Heeft John genoeg geregeld voor zijn oude dag?

Het lijkt wel of het pensioen van John Fernandes (65) in rook is opgegaan. Het lijkt veel minder dan hij altijd verwachtte.

‘Later’ was ver weg

John is nooit het type geweest om 25 jaar voor één baas te werken. In zijn werkende leven is hij talloze keren van beroep en werkgever gewisseld. Zo werkte hij onder meer in een bioscoop, een boekhandel, als loodgieter bij een aannemersbedrijf en als ober in een restaurant. Vaak verhuisde hij voor zijn werk. John maakte zich zelden druk over ‘later’.

Brief op de mat

Een paar maanden geleden kreeg hij van twee verschillende pensioenfondsen een brief op de mat over zijn aanstaande pensioen. Op dat moment besefte hij dat hij geen idee had hoe zijn pensioenregeling precies in elkaar zat. Hoeveel zou hij krijgen? Van wie? En wat moest hij zelf nog allemaal regelen? Hij besloot uit te zoeken hoe hij ervoor stond.

Schok

Via Mijnpensioenoverzicht.nl vond hij een overzicht van zijn pensioenen. Hij schrok van de bedragen; die waren veel lager dan hij altijd verwachtte. Ook vond hij vier regelingen terug op het overzicht, terwijl het er volgens hem meer zouden moeten zijn.

Geen extra voorzieningen

Na een uitgebreider onderzoek van Johns situatie, bleek dat hij bij twee van zijn vorige werkgevers geen pensioenregeling had. Daar had hij eigenlijk nooit bij stilgestaan en John had ook geen extra voorzieningen getroffen. Daardoor viel het pensioen een stuk lager uit dan John had gehoopt.

En nu?

John heeft inmiddels zijn administratie keurig op orde en alle uitvoerende instanties zijn op de hoogte van zijn huidige adres én bankrekeningnummer. Wel gaat hij er na zijn 66ste financieel fors op achteruit. Mede doordat hij niet bij al zijn werkgevers pensioen opbouwde en omdat één regeling al een keer werd afgekocht omdat het bedrag onder de afkoopgrens lag. Toch maakt John zich niet meer al te druk. Het leven komt immers zoals het komt.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur