Ga direct naar inhoud

Alle informatie voor wie een huis wil kopen

De huizenmarkt is in ontwikkeling, dus is het verstandig goed voorbereid het koopproces in te gaan. Neem je iemand in de hand, hoe zit het met kosten koper en overbieden? Wat voor hypotheekmogelijkheden passen bij jou? En wat doe je met je oude woning? Het zijn belangrijke keuzes die je maakt, die gevolgen hebben voor je financiële situatie.

Daarbij helpen we je graag om zo goed voorbereid de huizenmarkt op te gaan aan de hand van praktische informatie, handige tips en checklists.

Senioren Verhuisregeling: Dit leverde het Petra en Louie op

Senioren Petra en Louie wilden graag verhuizen en maakten gebruik van de Senioren Verhuisregeling. Ontdek wat dit hen opleverde.

Lees meer

Partners en de eigen woning

Koop je samen met je partner een eigen woning? Voorkom dan renteaftrekbeperking met een beroep op recente goedkeuring. Lees hier de voor- en nadelen.

Lees meer

Hypotheek met BKR registratie. Hoe zit dat?

Een BKR registratie heeft een effect op de hoogte van het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen. Hoe werkt dat precies? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

Einde van de rentevaste periode in zicht? Beoordeel jouw situatie!

Eindigt de looptijd van je hypotheek? Dan moet je de volledige hypotheek aflossen. Lees er meer over.

Lees meer

Appartement kopen? Check wat de VvE inhoudt!

Ben je lid geworden van de Vereniging van Eigenaren (VvE) maar heb je geen idee wat dit is? Wij vertellen het je!

Lees meer

Als alleenstaande een huis kopen?

Ben jij op zoek naar een nieuw huis of heb je al iets op het oog? Er zijn behoorlijk wat dingen waar je aan moet denken. Hier vind je alle praktische informatie.

Lees meer

Wat doet een notaris bij het kopen van een huis?

Bij de aankoop van een woning heb je een notaris nodig. Wil je weten wat de notaris precies doet, hoe je er een kiest en wat de kosten zijn?

Lees meer

De verkoper heeft mijn bod geaccepteerd, wat nu?

Je hebt geboden op een woning en het bod is geaccepteerd. Gefeliciteerd! Maar wat moet je nu doen om het huis echt van jou te maken? Lees hier meer.

Lees meer

Open huizen dag: Grijp je kans

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning? Tijdens de Open Huizen dag kun je gemakkelijk en vrijblijvend huizen bekijken. Bereid je goed voor op de bezichtigingen met onze tips

Lees meer

Een hypotheek voor ondernemers: steeds toegankelijker

Ben je ondernemer en wil je een huis kopen? Lees meer over de mogelijkheden die Nationale-Nederlanden je biedt met de Ondernemershypotheek.

Lees meer

Wat is Nationale Hypotheek Garantie?

Een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft voordelen. Maar hoe werkt dat precies? Wat zijn de voordelen en wanneer kom je hiervoor in aanmerking?

Lees meer

Kosten die je bij het kopen van een huis mag aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting

Heb je het afgelopen jaar een woning gekocht? Dan mag je posten aftrekken van de inkomstenbelasting.

Lees meer

Een hypotheek voor flexwerkers met perspectiefverklaring

Werk je als uitzendkracht en wil je een huis kopen? Vraag bij je uitzendbureau een perspectiefverklaring voor je hypotheekaanvraag.

Lees meer

Kan ik als startende zzp'er een hypotheek krijgen?

Ben je pas sinds kort zzp’er en wil je een huis kopen? Lees meer over de mogelijkheden die Nationale-Nederlanden je biedt om een hypotheek af te sluiten.

Lees meer

De overspannen huizenmarkt op: hoe pak je dat aan?

Als starter heb je het op deze overspannen huizenmarkt niet altijd makkelijk. Het aanbod is krap en huizen worden in ‘no time’ verkocht. Zo houd jij het hoofd koel!

Lees meer

Hoeveel hypotheek krijgt een zzp’er?

Samen een hypotheek en ben je zelfstandige of zzp er? De belangrijkste vraag: kunnen jullie samen de hypotheek betalen, nu en later?

Lees meer