Ga direct naar inhoud

Persoonlijke Pensioenuitkering

  • Sluit aan op jouw persoonlijke wensen en financiële situatie
  • Inzicht in jouw keuzes, uitkeringen vergelijken én offertes aanvragen in mijn.nn
  • Begeleiding bij het keuzeproces door jouw eigen Pensioen Coach

Bereken snel de hoogte van jouw Persoonlijke Pensioenuitkering

English version

De pensioenuitkering die bij jou past

Ga je binnenkort met pensioen? En komt op jouw pensioendatum een bedrag vrij, waarvan je zelf een uitkering moet kopen? Dan biedt Nationale-Nederlanden hiervoor de Persoonlijke Pensioenuitkering. Deze uitkering kun je helemaal aanpassen aan jouw wensen en omstandigheden. De Persoonlijke Pensioenuitkering sluit aan bij jouw pensioen bij Nationale-Nederlanden, maar is ook interessant als je (ook) ergens anders pensioengeld hebt opgebouwd.

Bereken snel de hoogte van jouw Persoonlijke Pensioenuitkering

Aanvragen Persoonlijke Pensioenuitkering


Persoonlijke begeleiding: jouw Pensioen Coach

De Pensioen Coach van Nationale-Nederlanden helpt je bij het regelen van jouw pensioenuitkering. Jouw Pensioen Coach legt bijvoorbeeld uit welke stappen je moet nemen en welke keuzes je hebt. Bouw of bouwde je pensioen op bij Nationale-Nederlanden? Dan neemt de Pensioen Coach in het laatste jaar voor jouw pensioendatum contact met je op. Heb je ergens anders pensioengeld opgebouwd, en wil je meer weten over de Persoonlijke Pensioenuitkering van Nationale-Nederlanden? Dan kun je altijd zelf contact opnemen met de Pensioen Coach. Onderaan deze pagina vind je hiervoor de contactgegevens.


Jouw keuzes voor een passend pensioen

Als je met pensioen gaat, heb je verschillende keuzes. Je kunt keuzes maken over eerder of later met pensioen gaan en (als je een partner hebt) voor partnerpensioen. Daarnaast kun je kiezen tussen een vaste Persoonlijke Pensioenuitkering en een variabele, waarbij we voor jou beleggen. Zo kun je jouw pensioenuitkering laten aansluiten bij jouw wensen en omstandigheden.

Lees meer over jouw algemene pensioenkeuzes

Waar koop je jouw pensioenuitkering?

Je kiest zelf bij welke pensioenuitvoerder je jouw pensioenuitkering aankoopt. Zo kun je kiezen voor het aanbod dat het beste bij jou past. De hoogte van de uitkering die pensioenuitvoerders aanbieden, kan verschillen. Dit komt onder andere doordat de hoogte van pensioenuitkering afhangt van de marktrente. Ook wij volgen de rente op de voet en kunnen scherpe tarieven bieden.

Nog even wachten op jouw pensioen? Schrijf je in voor de Pensioen Hulp van Nationale-Nederlanden

Je moet straks meerdere keuzes maken voor jouw pensioenuitkering, zoals de keuze tussen een vaste of variabele uitkering. Wij helpen je hier graag bij, bijvoorbeeld met de Pensioen Hulp. Dit is een online hulpmiddel dat wij aanbieden vanaf ongeveer tien jaar voor jouw pensioendatum. Je krijgt een paar keer per jaar nuttige informatie en tips over jouw pensioen. Deze informatie is gericht op je situatie en leeftijd. De Pensioen Hulp is gratis en vrijblijvend, en is er voor iedereen vanaf ongeveer tien jaar voor hun pensioendatum.

Inschrijven voor de Pensioen Hulp

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Chatten

Start de chat

Chat met Sanne, onze digitale assistent. Komt die er niet uit? Binnen kantooruren neemt een collega het over.

Bellen

010 513 01 05

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Houd rekening met een wachttijd.

Online

Contactformulier

Binnen 5 werkdagen reactie.

Onafhankelijk advies

Vind je adviseur

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.