkingen hoeven voor jou te gelden.

Arbeidsongeschiktheidsdekking 

Toen je de levensverzekering sloot, kon je een arbeidsongeschiktheidsdekking verzekeren. Er zijn twee soorten arbeidsongeschiktheidsdekkingen:

  • Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid
  • Uitkering bij arbeidsongeschiktheid

Premievrijstelling en uitkering bij arbeidsongeschiktheid

Bij premievrijstelling betaal je minder premie als de verzekerde arbeidsongeschikt wordt. Soms hoef je helemaal geen premie meer te betalen. Je kunt zelf de verzekerde zijn of iemand anders. De verzekerde is arbeidsongeschikt als hij door ziekte en/of gebreken geen inkomen kan verdienen.

De mate van arbeidsongeschiktheid bepaalt hoeveel premie je nog moet betalen. Het deel van de premie dat je niet meer hoeft te betalen, heet premievrijstelling.

Heb je een uitkering bij arbeidsongeschiktheid verzekerd? Dan krijg je per maand of eens in de drie maanden een uitkering. De mate van arbeidsongeschiktheid bepaalt de hoogte van de uitkering. 

Heb je premievrijstelling of een uitkering bij arbeidsongeschiktheid verzekerd? Dan gelden daarvoor afspraken. Denk dan aan:

  • Hoe bepalen we de mate van arbeidsongeschiktheid?
  • Hoeveel premievrijstelling of uitkering krijg je?
  • Hoe lang krijg je een premievrijstelling of uitkering?
  • Welke wachttijd geldt er voordat je premievrijstelling of een uitkering krijgt?

De afspraken die je hebt gemaakt, staan in je polis en de voorwaarden of mijn.nn. Wil je weten wat je moet doen als de verzekerde arbeidsongeschikt wordt of herstelt?

Lees meer over arbeidsongeschiktheid

Uitkering bij overlijden

Uitkering bij overlijden kinderen

Heb je een uitkering bij het overlijden van kinderen verzekerd. En overlijdt een van de kinderen voordat hij of zij 21 jaar wordt? Dan keren we een bedrag uit. Deze dekking geldt voor al je kinderen. Je hoeft je kinderen niet aan te melden. Op je polis staat of je een uitkering bij overlijden van je kinderen hebt verzekerd. Je kunt het ook in mijn.nn zien. Op de polis en in de voorwaarden staat welke regels gelden. 

Extra uitkering bij overlijden door ongeval

Heb je een extra uitkering bij overlijden door een ongeval verzekerd. Dan keren we bij overlijden door een ongeval een extra bedrag uit. Op je polis staat of je de extra uitkering hebt meeverzekerd. Dat staat ook in mijn.nn. Daar staat hoe hoog het bedrag van de extra uitkering is. Op je polis en in de voorwaarden lees je de regels die voor deze dekking gelden.

Verzorging

Toen je de levensverzekering sloot, kon je verzorging verzekeren. Heb je dat gedaan? Dan heb je ook een verzorger aangewezen. Dat is meestal de persoon die de premie betaalt. Overlijdt de verzorger? Dan betalen we vanaf dat moment de premie voor de verzekering. Op je polis en in mijn.nn staat of je verzorging hebt meeverzekerd en wie de verzorger is. Op de polis en in de voorwaarden staat ook welke regels gelden voor verzorging.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Chatten

Start de chat

Chat met Sanne, onze digitale assistent.

Bellen

088 663 00 00

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Houd rekening met een wachttijd.