Ga direct naar inhoud

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering kun je zorg verzekeren die niet vanuit de basisverzekering vergoed wordt. Verwacht je zorgkosten te maken die niet gedekt worden door de basisverzekering? Dan kan het dus slim zijn je zorgverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering. Hiermee kun je de kosten voor bijvoorbeeld de tandarts, alternatieve geneeswijzen, de fysiotherapeut of spoedzorg in het buitenland verzekeren.

Je hebt bij ons de keuze uit vijf aanvullende verzekeringen: Start, Extra, Compleet, Comfort en Combi. Naast de aanvullende verzekeringen heb je keuze uit vier tandartsverzekeringen. Kies je voor de aanvullende verzekering Combi? Hier zit al een dekking voor tandheelkunde bij in.

De aanvullende verzekering in het kort

Wij hebben een aanvullende verzekering voor iedereen. Wij hanteren geen medische selectie voor de aanvullende verzekeringen. Als je besluit een tandartsverzekering af te sluiten, hanteren we voor de twee hoogste pakketten wel extra voorwaarden.

Onze premie is voor iedereen gelijk. Van jong tot oud. Kinderen tot 18 jaar betalen zelfs helemaal geen premie: zij zijn gratis meeverzekerd met de meest uitgebreide aanvullende verzekering die jij of jouw partner afsluit.


Jouw keuze Start
Extra
Compleet
Comfort
Combi
Fysiotherapie 6 behandelingen per jaar 9 behandelingen per jaar 27 behandelingen per jaar 36 behandelingen per jaar 12 behandelingen per jaar
Alternatieve geneeswijzen nee € 250,- per jaar, maximaal € 50,- per dag € 500,- per jaar, maximaal € 50,- per dag € 1.000,- per jaar, maximaal € 50,- per dag € 250,- per jaar, maximaal € 25,- per dag
Orthodontie tot 18 jaar nee 80% tot maximaal € 1.000,- (eenmalig tijdens de looptijd van de verzekering) 80% tot maximaal € 1.750,- (eenmalig tijdens de looptijd van de verzekering) 80% tot maximaal € 2.250,- (eenmalig tijdens de looptijd van de verzekering) nee
Brillen en contactlenzen nee nee Maximaal € 100,- per 2 jaar Maximaal € 150,- per 2 jaar Maximaal € 100,- per 2 jaar
Een vergoeding voor de wettelijke bijdrage voor hulpmiddelen nee Maximaal € 500,- per jaar Maximaal € 1.000,- per jaar Maximaal € 1.250,- per jaar nee
Ongevallendekking voor mondzorg Maximaal € 10.000,- per gebeurtenis Maximaal € 10.000,- per gebeurtenis Maximaal € 10.000,- per gebeurtenis Maximaal € 10.000,- per gebeurtenis Maximaal € 10.000,- per gebeurtenis
Vervangende mantelzorg 14 dagen 14 dagen 14 dagen 14 dagen 14 dagen
Spoedeisende medische zorg in het buitenland Aanvulling tot 100% Aanvulling tot 100% Aanvulling tot 100% Aanvulling tot 100% Aanvulling tot 100%
Tandheelkunde vanaf 18 jaar nee nee nee nee 75% tot € 250,- per jaar 

In enkele stappen een aanvullende verzekering afsluiten

1. Vraag verzekering aan

Je vraagt jouw aanvullende verzekering tegelijk met de basisverzekering aan via onze website. Heb je al een basisverzekering, dan kun je gemakkelijk via Mijn NN Zorgverzekering een aanvullende verzekering afsluiten.

2. Behandeling aanvraag

Na je aanvraag ontvang je van ons een bevestigingsmail. Vraag je op hetzelfde moment een basisverzekering aan? Dan beoordelen wij eerst of je recht hebt op een zorgverzekering.

3. Jouw zorg verzekerd

Je ontvangt binnen tien werkdagen jouw polisblad. Daarna krijgt je binnen een maand je zorgpas. Was je al bij ons verzekerd? Dan sturen we je alleen een nieuw polisblad. Je oude zorgpas blijft geldig. Via Mijn NN Zorgverzekering heb je inzicht in jouw polis, kun je rekeningen declareren en wijzigingen doorgeven.

Bereken jouw premie

Aanvullende verzekeringen vergelijken

Het kan een hele zoektocht zijn welke aanvullende verzekering het beste bij jou past. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste vergoedingen voor elk van de aanvullende verzekeringen. Heb je iets meer hulp nodig? Met de Pakketvinder zoek je gemakkelijk uit welke aanvullende verzekering het best aansluit op jouw leven.

De aanvullende verzekering tussentijds wijzigen

Met de Nationale-Nederlanden Meegroeiservice kun je jouw aanvullende verzekering een keer per jaar tussentijds wijzigen. Dit kan in een aantal gevallen, bijvoorbeeld als je een kindje verwacht, als de kinderen uit huis gaan of als je met pensioen gaat. Lees op de speciale pagina over de Meegroeiservice wanneer je nog meer de verzekering mag wijzigen en welke voorwaarden hierbij gelden.

