Ga direct naar inhoud

Couveuse nazorg

Couveuse nazorg is de zorg na thuiskomst van een kindje dat minimaal vijf dagen op de couveuseafdeling, of in totaal acht dagen in het ziekenhuis, heeft gelegen. De hulp bestaat uit noodzakelijke ondersteuning, advisering en het geven van instructies over de verzorging van en de omgang met het kind.

Wat krijg vergoed in 2021?

Verzekering Vergoeding
Basisverzekering Geen vergoeding
Aanvullende verzekering:
Start 15 uur
Extra 15 uur
Compleet 15 uur
Comfort 15 uur *
Top 15 uur *
Combi Geen vergoeding

* Let op: Deze verzekering kun je niet meer afsluiten. Heb je deze verzekering al, dan geldt bovenstaande vergoeding.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

Je hebt geen eigen risico.

Waar kun je terecht?

Je kiest zelf je zorgverlener. Vind een kraamcentrum bij jou in de buurt.

Nationale-Nederlanden maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en over de tarieven. Kies je voor zo’n gecontracteerde partij, dan vergoedt Nationale-Nederlanden de geleverde zorg voor 100%. Kies je voor een partij waarmee Nationale-Nederlanden geen afspraken heeft gemaakt (een niet gecontracteerde partij), dan heeft dit geen gevolgen voor wat je vergoed krijgt. Wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Wat je verder moet weten

  • Je hebt recht op couveuse nazorg als jouw kindje minimaal vijf dagen in de couveuse heeft gelegen, of minimaal acht dagen na de geboorte in het ziekenhuis heeft gelegen.
  • Je hoeft vooraf geen toestemming te vragen aan Nationale-Nederlanden. Het kraamcentrum biedt de nazorg op advies van de kinderarts of verloskundige.

Heb je nog vragen? Stel deze dan aan de medewerkers van Nationale-Nederlanden Kraamzorgservice via telefoonnummer 013 593 82 25.

Terug naar het overzicht van vergoedingen


Kunnen wij je helpen?