Ga direct naar inhoud

Welke aanvullende verzekering
past het beste bij jou?

 • Standaard inclusief spoedzorg in het buitenland en ongevallenverzekering
 • Nieuw: zorgbundels die passen bij je levensfase
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering verzeker je de zorg die de basisverzekering niet vergoedt. Verwacht je zorgkosten te maken voor bijvoorbeeld fysiotherapie, de tandarts of alternatieve geneeswijzen? Of ga je vaak naar het buitenland? Dan kan een aanvullende verzekering slim zijn.

Je hebt de keuze uit de aanvullende verzekeringen Start, Extra en Compleet. Deze kun je combineren met een tandartsverzekering. Nieuw van Nationale-Nederlanden: zorgbundels. Een zorgbundel is een aanvullende verzekering en tandartsverzekering in één. Ook vind je in de zorgbundels specifieke vergoedingen en services die passen bij jouw levensfase.

Aanvullende verzekeringen

Al onze aanvullende verzekeringen zijn inclusief vervangende mantelzorg, mondzorg bij een ongeval en spoedzorg in het buitenland. Bekijk hieronder per aanvullende verzekering wat nog meer vergoed is.

Alle vergoedingen op een rij

Wil je weten wat onze zorgverzekering vergoedt in 2022? In het vergoedingenoverzicht zoek je eenvoudig op alfabet of zoekterm.

Bekijk alle vergoedingen


10 voordelen van de Nationale-Nederlanden Zorgverzekering


1. In de meeste gevallen 100% vergoeding

De basisverzekering van Nationale-Nederlanden is een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. In de meeste gevallen betalen wij de rekening volledig, ook als wij geen contract hebben met de zorgverlener van jouw keuze.

Er zijn een paar uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet-gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ, wijkverpleging, fysio- of oefentherapie? Dan vergoeden wij 75% van de rekening, maar nooit meer dan het maximumtarief. 

Bekijk alle vergoedingen

2. Unieke aanvullende zorgverzekeringen

Je hebt bij ons de keuze uit zeven aanvullende verzekeringen en vier tandartsverzekeringen. Net als in 2021 kun je kiezen uit de aanvullende verzekeringen Start, Extra en Compleet. Nieuw dit jaar zijn onze vier zorgbundels.

Ben je single, woon je samen of heb je kinderen? In welke fase je ook zit, wij hebben een zorgbundel voor je. Hierin vind je aanvullende vergoedingen voor zorg die de basisverzekering niet verzekert: fysiotherapie, mondzorg, spoedzorg in het buitenland. We voegen hier specifieke vergoedingen en services voor je situatie (en die van je gezin) aan toe. Zo heb je altijd een zorgverzekering die bij je levensfase past.

Bekijk de vier zorgbundels:


3. Korting op cursussen, trainingen en hulpmiddelen, sportschool en meer

Volg een online EHBO-cursus met korting en kies uit ‘gezin’, ‘mantelzorg’ of ‘sport’. Ook krijg je korting op:

 • Aanvullende mantelzorg
 • Zorghulpmiddelen van Medipoint
 • Allergeenvrij bedtextiel
 • Batterijen voor hoortoestellen
 • Oordoppen
 • Je abonnement voor de sportschool

Bekijk alle voordelen


4. Direct declareren via de NN App of Mijn NN zorgverzekering

Je zorgkosten declareer je makkelijk en snel. Gebruik de NN App of ga naar Mijn NN Zorgverzekering. Maak een foto van je rekening, vul enkele vragen in en binnen vijf dagen is je rekening verwerkt.

De zorgpas zit ook in de NN App. Zo heb je hem altijd bij de hand.


5. Korting als je de premie per kwartaal, halfjaar of jaar betaalt

Standaard betaal je premie per maand. Maar je krijgt korting als je jouw premie per kwartaal, halfjaar of jaar vooruitbetaalt. De korting is als volgt:

 • 0,5% korting als je per kwartaal betaalt.
 • 1% korting als je per halfjaar betaalt.
 • 2% korting als je per jaar betaalt.

In welke termijn je betaalt, kun je aangeven bij het aanvragen van je verzekering. Of pas het aan via Mijn NN Zorgverzekering.

Log in met je DigiD en regel het direct

6. Bepaal zelf wanneer we de premie afschrijven

Bij een automatische incasso schrijven we de premie op de eerste dag van de maand af. Misschien komt dit bij jou niet goed uit. In dat geval kun je het moment aanpassen. Kies uit vijf momenten:

 • De laatste week van de maand ervoor
 • De eerste week van de maand
 • De tweede week van de maand
 • De derde week van de maand
 • De vierde week van de maand

Je past dit gemakkelijk aan via Mijn NN Zorgverzekering.

