Ga direct naar inhoud

Ontdek wat onze beleggers voor u kunnen doen

Bij Beheerd Beleggen besteedt u het beleggen uit aan onze beleggingsexperts. Zij hebben ruim 25 jaar ervaring met het beleggen van geld op een verstandige manier. Wat het doel ook is waarvoor u wilt beleggen, u weet dat onze beleggingsexperts ervoor gaan. Zij gaan voor u op zoek naar een zo goed mogelijk rendement, tegen een risico dat bij u past.

Online magazine: kwartaalupdate beleggen

In de kwartaalupdates leest u de laatste ontwikkelingen op het gebied van beleggen volgens onze beleggingsexperts.

Bekijk de laatste kwartaalupdate

Onze beleggingsexperts

Michel Engbers, Directeur NN Investment Office

Michel Engbers
Directeur NN Investment Office

Michel Engbers spreekt zich uit over verwacht rendement en beleggingshorizon.

Rodney Orzeszek, Senior Investment Manager

Rodney Orzeszek,
Senior Investment Manager

Rodney Orzeszek legt uit welke drie maatregelen het risico van beleggen beperken.

Danny Samuels, Investment Manager

Danny Samuels,
Investment Manager

Danny Samuels gaat in op het belang van spreiden van het risico, zoals bij Beheerd Beleggen gebeurt.

Olaf Arends, Senior Investment Manager

Olaf Arends,
Senior Investment Manager

Olaf Arends vertelt hoe Nationale Nederlanden zorgt dat je het beleggingsprofiel krijg dat het beste bij je past.

Hein van Leeuwen,
Senior Investment Manager


Hein van Leeuwen vertelt hoe Nationale-Nederlanden de beste beleggingsfondsen selecteert.

Pim van Tilburg, Senior Investment Manager

Pim van Tilburg,
Senior Investment Manager

Enrico Poletti, Investment Manager

Enrico Poletti,
Investment Manager

Webinar ‘Is er beleggingsleven na corona?’

Ook Beheerd Beleggen ontkomt niet aan de gevolgen van de coronacrisis. In dit webinar geven we een overzicht van wat er de afgelopen tijd in de financiële markten is gebeurd. Maar ook hoe onze beleggingsexperts op de ontwikkelingen hebben gereageerd en wat hun verwachtingen zijn voor de toekomst.

Lees hier de tekst van het webinar ‘Is er een beleggingsleven na corona?’

2 juli 2020

Robert John Thomson, Senior Accountmanager Nationale-Nederlanden Bank: “Tijdens dit webinar willen wij samen met u terugkijken naar de afgelopen periode, de coronacrisis. We kijken wat dat voor u betekend heeft binnen uw beleggingsportefeuille. Daarna besteden we tijd aan de huidige situatie en de vooruitzichten die wij verwachten.”

Het begin van de coronacrisis
Michel Engbers, Directeur Vermogensbeheer Nationale-Nederlanden Bank: “We hebben natuurlijk allemaal een heel bewogen half jaar achter de rug. Ook in maatschappelijk opzicht. We hebben allemaal de gevolgen van de lockdowns en dergelijke mogen ervaren. Voor sommige mensen was er misschien zelfs persoonlijk leed. Ook op de beurzen heeft dit zijn weerslag gehad het afgelopen jaar. Daar is sprake geweest van enorm veel turbulentie.

We zijn het jaar eigenlijk relatief goed begonnen. De verwachtingen waren in het begin dat de economie in 2020 zou aantrekken. De beurzen liepen langzaam maar zeker op. Maar wat we zagen, is dat er steeds meer berichten kwamen vanuit China van problemen met een virus. In het begin was het nog heel erg onduidelijk, maar het werd steeds duidelijker dat het toch echt wel een issue aan het worden was. We zagen ook dat er langzaam maar zeker werd overgegaan werd tot een lockdown, omdat het virus zich steeds verder verspreidde. Op een gegeven moment was al dat slechte nieuws aanleiding voor de beurzen om te corrigeren, want het gaf natuurlijk een ongelofelijke hoeveelheid onzekerheid en daar houden beurzen niet van. Het vervelende was tegelijkertijd dat de olieprijs, ergens in februari en begin maart, ook weer hard begon te dalen, tegelijkertijd met het nieuws over het virus. Het gevolg was dat er nog meer paniek ontstond en de vraag ontstond ‘waar gaan we met z’n allen naartoe?’.

Kortom, dat leidde tot een ongekende correctie. In de grafiek van de S&P 500 - dat is de belangrijkste aandelenindex in de Verenigde Staten - over de periode 1 januari tot en met 23 maart 2020, zien we dat deze eerst geleidelijk oploopt. Op een gegeven moment kwam het besef dat het virus impact zou gaan hebben. Vooral door lockdowns en dergelijke. Beurzen hebben niet de neiging om heel snel reageren op een stuk menselijk leed, vreemd genoeg en helaas. Maar op het moment dat de economie geschaad wordt, ga je effecten zien. En die lockdowns hebben natuurlijk een enorme impact, vooral als die wereldwijd gaan plaatsvinden.

We hebben de snelste daling in één maand sinds ‘The Great Depression’ gezien, van een dergelijke omvang. 30% ging eraf in een maand. Een verschijnsel zoals het virus noemen we in de financiële markt ook een ‘Black Swan’: een onverwachte gebeurtenis waar niemand op heeft gerekend en die enorme gevolgen heeft voor economie en beurzen. Nou, dit was een typische Black Swan.

Nog even een korte samenvatting van wat er gebeurde: We weten natuurlijk allemaal dat er gehamsterd werd tot aan wc-papier toe, maar er was gewoon heel veel onzekerheid hoe het verder zou verlopen ten aanzien van het virus. Onzekerheid leidt ook bij beurzen tot een negatieve reactie en op een gegeven moment vonden er zelfs wel paniekverkopen plaats.

Als we kijken naar de grafiek met het bruto nationaal product van de Verenigde Staten, over de periode 2000 tot en met het eerste kwartaal van 2020, daar zien we een enorme eerste streep naar beneden. De eerste streep middenin de grafiek was de kredietcrisis. Maar je ziet hier in het eerste kwartaal van 2020 ook al een forse daling en we denken dat het tweede kwartaal nog stuk ergere cijfers zal laten zien. Dus er was recessie-angst, en die was volledig terecht. Daar zijn we allemaal wel van overtuigd. Op een gegeven moment begon er soort van liquiditeitscrisis te ontstaan. Op bepaalde markten zag je dat moeilijker gehandeld kon worden en dat is vaak het moment waarop centrale banken gaan ingrijpen.”

Economische correctie
Rodney Orzeszek, Senior Investment Manager Nationale-Nederlanden Bank: “In die vrije val van beurzen zagen we eigenlijk dat er geen houden aan was en gelukkig waren er de centrale banken en de overheden die op dat moment ingrepen. Ze moesten iets doen de paniek te stoppen, ze moesten liquiditeit in het systeem brengen om de verkopen iets te kunnen opvangen en dat is met gigantische steunmaatregelen ingezet. De grafiek toont de balans van de Federal Reserve, de centrale bank van Amerika. Die was de laatste tijd weer wat aan het afnemen in die goede economische periode die we voor die tijd hadden, maar sinds de laatste maanden is die fenomenaal gestegen, zelfs tot de 7.000 miljard dollar. Dit is een gigantisch getal, maar gaf wel aan hoe noodzakelijk het was om de vrije val op de financiële markten te stoppen. Tegelijkertijd verlaagden heel veel centrale banken in heel veel landen de rente. In Amerika, het meest sprekende voorbeeld, ging de rente van 1,5% in twee stappen naar nagenoeg 0%. Dus ook van die kant werd er behoorlijk ingegrepen om dat financiële systeem draaiende te houden. Overheden deden ook met flinke steunpakketten hun best om de economie, vooral lokaal natuurlijk, te redden. Een voorbeeld is Japan die wel tot ruim 20% van de waarde van de economie aan financiële steun de markt in heeft gebracht. Dus dat zijn echt wel flinke bewegingen. Dat had z’n effect behoorlijk.

We zien de aandelengrafiek waarbij je aan de linkerkant over een lange tijd de wereld zich op een mooi tempo ziet ontwikkelen. En dan zie je aan het eind van de grafiek de daling, die forse val die we afgelopen maanden maakten. En dat gold niet alleen voor aandelen, maar was ook voor obligaties met een wat hoger risico het geval. Als wij even inzoomen op de rechtergrafiek - het laatste stukje van die langetermijngrafiek - dan zie je dat in een relatief korte tijd weer een vrij groot deel van de correctie ingelopen was. Daar kregen beleggers misschien een beetje gevoel bij van ‘eigenlijk is dus alles wel oké’.

Maar dat vinden wij toch niet helemaal, want er zijn macro-economisch echt een aantal zorgpunten. Bijvoorbeeld de werkloosheid in de VS. Die liep op van ongeveer historisch laag 3,5% naar zelfs even een piek van 15%. Vandaag zijn de nieuwste getallen uitgekomen en is het ietsje verbeterd tot 11%, maar nog wel een zorgwekkend getal.

Rechts onderin de inkoopmanagersindex zie je dat het vertrouwen bij bedrijven fors zakte door de 50-puntengrens. Dat is de grens die aangeeft of een economie groeit of krimpt. En het laatste piekje weer omhoog in die grafiek geeft eigenlijk aan dat we wel wat aan vertrouwen herstellen, maar van een veel lager niveau. Dus dat vertekent iets.

Misschien wat tastbaarder: autoverkopen in de periode april. In Europa zijn er 75% minder nieuwe auto's verkocht. Dat is een serieus getal waarmee de economie corrigeerde. Dus de vraag hoe snel we hier uit zullen komen.”

Stick to your plan
Michel Engbers: “Bij het investment office moeten we natuurlijk de rust bewaren, hoe groot de paniek dan ook is. Maar op de financiële markten proberen we zo rationeel mogelijk te blijven, alles gewoon heel goed te blijven volgen en ook vooral de rust te bewaren. Wij zijn natuurlijk ook gaan thuiswerken en dat loopt allemaal perfect.

Van enkele tientallen grote asset managers en banken wereldwijd ontvangen we alle research. Dat bestuderen we met z’n allen. Wij hebben dagelijks overleg tegenwoordig. Dat was in rustige tijden één keer per week, maar de laatste maanden hebben dagelijks omdat er zoveel nieuws binnenkomt. Over het virus, maar ook over de economie. Je moet wat dat betreft rustig aankijken wat er nu daadwerkelijk gebeurt. En we hebben het er continu over of we het risico in de portefeuilles wel of niet moeten aanpassen. We hebben nou bijna dagelijks discussie van moeten misschien iets risico terugbrengen of iets ophogen. Gelukkig zaten we al aan het begin van de correctie al relatief defensief. Daar kom ik zo op terug.

Beleggen is voor de lange termijn en daarom moet je altijd de rust bewaren. Wel alert zijn, dat is natuurlijk cruciaal vooral wij als investment office. Wat we wel gezien hebben - dit is de boodschap naar u als klant en als consument – is dat bijvoorbeeld in de tweede helft van maart sommige mensen een deel van hun geld opnamen van de beleggingsrekening. Dat herstel wat daarna is gekomen hebben ze natuurlijk nu gemist en wellicht staat ze nu echt op verlies. Dus wat dat betreft, op het moment dat u begint te twijfelen of beleggingen wel bij u passen, ook qua risico en in het totaalplaatje, neem dan contact op met uw financieel adviseur of een financieel adviseur om te overleggen of dit nog bij u past en of dit nog echt bij u hoort.

