Ga direct naar inhoud

Huis kopen?

Onze support heb je

Ga je een huis kopen? Of denk je erover na om dit te gaan doen? Dan komt er veel op je af. Wat moet je regelen? Op welk moment en waar? Wij helpen je bij het kopen van jouw droomhuis met handige informatie, tools en checklists. Zo ga je deze verandering met vertrouwen tegemoet.

Oriënteren en budget bepalen

De eerste stap bij het kopen van een huis is het bepalen van je budget.

Hoeveel eigen geld heb je nodig?

De huizenprijzen zijn de laatste jaren enorm gestegen. Eigen geld is daardoor niet alleen noodzakelijk; het maakt het ook makkelijker om een fijne plek te vinden.

Lees meer

Een ander huis kopen: waar moet je op letten?

Bij een volgend huis kopen komen andere vragen kijken dan bij je eerste huis. Neem je bijvoorbeeld je huidige hypotheek mee? En hoe zit het met de overwaarde?

Dit zijn de mogelijkheden

Kan ik als zzp’er een hypotheek krijgen?

Ons land telt momenteel meer dan 1 miljoen zzp’ers. Behoor jij ook tot die groep en ben je op zoek naar een koopwoning? Je leest hier wat de mogelijkheden zijn.

Meer informatie

Maximale hypotheek berekenen

Benieuwd wat je kan lenen als je een huis wil kopen? Bereken online met de rekentool eenvoudig hoeveel je maximaal kunt lenen. Ook weet je meteen de geschatte bruto maandlasten.

Bereken het nu

Je droomhuis vinden

Welk type woning past bij jou? En hoe ga je slim om met de overspannen huizenmarkt?

Een huis kopen op de overspannen markt

Een huis kopen op de overspannen huizenmarkt is bepaald niet gemakkelijk. Het aanbod is krap en huizen worden in ‘no time’ verkocht. Zo houd jij het hoofd koel!

Lees meer

Nieuwbouw of bestaande bouw

Ga je voor een bestaande gezinswoning met authentieke elementen, of toch voor nieuwbouw met een moderne indeling? Bekijk de 10 voor- en nadelen.

Bekijk onze tips

Wel of geen aankoopmakelaar

Heb je een aankoopmakelaar nodig voor het kopen voor een huis? Wat doet een aankoopmakelaar? Wat zijn de voordelen, de nadelen en de kosten?

Lees verder

Bieden op een huis

Yes, je hebt je droomhuis gevonden! De volgende stap is een bod doen. Zo pak je het aan.Maak een biedingsstrategie in 6 stappen

Bieden op een huis is enorm spannend en er komt heel wat bij kijken. Met een goede biedingsstrategie wordt het allemaal een stuk makkelijker. En het zorgt voor een maximaal resultaat.

Aan de slag

Bieden met of zonder financieringsvoorbehoud

In de overspannen huizenmarkt wordt steeds vaker een bod gedaan zonder financieringsvoorbehoud. Dat kan je kansen vergroten. Voor je dit overweegt, moet je echter de risico’s weten.

Lees meer

Denk ook aan de ontbindende voorwaarden

Door ontbindende voorwaarden in je koopcontract op te nemen kun je de aankoop van een woning of appartement ongedaan maken. Nuttig, wanneer de situatie toch anders loopt dan gepland.

Dit zijn de 7 opties

Hoera, je bod is geaccepteerd!

Nog een paar stappen doorlopen en je bent de trotse eigenaar van je nieuwe stekkie.

Mijn bod is geaccepteerd, wat nu?

Is je bod geaccepteerd, dan is de woning bijna officieel van jou. Daarvoor moet je eerst nog wel een aantal zaken ondertekenen, doen en regelen.

Bekijk de checklist

Tips om je eigen huis te verkopen

Bij het verkopen van je huidige woning komt veel kijken. Van het vinden van een makelaar en het bepalen van de vraagprijs, tot het aanvaarden van het bod.

We helpen je op weg

Een verhuizing zonder stress

Is alles rond? Dan rest je nog één ding: de verhuizing voorbereiden. Hoe eerder je hiermee begint, hoe meer ontspannen de verhuisdag is. We geven je wat handige tips.

Bekijk alle verhuistips

Hulp nodig? Onze support heb je

Ga je een huis kopen en kun je wel wat hulp gebruiken? Voor welke verandering je ook staat, onze support heb je. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen, zodat jij vol vertrouwen veranderingen aan kunt gaan.

Neem contact met ons op