Ga direct naar inhoud

Wijkverpleging

Heb je verpleging en verzorging thuis nodig? Wijkverpleging wordt vergoed door je basisverzekering. Dit regel je via Nationale-Nederlanden.

Voor wie?

Wijkverpleging is voor mensen die thuis verzorging of verpleging nodig hebben. Zoals ouderen, mensen met een chronische ziekte of een lichamelijke handicap. Wijkverpleging is er ook voor mensen die net uit het ziekenhuis komen en nog verzorging of verpleging thuis nodig hebben. En voor mensen die in hun laatste levensfase zijn.

Hoe regel je verpleging en verzorging thuis?

  • Zoek een thuiszorgorganisatie bij jou in de buurt. Of vraag je huisarts of wijkverpleegkundige om advies. Kom je uit een verblijf in het ziekenhuis? Je transferverpleegkundige helpt je met het zoeken van een zorgverlener.
  • In een persoonlijk gesprek beoordeelt een verpleegkundige van de thuiszorgorganisatie of je in aanmerking komt voor verpleging en verzorging thuis. Zo ja, dan bekijken jullie samen welke zorg nodig is. De verpleegkundige stelt direct een indicatie en een zorgplan op.
  • Bij het stellen van de indicatie wordt goed gekeken naar wat je allemaal zelf nog kunt of waar familie of vrienden je bij kunnen helpen. Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook wordt gekeken waar je wel hulp bij nodig hebt. Medische zorg blijf je vanzelfsprekend krijgen van een verpleegkundige.

Goed om te weten:

  • Er geldt geen eigen risico en eigen bijdrage.
  • Je hebt geen indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Wil je een pgb voor verpleging en verzorging thuis?

Als je zelf je zorg wilt regelen, dan kun je onder bepaalde voorwaarden een persoonsgebonden budget voor verpleging en verzorging (pgb vv) aanvragen. Met dit budget kun je zelf je verpleging en verzorging inkopen. Dat kan bij een thuiszorgorganisatie, maar je mag ook zorg inkopen bij een naaste van je.

Vragen?

Heb je vragen? Bekijk de veelgestelde vragen.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact