Ga direct naar inhoud

25 maart 2015

Je gaat samen met je partner op reis. Is hij/zij dan automatisch meeverzekerd op jouw reisverzekering? In dit artikel lees je welke mogelijkheden er zijn voor een reisverzekering met meerdere personen. Ook lees je of jullie (een deel van) jullie geld terugkrijgen wanneer jullie de reis annuleren.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering

Er zijn twee verschillende soorten reisverzekeringen: kortlopende en doorlopende verzekeringen. De eerste sluit je af voor een specifieke vakantie. De tweede voor minimaal een jaar. Tijdens die hele periode heb je een reisverzekering. Als je kiest voor een doorlopende reisverzekering ben je dus doorlopend verzekerd tijdens reizen. Als je bijvoorbeeld op de bonnefooi naar het buitenland gaat, ben je verzekerd. Voor reizen in Nederland moet je wel een boeking kunnen overleggen als je aanspraak maakt op je reisverzekering.

Je kan per persoon een eigen verzekering afsluiten. Bij een kortlopende of doorlopende reisverzekering is het ook mogelijk om een samenwonende partner mee te verzekeren. Je hoeft dus niet getrouwd te zijn of een samenlevingscontract te hebben om dit te doen. Ook kinderen kun je eenvoudig toevoegen aan een reisverzekering. Samen één verzekering nemen is gemakkelijker en vaak ook voordeliger dan twee of meer losse reisverzekeringen.

Wat een reisverzekering precies dekt, verschilt per verzekeraar. In het algemeen dekt een reisverzekering een deel van de onvoorziene kosten op reis. Denk daarbij aan diefstal, maar bijvoorbeeld ook aan de onverwachte kosten als je naar huis moet door ziekte of een ongeval.


Samen de vakantie annuleren

Jullie vakantie gaat niet door. Bijvoorbeeld omdat één van jullie onverwachts ernstig ziek is geworden. Als jullie samen een annuleringsverzekering hebben afgesloten, is dat gedekt. De verzekeraar keert dan een bedrag uit. De hoogte daarvan is het verschil tussen het vooraf betaalde bedrag en het bedrag dat je van de reisorganisatie terugkrijgt. De annuleringsverzekering moet daarvoor wel tijdig zijn afgesloten. Bij Nationale-Nederlanden geldt dat de Doorlopende Annuleringsverzekering uiterlijk binnen veertien dagen na boeking van de reis afgesloten moet zijn.

Vervelend, reis annuleren na verbreken relatie

Of je de reis geldig kunt annuleren nadat jullie relatie is beëindigd, hangt af van de manier waarop jullie relatie is vastgelegd. Ga je na het boeken van de reis scheiden, dan vergoedt de verzekeraar vaak de annuleringskosten. Hetzelfde geldt bij een ontbinding van een geregistreerd partnerschap of notarieel samenlevingscontract. Dien het verzoek tot echtscheiding of ontbinding wel op tijd in bij de rechtbank of een notaris. Bij veel verzekeraars moet dit uiterlijk binnen een aantal weken na de annulering. Bij de Doorlopende Annuleringsverzekering van Nationale-Nederlanden is dit bijvoorbeeld vier weken. Wanneer nergens officieel geregistreerd staat dat jullie partners zijn, wordt niets vergoed.

Vergeet niet te genieten

Gelukkig gaan de meeste geboekte reizen gewoon door. Bekijk de mogelijkheden om je samen te verzekeren en geniet met een veilig gevoel van jullie vakantie!

Doorlopende Reisverzekering

  • Bagage standaard verzekerd tot € 2.500,- per verzekerde
  • 24/7 hulpverlening

Bereken je premie

Meer informatie

Doorlopende Annuleringsverzekering

  • Ook betaalde overnachtingen in Nederland meeverzekerd

Bereken je premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken je premie

Meer informatie