Ga direct naar inhoud

Goed voor je pensioen

Het thema pensioen komt de laatste jaren vaak in het nieuws. Maar weet je zelf hoe het met jouw inkomen voor later staat? Heb je straks voldoende om je oude dag te leven zoals jij dat wilt? Wat is er geregeld voor je partner als je komt te overlijden? Wat gebeurt er met je pensioen bij een scheiding? En wat kun je zelf regelen voor een pensioen dat past bij jouw leven en wensen?

We helpen je graag te begrijpen waar jouw pensioen uit bestaat én welke keuzes en mogelijkheden je zelf hebt.


Mijn pensioen opbouwen

5 tips voor je pensioen die je moet weten

Zorg dat je niets over het hoofd ziet bij het regelen van je pensioen. Lees onze 5 tips.

Lees meer

Minder werken of eerder stoppen: wat zijn de mogelijkheden?

Wil je eerder stoppen met werken? Of minder gaan werken? Lees waar je voor een goed pensioen aan moet denken.

Lees meer

Je lijfrente komt vrij: kies je voor uitkeren of doorsparen?

Het kapitaal van je lijfrenteverzekering komt vrij. Laat je het uitkeren of spaar je door? Ontdek de verschillende opties.

Lees meer

Waarom Loekie haar lijfrente liet uitkeren en Rob doorspaart

De lijfrentes van Loekie (66) en Rob (64) liepen af. Loekie besloot het kapitaal te laten uitkeren, Rob spaart door. Ontdek waarom zij deze keuzes maakten.

Lees meer

Loondienst of zzp: wat zijn de verschillen in pensioen?

Angelique is in loondienst, Anne zzp’t. Wat zijn de verschillen in hun pensioenopbouw?

Lees meer

Repareer je pensioentekort op tijd

Bouw jij genoeg pensioen op? Een pensioentekort komt vaak voor, maar is goed te dichten. Wees er op tijd bij voor een goed pensioen straks.

Lees meer

Denk jij al na over geld voor later?

Ben jij al bezig met je financiële toekomst? Met deze vraag gingen we de straat op in Eindhoven. Ontdek welke antwoorden we kregen.

Lees meer

Theodoor (61) stopte eerder met werken: hoe ziet zijn leven er nu uit?

Veertig jaar lang werkte Theodoor Koopman bij hetzelfde bedrijf. Nu is hij met vervroegd pensioen. Lees hoe zijn nieuwe leven eruit ziet.

Lees meer

Wanneer ga jij met pensioen?

Wat is mijn AOW-leeftijd en wanneer krijg ik het voor het eerst AOW op mijn rekening gestort. Wanneer ga ik met pensioen? We helpen graag met deze vragen.

Lees meer

Pensioen na scheiding: niet vergeten!

Bij een scheiding komt veel kijken: van het zoeken naar een nieuwe woning tot het verdelen van de spullen. Veel mensen vergeten naar hun pensioen te kijken.

Lees meer

Partnerpensioen op risicobasis: de aandachtspunten

Partnerpensioen wordt vaak via de werkgever geregeld. In diverse situaties kan uw pensioen veranderen en moet u actie ondernemen.

Lees meer

Wat u weten moet over uw pensioen en de aflossing van uw hypotheek

Je pensioen verschilt van je inkomen. Wat heeft dat voor gevolgen voor je woning en de netto woonlasten? We beantwoorden de belangrijkste vragen voor je.

Lees meer

Straatvraag: Weet jij eigenlijk wat Pensioen 1-2-3 is?

In Pensioen 1-2-3 vind je duidelijke informatie over de belangrijkste onderdelen van jouw pensioenregeling. Kom meer te weten over je pensioenopbouw.

Lees meer

Samenwoners en elkaars pensioen

Pensioen betekent niet alleen een spaarpotje voor je oude dag. Pensioen betekent ook een voorziening bij overlijden en bij arbeidsongeschiktheid.

Lees meer

Waarom we niet na (willen) denken over geld voor later

Hoe komt het toch dat we geld sparen voor later zo oninteressant vinden? Lees wat gedragseconoom Esther-Mirjam Sent antwoordt in dit interview.

Lees meer


Ik ga met pensioen

Met pensioen en dan?

Gaat u met pensioen of bent u met pensioen? Wat staat je te wachten als met pensioen gaat. Wij geven graag tips om zorgeloos van uw pensioen te genieten.

Lees meer


Van mijn pensioen genieten

Inspiratie voor jouw Pensioen Bucketlist!

We inspireren je graag met een Pensioen Bucketlist. Zodat je kan nadenken over wat je wilt doen in de toekomst. Bekijk wat je kan plaatsen op jouw Bucketlist.

Lees meer

Oud worden in je eigen huis: hoe doe je dat en wat kost het?

Wil je oud worden in je eigen huis? Dan zijn er vaak aanpassingen nodig. Lees hoe je je huis levensloopbestendig maakt en wat dat kost.

Lees meer

Chris (70) bouwde aanvullend pensioen op en plukt daar nu de vruchten van

Chris (70) dacht al vroeg na over de toekomst. Zo bouwde hij aanvullend pensioen op. Lees hoe hij nu profiteert van dat extra inkomen.

Lees meer