Ga direct naar inhoud

Persoonlijke Pensioenuitkering

  • Sluit aan op uw persoonlijke wensen en financiële situatie
  • Inzicht in uw keuzes, uitkeringen vergelijken én offertes aanvragen in mijn.nn
  • Begeleiding bij het keuzeproces door uw eigen Pensioen Coach

Bereken snel de hoogte van uw Persoonlijke Pensioenuitkering

De pensioenuitkering die bij ú past

Gaat u binnenkort met pensioen? En komt op uw pensioendatum een bedrag vrij, waarvan u zelf een uitkering moet kopen? Dan biedt Nationale-Nederlanden hiervoor de Persoonlijke Pensioenuitkering. Deze uitkering kunt u helemaal aanpassen aan úw wensen en omstandigheden. De Persoonlijke Pensioenuitkering sluit aan bij uw pensioen bij Nationale-Nederlanden, maar is ook interessant als u (ook) ergens anders pensioengeld heeft opgebouwd.

Bereken snel de hoogte van uw Persoonlijke Pensioenuitkering

Aanvragen Persoonlijke Pensioenuitkering

Persoonlijke begeleiding: uw Pensioen Coach

De Pensioen Coach van Nationale-Nederlanden helpt u bij het regelen van uw pensioenuitkering. Uw Pensioen Coach legt bijvoorbeeld uit welke stappen u moet nemen en welke keuzes u heeft. Bouwt of bouwde u pensioen op bij Nationale-Nederlanden? Dan neemt de Pensioen Coach in het laatste jaar voor uw pensioendatum contact met u op. Heeft u ergens anders pensioengeld opgebouwd, en wilt u meer weten over de Persoonlijke Pensioenuitkering van Nationale-Nederlanden? Dan kunt u altijd zelf contact opnemen met de Pensioen Coach. Bel uw Pensioen Coach op 010 513 01 05, op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Of mail naar pensioenuitkering@nn.nl.


Uw keuzes voor een passend pensioen

Als u met pensioen gaat, heeft u verschillende keuzes. U kunt keuzes maken over eerder of later met pensioen gaan en (als u een partner heeft) voor partnerpensioen. Daarnaast kunt u kiezen tussen een vaste Persoonlijke Pensioenuitkering en een variabele, waarbij we voor u beleggen. Zo kunt u uw pensioenuitkering laten aansluiten bij úw wensen en omstandigheden.

Lees meer over uw algemene pensioenkeuzes


Waar koopt u uw pensioenuitkering?

U kiest zelf bij welke pensioenuitvoerder u uw pensioenuitkering aankoopt. Zo kunt u kiezen voor het aanbod dat het beste bij u past. De hoogte van de uitkering die pensioenuitvoerders aanbieden, kan verschillen. Dit komt onder andere doordat de hoogte van pensioenuitkering afhangt van de marktrente. Ook wij volgen de rente op de voet en kunnen scherpe tarieven bieden.


Nog even wachten op uw pensioen? Schrijf u in voor de Pensioen Hulp van Nationale-Nederlanden

U moet straks meerdere keuzes maken voor uw pensioenuitkering, zoals de keuze tussen een vaste of variabele uitkering. Wij helpen u hier graag bij, bijvoorbeeld met de Pensioen Hulp. Dit is een online hulpmiddel dat wij aanbieden vanaf ongeveer tien jaar voor uw pensioendatum. U krijgt een paar keer per jaar nuttige informatie en tips over uw pensioen. Deze informatie is gericht op uw situatie en leeftijd. De Pensioen Hulp is gratis en vrijblijvend, en is er voor iedereen vanaf ongeveer tien jaar voor hun pensioendatum.

Inschrijven voor de Pensioen Hulp