Ga direct naar inhoud

Goed voor je pensioen

Wat moet ik weten over het nieuwe pensioenakkoord?

Door het nieuwe Pensioenakkoord verandert het pensioenstelsel zoals we dat in Nederland kennen. Wat betekent dit voor mijn pensioen?

Extra aandacht voor jouw pensioen

Het thema pensioen komt de laatste jaren vaak in het nieuws. Maar weet je zelf hoe het met jouw inkomen voor later staat? Heb je straks voldoende om je oude dag te leven zoals jij dat wilt? Wat is er geregeld voor je partner als je komt te overlijden? Wat gebeurt er met je pensioen bij een scheiding? En wat kun je zelf regelen voor een pensioen dat past bij jouw leven en wensen?

We helpen je graag te begrijpen waar jouw pensioen uit bestaat én welke keuzes en mogelijkheden je zelf hebt.

Pensioenopbouw: 3 generaties vertellen hoe zij tegen pensioen aankijken

In deze serie vragen we 3 generaties hoe zij naar pensioen kijken. Denken ze al veel over pensioen na of is het nog een ver-van-mijn-bedshow?

Lees meer

Drie generaties over pensioenopbouw: Arleen (26) nam het heft in eigen handen

In deze serie vragen we 3 generaties hoe zij naar pensioen kijken. Dit keer: de 26-jarige Arleen, die zelf is begonnen met pensioen opbouwen.

Lees meer

Drie generaties over pensioenopbouw: voor Bas (42) leek pensioen lange tijd heel ver weg

Hoe kijken verschillende generaties tegen pensioen aan? Wij gaan op onderzoek uit. In deze aflevering spreken we de 42-jarige Bas.

Lees meer

Drie generaties over pensioenopbouw: Sylvia (57) begint net met banksparen

Mijn pensioen, dat is wel geregeld toch? Dat dacht de 57-jarige Sylvia lange tijd. Ontdek waarom ze toch begonnen is zelf pensioen op te bouwen.

Lees meer

5 vragen om jezelf te stellen voordat je begint met banksparen

Beginnen met banksparen voor extra pensioen? Bereid je alvast voor met deze 5 vragen en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Lees meer

Doorsparen met je lijfrente: wat betekent dat eigenlijk?

Komt je lijfrente binnenkort vrij? Dan kun je ervoor kiezen om door te sparen. Wat houdt dat eigenlijk in, doorsparen met je lijfrente?

Lees meer

Je lijfrente komt vrij: kies je voor uitkeren of doorsparen?

Het kapitaal van je lijfrenteverzekering komt vrij. Laat je het uitkeren of kies je voor doorsparen? Ontdek de verschillende opties.

Lees meer

Waarom Loekie haar lijfrente liet uitkeren en Rob doorspaart

De lijfrentes van Loekie (66) en Rob (64) liepen af. Loekie besloot het kapitaal te laten uitkeren, Rob spaart door. Ontdek waarom zij deze keuzes maakten.

Lees meer

Kun je je hypotheek ook nog betalen als je met pensioen bent?

Kun je je hypotheek ook nog betalen als je met pensioen bent? Het is slim om daar nu al naar te kijken, zodat je weet waar je straks aan toe bent.

Lees meer

Straatvraag: Weet jij eigenlijk wat Pensioen 1-2-3 is?

In Pensioen 1-2-3 geeft belangrijke informatie over jouw pensioenregeling. Ontdek wat jij moet weten over je pensioenopbouw.

Lees meer

Waarom we niet na (willen) denken over geld voor later

Hoe komt het toch dat we geld sparen voor later zo oninteressant vinden? Lees wat gedragseconoom Esther-Mirjam Sent antwoordt in dit interview.

Lees meer

Op een roze wolk...

Zodra je weet dat je zwanger bent, komt er een hoop op je af. Weet je bijvoorbeeld wat ouderschapsverlof voor invloed op je pensioen heeft?

Lees meer