Ga direct naar inhoud

Welke aanvullende verzekering
past het beste bij jou?

  • Aanvullende verzekering voor iedereen, zónder medische selectie
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd
  • Met een aanvullende verzekering verzeker je de zorg die niet vanuit de basisverzekering vergoed wordt

Aanvullende verzekering

Verwacht je zorgkosten te maken voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, de tandarts of ga je vaker naar het buitenland? Dan kan een aanvullende verzekering slim zijn.

Je hebt bij ons de keuze uit vier aanvullende verzekeringen en vier tandartsverzekeringen. Als je kiest voor de aanvullende verzekering combi, dan zit de tandarts vergoeding daarbij in.

Aanvullende verzekeringen

Alle vergoedingen op een rij

Wil je weten wat onze zorgverzekering vergoedt in 2021? In het vergoedingenoverzicht zoek je eenvoudig op alfabet of zoekterm.

Bekijk alle vergoedingen

Aanvullende verzekeringen vergelijken

Het kan een hele zoektocht zijn welke aanvullende verzekering het beste bij jou past. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste vergoedingen voor elk van de aanvullende verzekeringen. Heb je iets meer hulp nodig? Met de Pakketvinder zoek je gemakkelijk uit welke aanvullende verzekering het best aansluit op jouw leven.

Start de Pakketvinder


Meest gestelde vragen

Heb ik een aanvullende verzekering nodig? 

De meeste zorg wordt vergoed door de basisverzekering. In sommige gevallen kan het afsluiten van een aanvullende verzekering echter verstandig zijn. Sport je bijvoorbeeld veel en wil je dat je bij een blessure (een deel van) de kosten van de fysiotherapeut vergoed krijgt? Dan kun je dit verzekeren met een aanvullende verzekering.

De kosten voor de tandarts zijn met een tandartsverzekering af te dekken. Ga je twee keer per jaar voor een controle, sta je binnen 5 minuten weer buiten en heb je verder geen vervolgbehandeling? Dan is een tandartsverzekering misschien niet nodig. Zorg dan wel dat je voldoende geld achter de hand hebt als er onverwacht iets aan de hand is en je bijvoorbeeld een kroon nodig hebt.

Of je een aanvullende verzekering of tandverzekering nodig hebt hangt dus af van de situatie. Heb je hulp nodig bij het maken van een inschatting? Gebruik dan onze Pakketvinder.


Kan ik tussentijds een aanvullende verzekering afsluiten of wijzigen?

Met de Nationale-Nederlanden Meegroeiservice kun je jouw aanvullende verzekering een keer per jaar tussentijds wijzigen. Dit kan in een aantal gevallen, bijvoorbeeld als je een kindje verwacht, als de kinderen uit huis gaan of als je met pensioen gaat. Lees op de speciale pagina over de Meegroeiservice wanneer je nog meer de verzekering mag wijzigen en welke voorwaarden hierbij gelden. Heb je nog geen aanvullende(tandarts)verzekering? Je kan de meegroeiservice niet gebruiken om alsnog een aanvullende(tandarts)verzekering af te sluiten. Dat kan pas weer per 1 januari.


Kan ik gebruik maken van collectieve korting?

Met een collectieve zorgverzekering, geniet je van speciale voordelen. Naast korting op de premie, hebben we voor mensen die hun zorgverzekering via de werkgever afsluiten extra relevante dekkingen toegevoegd. Zoals extra recht op fysiotherapie. Wil je weten wat dit voor jou betekent? We hebben een pagina gemaakt met meer uitleg over de werkgeverscollectiviteiten.

Wij hebben met verschillende werkgevers en organisaties collectieve afspraken gemaakt. Dit betekent dat jij als werknemer, lid of klant een aantrekkelijke collectiviteitskorting krijgt op de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden. Heb je al een product van Nationale-Nederlanden? Ook dan heb je recht op collectiviteitskorting! Kijk in mijn.nn voor jouw aanbieding.


Hoe kan ik de  aanvullende zorgverzekering opzeggen? 

Heb je de aanvullende verzekering niet meer nodig in het nieuwe verzekeringsjaar? Zeg deze dan voor 31 december op. Dit regel je gemakkelijk en snel in de NN App, mijn.nn of Mijn NN Zorgverzekering. Zo zorg je dat je niet betaalt voor iets dat je niet nodig hebt.


Heb ik eigen risico bij de aanvullende zorgverzekering?  

Voor alle zorg uit de aanvullende verzekering betaal je geen eigen risico. Als je zorg uit de basisverzekering vergoed hebt gekregen waarvoor het eigen risico wel geldt, is het niet mogelijk om het eigen risico te laten vergoeden uit een aanvullende verzekering.


Heb ik eigen bijdrage bij de aanvullende verzekering? 

Voor sommige zorg uit de basisverzekering geldt een eigen bijdrage. Deze wettelijke bijdrage geldt voor iedere verzekerde. Dus ook voor kinderen jonger dan achttien jaar. Lees alles over de eigen bijdrage.

Als je naast de basisverzekering een aanvullende verzekering bij Nationale-Nederlanden hebt, dan heb je soms recht op een vergoeding van de eigen bijdrage. Dit geldt bij kraamzorg, een kunstgebit, ziekenvervoer, bepaalde hulpmiddelen en bepaalde geneesmiddelen. Per aanvullende verzekering en per geleverde zorg verschilt hoeveel er vergoed wordt. Een totaaloverzicht vind je terug in de vergoedingenwijzer.

Kosten die vallen onder het eigen risico vergoeden wij niet.


De voordelen van een aanvullende verzekering van Nationale-Nederlanden

Meegroeiservice

Met de meegroeiservice kun je jouw aanvullende verzekering één keer per jaar tussentijds wijzigen als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij zwangerschap of als je je baan verliest.

Lees meer over de Meegroeiservice

Vergoeding mantelzorg

Mantelzorg betekent dat je zorgt voor een familielid of een naaste. Met de aanvullende verzekering van Nationale-Nederlanden heb je recht op extra ondersteuning.

Lees meer over mantelzorg

Tandartsverzekering

De kosten voor de tandarts en mondhygiënist kunnen hoog oplopen. In de Combi zit een tandartsvergoeding. Daarnaast kun je ook kiezen voor een van onze TandenGaaf tandartsverzekeringen.

Lees meer over TandenGaaf


Nationale-Nederlanden zorgverzekering afsluiten


Meer informatie

Formulieren, voorwaarden en andere documenten


Verzekeringskaarten

De Verzekeringskaarten van het Verbond van Verzekeraars helpt u de aanvullende verzekeringen van Nationale-Nederlanden te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart Start

Verzekeringskaart Extra

Verzekeringskaart Compleet

Verzekeringskaart Combi

Kunnen wij je helpen?