Kan Margriet nog haar hypotheek betalen?

Margriet Kevers (64) twijfelt of ze straks genoeg pensioen heeft om in haar huidige woning te blijven. Wat zijn haar mogelijkheden?

Meer tijd voor zichzelf

Margriet werkte de afgelopen twaalf jaar als administratief medewerker bij een stichting. Daarvoor had ze een baan als directiesecretaresse. Hoewel ze het prima naar haar zin heeft bij de stichting, kan ze niet wachten om wat meer tijd voor zichzelf te hebben. Eindelijk meer lezen, tuinieren en met haar vriend een maand op reis naar Zweden.

Grip op de administratie

Totdat het zover is, probeert Margriet grip te krijgen op haar eigen administratie. Ze kan zich nauwelijks herinneren hoe het pensioen bij haar vorige werkgever geregeld was. En hoe zit het eigenlijk bij haar huidige regeling? Een collega wees haar op de website Mijnpensioenoverzicht.nl waar ze een overzicht te zien kreeg van haar pensioen.

Minder te besteden

Margriet blijkt volgend jaar geld te ontvangen van drie verschillende instanties. Ze heeft namelijk regelingen bij twee verschillende pensioenuitvoerders die haar per maand € 360,- en € 660,- gaan uitkeren (pijler 2). Daarnaast heeft ze straks recht op ongeveer
€ 1.113,- aan AOW van de Sociale Verzekeringsbank (pijler 1). Margriet heeft alles op een rij gezet en ontdekt dat ze na haar 65ste wel wat minder heeft te besteden dan nu. Dat kan problemen opleveren met het betalen van haar hypotheek. Margriet woont al 25 jaar in haar huis in Deventer en moet er niet aan denken het te verkopen en te verhuizen.

En nu?

Haar hypotheek loopt nog vijf jaar en daarna is het huis tot de laatste baksteen afbetaald. Inmiddels heeft ze met de pensioenuitvoerders overlegd over haar situatie. Gelukkig blijkt verhuizen niet nodig. Door de mogelijkheid tot het flexibel laten uitkeren van het pensioen, kan Margriet de eerste vijf jaar wat meer pensioen krijgen en later wat minder. Het pensioenbedrag gaat omlaag wanneer het huis is afbetaald.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur