Ga direct naar inhoud

Slim omgaan met geld

Of je nu financiële keuzes bewust maakt of meer op gevoel; iedereen wil slim omgaan met geld. Hiervoor is het handig dat je overzicht en inzicht in je geldzaken creëert, maar ook dat je bepaalt hoeveel zakgeld je bijvoorbeeld aan je kinderen geeft. Of hoe je berekent hoeveel vakantiegeld je krijgt, voordat het op je rekening staat.

Wij verstrekken je daarom informatie waarmee je voor jezelf kunt bepalen hoe je nog slimmer om kunt gaan met geld.

Hoeveel moet ik sparen per maand?

Hoeveel kun je het beste sparen per maand? En hoeveel spaargeld moet je hebben? Je leest het hier.

Lees meer

“Bereid je goed voor op de studiekosten van je kind”

Wil je de toekomst van je kind financieel goed voorbereiden? Accountmanagers Robert-John Thomson en Ahmet Sahin vertellen dat je nu moet starten met beleggen.

Lees meer

Schenken: hoe doe je dat?

Schenken kan op verschillende manieren. En onder bepaalde voorwaarden. Hoe precies? Ontdek welke schenkingsvormen en -voorwaarden er zijn.

Lees meer

Wat te doen met een ontvangen schenking?

Onlangs een schenking gekregen? Je kunt het geld op verschillende manier gebruiken. Lees wat je met een schenking moet en kunt doen.

Lees meer

Slim schenken: let op deze belastingregels

Wil je geld schenken? Jaarlijks mag je een bedrag belastingvrij schenken. Hoeveel dat is? En voor wie dat geldt? Ontdek de belastingregels rondom schenken.

Lees meer

Zeven handige spaartips om makkelijker te sparen

Met deze zeven spaartips kun je makkelijker sparen. Zo lukt het ook jou om te sparen, zelfs met weinig geld. Bekijk onze tips om meer te sparen.

Lees meer

Op jezelf wonen: wat kost dat?

Op jezelf wonen heeft veel voordelen, maar er komen ook een hoop kosten bij kijken. Nationale-Nederlanden zet het voor je op een rijtje.

Lees meer

Online shoppen, zo houd je het veilig

Koop jij wel eens wat online? Dan is deze checklist voor jou. Ontdek alles over veilig online shoppen, zodat je met een gerust hart iets bestelt.

Lees meer

Muriël Kneepkens bespaart op bijna alles: “Ik zie het als een sport”

Muriël maakt van sparen een sport. Waar bespaart ze allemaal op? Hoe gaat dat haar af? Lees wat ze nu allemaal kan doen, dankzij haar spaarzaamheid.

Lees meer

Jaap (58) is minder gaan werken: zo regelde hij dat

Jaap van Bentum ruilde zijn fulltimebaan in voor een driedaagse werkweek. En klust bij als dj. Lees hoe hij dat financieel voor elkaar kreeg.

Lees meer

Hoeveel zakgeld geef jij aan je kind?

We geven tips over het wanneer en hoeveel zakgeld te geven aan je kinderen. Zo kunnen ze leren omgaan met geld. Bekijk onze tips en ga ermee aan de slag.

Lees meer

Contactloos betalen

Contactloos betalen zonder je pincode? Dat kan! In dit artikel lees je er alles over: hoe het werkt, of het veilig is en de voor- en nadelen.

Lees meer

Je huis verduurzamen: wat kost dat?

Wil jij jouw huis duurzaam maken en je energiekosten verlagen? Lees meer over de duurzame oplossingen en ontdek welke kosten je kunt verwachten.

Lees meer

Vakantiegeld berekenen

Vakantiegeld is een leuk extraatje bovenop je salaris. Weet jij hoeveel je ervan krijgt en op welke manier het opgebouwd is? We zetten het voor je op een rij.

Lees meer

Welk geldtype ben jij?

Gooi jij geld over de balk? Of bewaar je een appeltje voor de dorst? We hebben hiervoor een test opgezet. Doe de test en kom er achter welk geldtype jij bent!

Lees meer

Je huis verduurzamen: hoe betaal je dat?

Je wilt je huis verduurzamen, maar hoe betaal je dat? Je kunt sparen, beleggen, lenen of duurzaamheidssubsidies aanvragen: bekijk wat mogelijk is.

