Ga direct naar inhoud

Goed voor je pensioen

Het thema pensioen komt de laatste jaren vaak in het nieuws. Maar weet je zelf hoe het met jouw inkomen voor later staat? Heb je straks voldoende om je oude dag te leven zoals jij dat wilt? Wat is er geregeld voor je partner als je komt te overlijden? Wat gebeurt er met je pensioen bij een scheiding? En wat kun je zelf regelen voor een pensioen dat past bij jouw leven en wensen?

We helpen je graag te begrijpen waar jouw pensioen uit bestaat én welke keuzes en mogelijkheden je zelf hebt.

Doorsparen met je lijfrente: wat betekent dat eigenlijk?

Komt je lijfrente vrij? Dan kun je ervoor kiezen om door te sparen. Wat houdt dat eigenlijk in, doorsparen met je lijfrente?

Lees meer

Je lijfrente komt vrij: kies je voor uitkeren of doorsparen?

Het kapitaal van je lijfrenteverzekering komt vrij. Laat je het uitkeren of spaar je door? Ontdek de verschillende opties.

Lees meer

Waarom Loekie haar lijfrente liet uitkeren en Rob doorspaart

De lijfrentes van Loekie (66) en Rob (64) liepen af. Loekie besloot het kapitaal te laten uitkeren, Rob spaart door. Ontdek waarom zij deze keuzes maakten.

Lees meer

Denk jij al na over geld voor later?

Ben jij al bezig met je financiële toekomst? Met deze vraag gingen we de straat op in Eindhoven. Ontdek welke antwoorden we kregen.

Lees meer

Kun je je hypotheek ook nog betalen als je met pensioen bent?

Kun je je hypotheek ook nog betalen als je met pensioen bent? Het is slim om daar nu al naar te kijken, zodat je weet waar je straks aan toe bent.

Lees meer

Straatvraag: Weet jij eigenlijk wat Pensioen 1-2-3 is?

In Pensioen 1-2-3 vind je duidelijke informatie over de belangrijkste onderdelen van jouw pensioenregeling. Kom meer te weten over je pensioenopbouw.

Lees meer

Waarom we niet na (willen) denken over geld voor later

Hoe komt het toch dat we geld sparen voor later zo oninteressant vinden? Lees wat gedragseconoom Esther-Mirjam Sent antwoordt in dit interview.

Lees meer