Rust bewaren, want paniek is een slechte raadgever. Toen de correctie echt gaande was, was er ‘no place to hide’. Eigenlijk heel simpel: je kon nergens goed heen met je geld. We zagen inderdaad de liquiditeitscrisis een beetje ontstaan. Aandelen, obligaties, van alles werd tegelijkertijd overboord gekieperd. Als u kijkt naar grafiek van goud in dollars over de periode 2015-2020. Wij hebben goud opgenomen in al onze portefeuilles, dus ook u heeft een stukje goud als u klant bij ons bent. Goud is nou juist bij uitstek een asset die goed werkt in ieder geval van onzekerheden. Het coronavirus is natuurlijk een enorme onzekerheid en zelfs daar zie je dat goud ook al begon te dalen, omdat sommige partijen geld nodig hadden om andere posities weer af te dekken, althans dat was de algemene gedachten. Gelukkig zien we daarna ook weer heel snel een herstel van goud en we staan nu ongeveer op het hoogste niveau in ongeveer acht jaar. Al met al was er sprake van een overreactie.

In de diagrammen ziet u hoe waren we gepositioneerd. Hier ziet u ons neutrale profiel, dat is het gemiddelde profiel waar normaal gesproken 50% aandelen in zitten en 50% obligaties, dat ziet links. Rechts ziet u hoe wij in het begin van de correctie onze portefeuilles hadden ingericht, dan ziet u in plaats van 50% aandelen, 45% aandelen. In plaats van 50% obligaties hadden we 45% obligaties en in ruil daarvoor hadden we 5% liquiditeiten, dus gewoon cash op de rekening waar u nog een kleine rente over ontvangt en ook geen fee over betaalt. En we hadden 5% goud opgenomen en we zijn voornemens om dat sowieso aan te houden, dus een goede spreiding. Waar heeft ons beleid dan toe geleid en dat is natuurlijk voor u ook relevant, dat kunt u zelf ook zien op uw rekening. Links ziet u een aantal staafdiagrammen met de resultaten per maand van het neutrale profiel. Daar zien we dat - ook al ben je wat defensiever gepositioneerd, dus heb je wat minder risico in de portefeuille - bij een dergelijke correctie ga je daar ook natuurlijk last van hebben, daar zien we ongeveer 13% daling, samen in februari en maart, maar gelukkig in de maanden daarna een fors herstel. We staan op dit moment op 3,75% tot en met eind juni in de min, dat nog wel dat is natuurlijk niet iets om feest te gaan vieren, maar het is wel een relatief mooi resultaat en dat valt alleszins mee als we kijken naar de eerste kwartaal. Rechts ziet u de wat meer langetermijngrafiek 2015-2020 van datzelfde neutrale profiel. Als we kijken naar het resultaat over de afgelopen 5 jaar dan zien we daar 3,6% netto rendement jaar op jaar, ondanks inderdaad de paar correcties die in tussentijd zijn geweest, dus zo dramatisch is het niet. Beleggen is voor de lange termijn zeggen we altijd.

Welk soort economisch herstel verwachten we?
Wij denken dat het een W-shape wordt. Inmiddels hebben we in de financiële industrieën bij verschillende analisten al ongeveer elke letter voorbij zien komen. Maar dit zijn de meest genoemde. Bij een L-shape zie je geen herstel. Dat is natuurlijk onzin. We zien een fors herstel al in verschillende economische indicatoren. Een V-shape, dat is veel te optimistisch, dat denken wij helaas ook. Het is logischer dat we gewoon een herstel gaan krijgen, dan wellicht weer een terugval, want het vertrouwen in de economie en werkgelegenheid is toch sterk onder druk komen te staan. En consumentenvertrouwen herstelt allemaal niet zo snel en het risico van het virus is nog niet weg helaas.”