Log in met je DigiD en regel het direct


7. Kies zelf je eigen risico en betaal gespreid

Voor de basisverzekering geldt voor iedereen van achttien jaar en ouder een verplicht eigen risico van € 385,-. Dit betekent dat je de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf betaalt. De overheid bepaalt de hoogte van het verplicht eigen risico. Je kunt dit bedrag vrijwillig verhogen. Hierdoor betaal je een lagere premie. Verhogen van het eigen risico kan met € 100,-, € 200,-, € 300,-, € 400,- of € 500,- bovenop je verplichte eigen risico van € 385,-. Het maximale eigen risico is dus € 885,-.

Wanneer geldt het verplichte eigen risico?

Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. Niet alle zorg valt onder het verplicht eigen risico. Je betaalt geen eigen risico bij:

 • Bezoek aan de huisarts
 • Verloskundige zorg
 • Kraamzorg Hulpmiddelen in bruikleen
 • Nacontroles van nier- of leverdonoren
 • Reiskosten gemaakt door een donor voor transplantatie
 • Ketenzorg (bij ketenzorg stemmen verschillende zorgverleners af hoe ze je het beste kunnen behandelen)
 • Verpleging en verzorging vanuit de wijkverpleging
 • Ook voor zorg die je aanvullende verzekering of tandartsverzekering vergoedt, geldt het eigen risico niet.

Gespreid betalen eigen risico

Wil je het eigen risico niet in één keer betalen als je zorgkosten hebt gemaakt? Bij Nationale-Nederlanden kun je het gespreid vooruitbetalen. Je betaalt dan van maart tot en met december € 38,50 bovenop je premie.

Heb je het eigen risico gespreid betaald en het bedrag aan het einde van het jaar niet helemaal opgemaakt? Dan ontvang je dat op je rekening in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar.

Log in met je DigiD en regel het direct


8. Stel 7 dagen per week je zorgvragen

Stel dat je ’s avonds bij het uitlaten van je hond je enkel verstuikt. Dan vind je het misschien vervelend om zo laat nog de huisarts te bellen. Of je hebt een teek op je hand, na een wandeling in het bos. Hoe haal je die teek weg? Voor dat soort situaties hebben wij de Vraag de dokter app en de Gezondheidslijn.

Vraag de dokter app

Met de app Vraag de dokter kun je ook ’s avonds en in het weekend appen met een verpleegkundige. Deze kan een arts raadplegen als dat nodig is. Je kunt een foto meesturen en je situatie wordt zo snel mogelijk bekeken. Zo weet je snel wat je moet doen.

Vraag de dokter wordt uitgevoerd door MedicInfo. Je kunt de app gratis gebruiken. Jouw medische gegevens behandelt MedicInfo vertrouwelijk en deelt zij niet met Nationale-Nederlanden.


Gezondheidslijn

Met de Gezondheidslijn heb je 24 uur per dag, zeven dagen in de week toegang tot medisch advies. Je krijgt een verpleegkundige aan de lijn, die je zorgvraag beantwoordt. Weet die het antwoord niet? Dan overlegt de verpleegkundige met een arts.

Lees meer over de Gezondheidslijn en Vraag de dokter app


9. Check eenvoudig verdachte plekjes op je huid met SkinVision

Een op de vijf Nederlanders krijgt te maken met huidkanker. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter het te genezen is. Met de SkinVision app laat je gratis en vrijblijvend plekjes op je huid checken. Binnen dertig seconden krijg je een inschatting van het risico. Is het risico hoog, dan bekijkt een arts de foto en krijg je binnen twee dagen aanvullend advies.

De SkinVision app is eigendom van SkinVision. Dit is een officiële kliniek voor dermatologie, die je kan doorverwijzen naar je huisarts. De kosten voor het advies vallen niet onder het eigen risico en worden volledig gedekt.

Lees meer en download de app


10. Korting op brillen en lenzen

Met de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden krijg je korting op brillen, zonnebrillen en contactlenzen bij Eye Wish Opticiens, Specsavers en Pearle.De voordelen van een aanvullende verzekering van Nationale-Nederlanden

Meegroeiservice

Met de Meegroeiservice kun je jouw aanvullende verzekering één keer per jaar tussentijds wijzigen als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij zwangerschap of als je je baan verliest.

Lees meer over de Meegroeiservice

Vergoeding mantelzorg

Mantelzorg betekent dat je zorgt voor een familielid of een naaste. Met de aanvullende verzekering van Nationale-Nederlanden heb je recht op extra ondersteuning.

Lees meer over mantelzorg

Tandartsverzekering

De kosten voor de tandarts en mondhygiënist kunnen hoog oplopen. Met de TandenGaaf tandartsverzekeringen kies je zelf het bedrag dat je maximaal vergoed krijgt.

Lees meer over TandenGaaf

Wat anderen over ons zeggen

Nationale-Nederlanden scoort gemiddeld een 7,8. Dit is het gemiddelde cijfer uit ruim 13.000 reviews op Independer.nl. Daarvan hebben ruim 8.000 klanten ook een toelichting gegeven op de vergelijkingssite.