Lees meer

Jong geleerd, oud gedaan: drie generaties over duurzaam leven

Hoe duurzaam wonen en leven verschillende generaties Nederlanders? Lees in dit interview wat Ilse (77), Sandra (55) en Vaughane (25) doen voor het milieu.

Lees meer

Woonwensen: wat heb jij over voor je droomhuis?

Woonwensen: we hebben ze allemaal. Een nieuwe keuken, grotere bank of zonnepanelen. Lees de dromen van deze acht mensen en hoe ze dat financieren.

Lees meer

Een designmeubel in huis: zó doet Jolanda dat

Een origineel designmeubel aanschaffen: hoe doen mensen dat? Jolanda kocht onlangs een designstoel. Lees hoe zij dat financieel voor elkaar kreeg.

Lees meer

Op kamers of thuis blijven wonen: Luca en Sara vertellen over hun financiële situatie

Luca (24) woont op kamers, terwijl Sara (18) nog thuis woont. De twee studentes vertellen over de voor- en nadelen. Lees welke beslissingen zij maken.

Lees meer

De guilty pleasure van Marieke: keukenapparaten

Marieke droomt van een koophuis, maar daarvoor moet ze concessies doen. En dat is lastig met haar guilty pleasure. Lees Marieke’s verhaal.

Lees meer

Durven Henrica en Sascha hun comfortabele levensstijl op te geven om samen te gaan wonen?

Henrica en Sascha gaan binnenkort samenwonen. Wat moet het verliefde stel allemaal regelen? Lees hun gesprek met financieel planner Marcel Biesbroek.

Lees meer

Meubels kopen: nieuw of tweedehands

Meubels kopen gaat over keuzes maken. Wil je nieuw, dan moet je sparen. Of is tweedehands een optie? Lees hoe jij een goede keus kan maken.

Lees meer

Samen sparen? Open een gezamenlijke spaarrekening!

Steeds meer koppels kiezen ervoor om een gezamenlijke spaarrekening te openen. Dit brengt bepaalde voordelen met zich mee. Lees de voordelen van samen sparen.

Lees meer

Samenwonen: hoe verdeel je de kosten?

Jullie hebben de keuze gemaakt om te gaan samenwonen. Dan moeten er best wat zaken geregeld worden. Hoe verdeel je de kosten? We geven je vijf tips.

Lees meer

Hoe lang administratie bewaren

Hoe lang moet je administratie bewaren? En verschilt dat voor zakelijk en privé? Je leest er hier alles over.

Lees meer

Doorlopend krediet: aflossen als het kan

Als je een doorlopend krediet hebt afgesloten, loont het om extra af te lossen. Ontdek waarom.

Lees meer

Checklist: na de geboorte van je kind

Aan welke dingen moet je denken na de geboorte van je kind? Je vindt het allemaal terug in deze checklist!

Lees meer

Studieschuld aflossen slim of niet

Heb je tijdens je studie geld geleend bij DUO? Dan komt er een moment dat je je studieschuld moet aflossen. Maar hoe werkt dat en wat is verstandig?

Lees meer

Samenwonen en schulden

Samenwonen en schulden, hoe zit dat? Bijvoorbeeld als niet jij de schulden hebt, maar je samenwonende partner. Ben jij dan ook aansprakelijk?

Lees meer

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

In de winter zit een ongeluk in een klein hoekje. Sneeuw en ijzel zorgen geregeld voor spekgladde wegen en ook op wintersport gaat er wel eens wat mis.

Lees meer

Hoe herken ik phishing e-mails en wat kan ik er tegen doen?

Internetcriminelen vissen op verschillende manieren naar je persoonlijke gegevens. Dit wordt ook wel phishing genoemd. Bekijk hoe je dit kunt voorkomen.

Lees meer

Checklist: baby op komst

Aan welke dingen moet je denken voor de geboorte van je kind? Je vindt het in de checklist: baby op komst.

Lees meer

Happiness buffer: wat kost het om je (financieel) onafhankelijk te voelen?

Met voldoende geld sta je onafhankelijker in het leven. Hiermee creëer je meer mogelijkheden. Maar hoeveel is genoeg om financieel onafhankelijk te zijn?

Lees meer