Samen vooruitkijken
Rodney Orzeszek: “Belangrijk bij de vraag ‘wat gaat de economie doen’ is eigenlijk toch wel ‘wat gaat het virus doen’. In China en in Europa hebben we het redelijk onder controle en zien we lockdowns versoepeld worden, maar we zien wel enorme verschillen in tempo over verschillende landen. Bijvoorbeeld in Amerika en Brazilië zien we duidelijk nog dat de aantal nieuwe besmettingen dagelijks record getallen aanneemt. Dus het is nog de vraag of we inderdaad wereldwijd gezien wel zo snel over deze dip heen zijn. De vrees voor de tweede besmettingsgolf is denk ik wel terecht, maar zal economisch gezien dan iets minder impact hebben, denken wij. Maar het zal de groei wereldwijd natuurlijk wel vertragen. Eigenlijk hebben we een vaccin nodig om dit uiteindelijk achter ons te kunnen laten, maar dat niet alleen. Als we gaan kijken naar waar dan dat herstel wel vandaan komt, want het virus is er nog, dan zien we dat we de afgelopen weken eigenlijk weer een bullmarkt terechtgekomen zijn. En dan kun je je afvragen, hoe kan dat nou? Een bullmarkt is een stijging van 20% in de aandelenkoersen en dat is eigenlijk helemaal niet hoe het voelt op dit ogenblik. Wij wijten dat aan FOMO (Fear Of Missing Out). Dat zijn beleggers die bang zijn om de rit te missen, nadat we een forse daling hebben gemaakt en die allemaal instappen. Daarbij leunen ze heel erg sterk op het vertrouwen van centrale banken en overheden dat zij ons weer gaan redden op het moment dat mis dreigt te gaan. Of dat inderdaad zo blijft dat betwijfelen wij, want wij zien een beetje een tussenfase. Wij denken dat de beurzen zo wel iets te ver zijn vooruit gelopen op de economische omstandigheden en dat een correctie wel mogelijk is.”

Staan de beurzen terecht zo hoog?
Michel Engbers: “FOMO (Fear Of Missing Out) is wellicht een factor. Er zijn natuurlijk een aantal dingen die tegelijk spelen en er wordt ook een aantal verklaringen gegeven. Dat zie je vaker de financiële markten. Iedereen komt onmiddellijk met een verklaring waarom iets beweegt en soms zie je pas veel later wat nu de echte reden van de beweging was. Dat is een beetje mysterieus af en toe. Redenen die worden aangegeven zijn natuurlijk het begin van het economisch herstel. We zien dat er wel degelijk van een economisch herstel sprake is, bijvoorbeeld te zien aan de cijfers uit de Verenigde Staten. Rechts de grafiek van de product manager index van de industrie in Europa. Daar zie je een sterke daling, maar ook weer een redelijk fors herstel. Die 50 is inderdaad de grens, dat is horizontale lijn die u ziet. We zien ook al dat sommige landen daar inderdaad alweer ruim boven beginnen te kruipen. Tegelijkertijd zijn de cijfers zo beweeglijk, dat hebben ook gezien met werkgelegenheid in de Verenigde Staten. 20 miljoen banen eraf en ineens weer 4 miljoen erbij. Het is allemaal heel beweeglijk, dus we moeten gewoon aankijken hoe zich dat verder gaat ontwikkelen. Vaak wordt aangegeven TINA, (There Is No Alternative), dus je moet wel risicovolle assets nemen, want anders haal je toch geen rendement. Linksonder ziet u de tienjaarsrente in Duitsland van 1990 tot 2020 tot nu toe en de laatste tijd is die rente gewoon negatief. Wil je daar dan je geld in stoppen? Ja, dat kun je je natuurlijk afvragen. Sparen heeft een relatief lage rente, dus er wordt een beetje beargumenteerd van mensen moeten ergens met hun geld naartoe en dan gaat het maar naar risicovolle assets. Op lange termijn denken wij dat dat zeker effect zal hebben, maar dat hoeft nu niet continu zo te zijn. Als laatste wordt vaak gezegd ‘Don't Fight the FED’. Als de centrale banken stimuleren, geld in het systeem stoppen, rente omlaag doen, dan gaan de beurzen omhoog. Daar moet je niet tegen ingaan wordt vaak gezegd, maar dat is historisch is niet altijd juist gebleken.

