Ga direct naar inhoud

De guilty pleasure van Marieke: keukenapparaten

Dit artikel gaat over slim omgaan met geld binnen Financiën

Haar vader wilde graag kok worden, maar hij hield het uiteindelijk bij een hobby. Misschien maar goed ook, want zo heeft Marieke (39 jaar, zzp’er in de financiële sector) van huis uit een liefde voor lekker eten meegekregen. En die liefde zie je nu ook terug in haar keuken. Een ijsmachine, slow juicer, citruspers, blender, keukenmachine, mixer… We spreken Marieke over haar overduidelijke guilty pleasure: keukenapparatuur.

Marieke's liefde voor koken zie je terug in haar keuken, die vol staat met keukenapparaten.

“Vroeger hadden we al die luxe keukenapparatuur niet. Ik weet dus wel dat het prima zonder kan. Maar ik vind het heel fijn om goede spullen in de keuken te hebben en investeer graag wat geld in kwaliteit. Een mes moet goed snijden. Wat dat betreft ben ik wel praktisch, ik heb die apparaten niet om te showen. Ze worden echt gebruikt.”

Liever vers dan kant-en-klaar

Naast goede keukenapparatuur houdt Marieke van kwalitatief goede en liefst verse producten. Als het even kan haalt ze haar groente en fruit bij een boerderijwinkel en gebruikt ze die om sapjes te maken in de slow juicer (de betere versie van een sapcentrifuge) of om te experimenteren met de ijsmachine. “De ijswinkel in het dorp maakt heerlijk ijs, maar zelf maken met yoghurt en fruit is zó veel leuker.”

Makkelijk meeverhuizen

Hoewel Marieke vroeger bij haar ouders thuis een groentetuintje bijhield, ligt de achtertuin van haar huurhuis er minder verzorgd bij. “De tuin opknappen voelt als een loze investering, want ik blijf hier totdat ik een huis koop en dat duurt wat mij betreft niet al te lang meer. Zo zijn er wel meer dingen die ik zou aanpakken als het huis van mij was. Een grote hoekbank of inbouwoven bijvoorbeeld of een mooie ingebouwde vaatwasser in plaats van de tweedehands, want die valt nu toch wel uit de toon. Maar dat zijn spullen die je niet zomaar mee kunt verhuizen naar een nieuw huis. De keukenapparatuur daarentegen wel.”

Ik houd van kwalitatief goede en liefst verse producten

Spaarrekening openen

Open nu snel en eenvoudig een gratis spaarrekening en profiteer van de variabele rente.

Spaarrekening openen

Concessies doen

Haar woonwens is groot, maar dat huis met een mooie, grote keuken blijft voorlopig nog een toekomstdroom. Marieke vindt haar hobby’s namelijk ook belangrijk. Af en toe moet ze wel concessies doen, want ja, die keukenapparaten zijn niet goedkoop. En Marieke gaat ook graag op motorreis. Slapen doet ze dan wel voordelig in een tentje. Daarnaast heeft ze twee paarden, die om de kosten te drukken gelukkig bij een vriendin op de boerderij kunnen staan. “Eigenlijk zou ik wel meer actie moeten ondernemen voor dat koophuis, maar ik vind mijn leven zoals het is gewoon heel fijn.”

Kopen of huren blijft een lastige keuze, maar voorlopig blijft Marieke nog even huren. De volgende grote reis gaat naar Mongolië, per motor. En wat wordt het volgende apparaat op het aanrecht? “Een koffiemachine. Ik twijfelde eerst nog of ik een cupjesapparaat zou kopen, maar ik heb een baristacursus gedaan, dus een echt espressoapparaat met versgemalen bonen moet er eigenlijk wel komen.”

Meer financiële bewustwording

Wat is jouw guilty pleasure? En voor welke toekomstdroom zou jij geld apart willen leggen? Begin nu alvast met sparen bij Nationale-Nederlanden.


    Wil je meer weten?

    Slim omgaan met geld

    Slim omgaan met geld, wie wil dat nou niet? Wij verstrekken je daarom informatie waarmee je voor jezelf kunt bepalen hoe je nog slimmer om kunt gaan met geld.

    Meer over slim omgaan met geld