Ga direct naar inhoud

Het Nederland van nu

Ruim 17 miljoen Nederlanders.

Maar er is maar één Nederlander zoals jij. En jij leeft je leven zoals jij dat wil. Met jouw persoonlijke uitdagingen en wensen.

Toch hebben al die Nederlanders ook veel gemeen. 

We staan steeds bewuster in het leven. Hebben aandacht voor de wereld om ons heen. We wekken onze eigen energie op. We willen vlammen, maar niet opbranden. En iedereen moet mee kunnen doen. 

Nationale-Nederlanden is bezig met wat Nederland bezighoudt. Wat belangrijk is voor jou, is belangrijk voor ons.

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven

Machteld is slechtziend en loopt de marathon

Nederland telt meer dan 300.000 blinden en slechtzienden. Hardlopen is voor deze groep een flinke uitdaging. Machteld kon wél de marathon lopen. Dankzij een buddy van Running Blind.

Zo loopt Machteld de marathon

Senioren Petra en Louie gingen kleiner wonen

Als je ouder wordt, kunnen je woonwensen veranderen. Misschien wil je wel een (kleinere) woning in een andere buurt? Petra en Louie verhuisden en dat had voor hen heel veel voordelen.

Zo verhuisden Petra en Louie voor hun pensioen

Fatima wil vlammen maar niet opbranden

Fatima werkt in het onderwijs en heeft daar te maken met flinke werkdruk. Mindfulness helpt haar hiermee om te gaan. Ook de kinderen in haar klas maakten kennis met mindfulness.

Zo haalt Fatima kracht uit mindfulness

Frank en Odil willen duurzamer leven

Verduurzamen, hoe begin je daarmee? Je kunt al besparen met kleine aanpassingen. Van daaruit kun je bekijken welke investeringen voor jou de moeite waard zijn.

Zo besloten Frank en Odil om groener en ruimer te gaan leven. Ze vertrokken uit Amsterdam en verhuisden naar Castricum. Een huis met een ruime tuin én de mogelijkheid om zonnepanelen op de schuur te installeren. Een eerste stap voor het gezin naar een duurzamer leven!

Zo start je met duurzamer leven

Ginger zorgt voor zijn vader

Ginger, bekend van The Voice Of Holland, zorgt twee dagen per week voor zijn vader. Net als hij zorgen 1,8 miljoen Nederlanders lang of intensief voor hun naasten, veelal naast hun eigen baan en/of gezin. Veel van die mantelzorgers voelen zich zwaar belast.

Zorg voor onze naasten

uniqueid