In het verlengde daarvan: economie. Main Street, zoals dat vaak genoemd wordt in de VS, en Wall Street lopen redelijk ver uit elkaar. Nou kijken beurzen inderdaad vooruit, dus voor hetzelfde geld blijven de beurzen gelijk en dat het herstel gewoon aan een stuk door gaat, dat geloven wij dus niet. Je ziet inderdaad die scheiding een klein beetje. Wat ook wellicht redelijk effect op de markt heeft gehad zijn de zogenaamde Robin Hood beleggers. Dat is een beleggingsplatform in de Verenigde Staten en die hebben miljoenen klanten bij gekregen. Mensen hadden meer tijd door de coronacrisis en gingen vervolgens aan het beleggen, en ja dan hoor je af en toe wel verhalen over dat mensen zonder enige ervaring ongelukken maken. En af en toe zien we waarderingen, bijvoorbeeld Hertz het autoverhuurbedrijf, die schreef in hun aandelenemissie zelfs, nou de kans is heel groot dat u uw geld kwijtraakt als u deze aandelen koopt. Vervolgens ging het aandeel gewoon fors omhoog. Dat noemen mij toch wel echt meer gokken dan beleggen. Een ander mooi voorbeeld is Nikola, ze hebben nog nooit een vrachtwagen afgeleverd, geen vrachtwagens in productie, ze maken elektrische vrachtwagens, althans die willen ze gaan ontwikkelen en het bedrijf is op gegeven moment tientallen miljarden dollars waard. Dan worden wij een klein beetje zenuwachtig als ervaren beleggers.

Terug naar de economie. Hier ziet u de verwachtingen van het IMF en die zijn onlangs weer naar beneden bijgesteld. Daar hebben we weer een beetje, dat uiteenlopen van die herstellende beurzen en de economie waar het nog niet echt koek en ei is. Het IMF heeft de verwachtingen naar beneden bijgesteld. Als we kijken naar de wereld zeggen ze 4,9% krimp in 2020, in 2021 5,4% groei, nou dat klinkt als best als een V-herstel, maar als je naar de verschillende regio’s kijkt, dan zie je bijvoorbeeld Europa -10% en een herstel van +6% en in de VS -8% in 2020 en een herstel van 4,5% in 2021. Dat zijn natuurlijk geen cijfers om heel erg enthousiast over te worden. Het zijn ook maar verwachtingen dus 100% zekerheid dat het uit gaat komen hebben we natuurlijk niet. Dus dat blijft afwachten.”

Wat gaan de aandelenbeurzen doen?
Rodney Orzeszek: “We verwachten dat er eerst nog een correctie komt. Wij denken namelijk dat de beurzen wel wat vooruit zijn gelopen op de economie, iets zijn doorgeschoten eigenlijk. We verwachten nog een rits wat minder goede economische cijfers als bijvoorbeeld een aantal maatregelen van overheden af gaan nemen. Dus voor de korte termijn zijn we ook qua verwachting eensgezind dat we een correctie gaan zien, maar op de middellange termijn denken wij wel weer dat groeipad dat we een aantal jaren nu al volgen, weer ingezet kan worden.

Die verwachtingen voor de toekomst zijn natuurlijk wel een beetje mede-afhankelijk hoe het met de schulden in de wereld gaat, want er is een enorme toename geweest van schulden van bijvoorbeeld over overheden. In Nederland - het meest tastbare voorbeeld voor ons - hadden we hele lage staatsschuld van rond de 49% en dat is in een korte tijd opgelopen tot rond de 65%. U ziet in de grafiek verschillende landen. Wij met onze lage rente zullen dat nog wel kunnen betalen, maar voor andere landen zal dat best moeilijker worden. Dus hoe lang dat goed blijft gaan, is de vraag. Zij het dat de lage rente die we nu door de hele wereld hebben er natuurlijk enorm aan bijdraagt. In die zin, Centrale Banken die graag inflatie wilden, zullen dat nu nog meer willen om te zorgen dat die schuldenberg wat in waarde afneemt.

