Ga direct naar inhoud

Alles rond jouw financiën

Wij helpen je graag met het beantwoorden van vragen omtrent jouw financiën. Daarom lees je hier alles over je pensioen, het opbouwen van vermogen en andere zaken die invloed hebben op jouw financiën.

Van baan veranderen

Als je een nieuwe baan wilt of hebt, verandert er van alles in je leven. Nieuwe werkzaamheden, andere collega’s, een nieuwe werkplek. Maar een nieuwe baan heeft ook invloed op je financiën. Ga je er financieel op vooruit in een nieuwe situatie?

Wat is belangrijk bij een nieuwe baan?

Pensioen opbouwen

Het thema pensioen komt de laatste jaren vaak in het nieuws. Maar weet je zelf hoe het met jouw inkomen voor later staat? Heb je straks voldoende om je oude dag te leven zoals jij dat wilt?

Waar moet ik aan denken bij mijn pensioen?

Belastingaangifte doen

Eenmaal per jaar dien jij je belastingaangifte in. Ieder jaar moet je weer opnieuw bedenken waar je ook alweer op moet letten . Veel is al voor je ingevuld natuurlijk, maar hoe zat het bijvoorbeeld met de lijfrente?

Waar moet ik opletten bij mijn belastingaangifte?

Vermogen opbouwen

Steeds vaker zien we dat mensen gericht vermogen willen opbouwen voor een specifiek doel, bijvoorbeeld voor het aanvullen van pensioen of het geven van een schenking aan dierbaren. Het opbouwen van vermogen kan op verschillende manieren.

Hoe bouw ik het beste vermogen op?

Slim omgaan met geld

Of je nu financiële keuzes bewust maakt of meer op gevoel; iedereen wil slim omgaan met geld. Hiervoor is het handig dat je overzicht en inzicht in je geldzaken creëert, maar ook dat je bepaalt hoeveel zakgeld je bijvoorbeeld aan je kinderen geeft.

Hoe kan ik slimmer met geld omgaan?


Wil je meer weten?

Dreigend ontslag of reorganisatie: wat moet je doen?

Heb jij op je werk te maken met een reorganisatie, waarbij er consequenties zijn voor jouw baan? Zorg dat je goed bent voorbereid op wat er kan gebeuren.

Lees meer

Wat dekt je rechtsbijstandverzekering bij een echtscheiding?

Een echtscheiding kan emotioneel zwaar zijn en er moet veel geregeld worden. Hierbij kun je wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld via een rechtsbijstandverzekering.

Lees meer

Welke rechten heb je als werknemer bij een arbeidsconflict?

Heb je een arbeidsconflict met je werkgever? Dan is het belangrijk om te weten welke rechten en plichten je als werknemer hebt.

Lees meer

Verhoging pensioenrichtleeftijd per 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 ging de pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68 jaar. Dit kan gevolgen hebben voor jou en je pensioen. We lichten de gevolgen graag aan je toe.

Lees meer

Happiness buffer: wat kost het om je (financieel) onafhankelijk te voelen?

Met voldoende geld sta je onafhankelijker in het leven. Hiermee creëer je meer mogelijkheden. Maar hoeveel is genoeg om financieel onafhankelijk te zijn?

Lees meer