Ga direct naar inhoud

Alles rond jouw financiën

Wij helpen je graag met het beantwoorden van vragen omtrent jouw financiën. Daarom lees je hier alles over je pensioen, het opbouwen van vermogen en andere zaken die invloed hebben op jouw financiën.

Alles wat je moet weten over je pensioen

Het thema pensioen komt de laatste jaren vaak in het nieuws. Maar weet je zelf hoe het met jouw inkomen voor later staat? Heb je straks voldoende om je oude dag te leven zoals jij dat wilt? Wat is er geregeld voor je partner als je komt te overlijden? Wat gebeurt er met je pensioen bij een scheiding? En wat kun je zelf regelen voor een pensioen dat past bij jouw leven en wensen?

We helpen je graag te begrijpen waar jouw pensioen uit bestaat én welke keuzes en mogelijkheden je zelf hebt.

Waar moet ik aan denken bij mijn pensioen?

Belastingtips

Eenmaal per jaar dien jij je belastingaangifte in. Ieder jaar moet je weer opnieuw bedenken waar je ook alweer op moet letten . Veel is al voor je ingevuld natuurlijk, maar hoe zat het bijvoorbeeld met de lijfrente? Wat moet je doen met donaties aan goede doelen? Vaak vullen we alles netjes en correct in. Maar er kan toch een (kleine) vergissing gemaakt worden. Natuurlijk wil je ook weten hoe je daar mee omgaat.
We geven je praktische tips die je kunt gebruiken bij het doen van jouw belastingaangifte.

Waar moet ik op letten bij mijn belastingaangifte?

Vermogen opbouwen

Steeds vaker zien we dat mensen gericht vermogen willen opbouwen voor een specifiek doel, bijvoorbeeld voor het aanvullen van pensioen of het geven van een schenking aan dierbaren. Het opbouwen van vermogen kan op verschillende manieren. Je geld op een spaarrekening zetten is waarschijnlijk de meest bekende, maar er zijn ook andere manieren om vermogen op te bouwen. Zo kun je beleggen of sparen via een deposito.

Maar hoe kun je nou het beste geld investeren om jouw doelen te realiseren? Wij ondersteunen je graag bij het verkennen van de mogelijkheden om een vermogen op te bouwen. Zo kun je zelf kiezen welke manier van geld investeren het beste bij jouw situatie past.

Hoe bouw ik het beste mijn vermogen op?

Slim omgaan met geld

Of je nu financiële keuzes bewust maakt of meer op gevoel; iedereen wil slim omgaan met geld. Hiervoor is het handig dat je overzicht en inzicht in je geldzaken creëert, maar ook dat je bepaalt hoeveel zakgeld je bijvoorbeeld aan je kinderen geeft. Of hoe je berekent hoeveel vakantiegeld je krijgt, voordat het op je rekening staat.

Wij verstrekken je daarom informatie waarmee je voor jezelf kunt bepalen hoe je nog slimmer om kunt gaan met geld.

Hoe kan ik slimmer met geld omgaan?

Wil je meer weten?

Dreigend ontslag of reorganisatie: wat moet je doen?

Heb jij op je werk te maken met een reorganisatie, waarbij er consequenties zijn voor jouw baan? Zorg dat je goed bent voorbereid op wat er kan gebeuren.

Lees meer

Wat dekt je rechtsbijstandverzekering bij een echtscheiding?

Een echtscheiding kan een groot effect hebben op jezelf en de mensen uit je omgeving. Een rechtsbijstandverzekering kan helpen in de bemiddeling.

Lees meer

Welke rechten heb je als werknemer bij een arbeidsconflict?

Heb je een arbeidsconflict met je werkgever? Dan is het belangrijk om te weten welke rechten en plichten je als werknemer hebt.

Lees meer

Verhoging pensioenrichtleeftijd per 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 ging de pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68 jaar. Dit kan gevolgen hebben voor jou en je pensioen. We lichten de gevolgen graag aan je toe.

Lees meer

Happiness buffer: wat kost het om je (financieel) onafhankelijk te voelen?

Met voldoende geld sta je onafhankelijker in het leven. Hiermee creëer je meer mogelijkheden. Maar hoeveel is genoeg om financieel onafhankelijk te zijn?

Lees meer