Dat het niet direct een probleem hoeft te zijn, een hoge staatsschuld, dat bewijst eigenlijk Japan al jaren. Dit is de verwachting voor eind 2020 en zij hebben al 20 jaar een hele hoge staatsschuld. Die is intern gefinancierd, zij hebben een lage rente, dus eigenlijk is het geen probleem anders dan dat de economie daar ook niet echt groeit. Wij denken dat de echte test zal komen zodra de overheden de teugels wat laten vieren. Maar dat niet alleen. Er zijn natuurlijk nog veel meer elementen die belangrijk zijn: de Chinese economie (de motor van de wereld), de verkiezingen (gaat het weer tot de handelsconflict leiden met China), bedrijfswinsten (hoe gaan die zich ontwikkelen), gaan we faillissementen zien (en in welke mate en wat doet dat voor de werkgelegenheid, kunnen die mensen weer een baan vinden en natuurlijk ook met dan het vertrouwen van de consumenten en diens bestedingen). Dat zijn allemaal factoren waar wij goed naar kijken waar we waarschijnlijk wel twee uur met u over kunnen praten, maar we houden dit zeker in de smiezen.”

Michel Engbers: “Samenvattend: er zijn veel onzekerheden. Normaal hebben we best wel een uitgesproken mening, maar op dit moment zijn er zoveel dingen die tegelijkertijd tegen elkaar inwerken en ook een enorme impact kunnen hebben. Het virus is natuurlijk cruciaal, komen er nieuwe lockdowns? De kans dat de hele economie weer op slot gaat is gering, maar ondertussen kan natuurlijk het virus wel in het gezicht ontploffen als het niet goed wordt aangepakt. Zoals in de Verenigde Staten het hoogste aantal besmettingen ooit. Dat heeft economische impact dus we moeten er gewoon heel strak er bovenop zitten. Kijken of er reden is om in te grijpen. We hebben een plan klaarliggen om eventueel risico’s verder af te bouwen. We zijn natuurlijk al defensief gepositioneerd, maar als het nodig is dan zullen we het risico nog verder terugbrengen. Als we denken dat Main Street en Wall Street echt nog verder uit elkaar gaan lopen, dan zullen we onmiddellijk tot actie overgaan.”

Bekijk de video's: Welk type belegger bent u?

Ik-wil-het-allerbeste-voor-mijn-kinderen-belegger

Fara en Daniël zetten geld opzij voor de toekomst van hun kinderen. Michel Engbers legt uit hoe Beheerd Beleggen daarbij helpt met de lifecycle-methode.

Bekijk de video 'Beleggen voor onze kinderen'

Samen-meer-tijd-krijgen-belegger

Oscar en Tineke willen meer financiële ruimte om samen van te genieten. Rodney Orzeszek legt uit hoe Beheerd Beleggen ze kan helpen hun doel te bereiken.

Bekijk de video 'Beleggen om samen te genieten'

Ooit-mijn-eigen-retrobusje-belegger

Marcel wil beleggen om ooit met zijn retrobusje een trip te maken door Europa. Robert-John Thomson legt uit hoe Beheerd Beleggen Marcel kan helpen.

Bekijk de video 'Beleggen voor een retrobus'

Klanten aan het woord

Een elke-vijf-jaar-op-wereldreis-belegger voor Jeannette

Jeannette kies voor Beheerd Beleggen met als doel om elke 5 jaar op wereldreis te gaan.

Elke vijf jaar een mooie reis. Jeannette kiest daarom voor Beheerd Beleggen. Ontdek wat onze beleggers voor jou kunnen doen. Lees het blog over Jeannette.

Een ooit-eerder-stoppen-met-werken-belegger voor Mark

Mark kiest voor Beheerd Beleggen om ooit eerder te stoppen met werken.

Ooit wil Mark eerder stoppen met werken. Daarom kiest Mark voor Beheerd Beleggen. Ontdek wat onze beleggers voor jou kunnen doen. Lees het blog over Mark.

"Ik wil trainen op de bakermat"

André van Dijk ontspant met aikido. Hij wil zijn droom waarmaken door te beleggen. Lees het blog over André.

"Wij willen hier blijven genieten"

Gerard van Opzeeland is gepensioneerd en wil in zijn huidige woning blijven wonen. Voor mogelijke aanpassingen aan het huis is hij nu vermogen aan het opbouwen. Lees het blog over Gerard.

Ontdek wat u kunt bereiken met Beheerd Beleggen