De zorgverzekering met collectief voordeel

Met een collectieve zorgverzekering, geniet je van speciale voordelen. Naast korting op de premie, hebben we voor mensen die hun zorgverzekering via de werkgever afsluiten extra relevante dekkingen toegevoegd. Zoals extra recht op fysiotherapie. Wil je weten wat dit voor jou betekent? We hebben een pagina gemaakt met meer uitleg over de werkgeverscollectiviteiten.

Wij hebben met verschillende werkgevers en organisaties collectieve afspraken gemaakt. Dit betekent dat jij als werknemer, lid of klant een aantrekkelijke collectiviteitskorting krijgt op de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden. Heb je al een product van Nationale-Nederlanden? Ook dan heb je recht op collectiviteitskorting! Kijk in mijn.nn voor jouw aanbieding.


Overstappen met jouw zorgverzekering

De premies en vergoedingen voor de zorgverzekering zijn bij alle verzekeraars bekend. Als je voor 31 december besluit over te stappen naar Nationale-Nederlanden dan zeggen wij de oude verzekering voor je op.

Heb je een aanvullende verzekering nodig? 

De meeste zorg wordt vergoed door de basisverzekering. In sommige gevallen kan het afsluiten van een aanvullende verzekering echter verstandig zijn. Sport je bijvoorbeeld veel en wil je dat je bij een blessure (een deel van) de kosten van de fysiotherapeut vergoed krijgt? Dan kun je dit verzekeren met een aanvullende verzekering.

De kosten voor de tandarts zijn met een tandartsverzekering af te dekken. Ga je twee keer per jaar voor een controle, sta je binnen 5 minuten weer buiten en heb je verder geen vervolgbehandeling? Dan is een tandartsverzekering misschien niet nodig. Zorg dan wel dat je voldoende geld achter de hand hebt als er onverwacht iets aan de hand is en je bijvoorbeeld een kroon nodig hebt.

Of je een aanvullende verzekering of tandverzekering nodig hebt hangt dus af van de situatie. Heb je hulp nodig bij het maken van een inschatting? Gebruik dan onze Pakketvinder.

De aanvullende zorgverzekering opzeggen 

Heb je de aanvullende verzekering niet meer nodig in het nieuwe verzekeringsjaar? Zeg deze dan voor 31 december op. Dit regel je gemakkelijk en snel in de NN App, mijn.nn of Mijn NN Zorgverzekering. Zo zorg je dat je niet betaalt voor iets dat je niet nodig hebt.

Eigen risico en de aanvullende zorgverzekering  

Voor alle zorg uit de aanvullende verzekering betaal je geen eigen risico. Als je zorg uit de basisverzekering vergoed hebt gekregen waarvoor het eigen risico wel geldt, is het niet mogelijk om het eigen risico te laten vergoeden uit een aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage en de aanvullende verzekering 

Voor sommige zorg uit de basisverzekering geldt een eigen bijdrage. Deze wettelijke bijdrage geldt voor iedere verzekerde. Dus ook voor kinderen jonger dan achttien jaar. Lees alles over de eigen bijdrage.

Als je naast de basisverzekering een aanvullende verzekering bij Nationale-Nederlanden hebt, dan heb je soms recht op een vergoeding van de eigen bijdrage. Dit geldt bij kraamzorg, een kunstgebit, ziekenvervoer, bepaalde hulpmiddelen en bepaalde geneesmiddelen. Per aanvullende verzekering en per geleverde zorg verschilt hoeveel er vergoed wordt. Een totaaloverzicht vind je terug in de vergoedingenwijzer.

Kosten die vallen onder het eigen risico vergoeden wij niet.


Speciale vergoedingen

Luxe Verpleging

Met Luxe Verpleging krijg je meer luxe bij een ziekenhuisopname. Wij vergoeden het verblijf in een privékamer. Maar ook de kosten van televisie, telefoon, internet en radio op je kamer. De verzekering is af te sluiten naast de basisverzekering en een eventuele aanvullende verzekering.

Lees meer over luxe verpleging

TandenGaaf

De kosten voor de tandarts en mondhygiënist kunnen hoog oplopen. Met TandenGaaf bieden wij de beste tandartsverzekering. Je kiest zelf het bedrag dat je maximaal vergoed krijgt

Lees meer over tandengaaf

Vergoeding mantelzorg

Mantelzorg betekent dat je zorgt voor een familielid of een naaste. Nationale-Nederlanden biedt verschillende vergoedingen en services op het gebied van mantelzorg om je hierbij te ondersteunen.

Lees meer over mantelzorg


Meer informatie

Formulieren, voorwaarden en andere documenten


Verzekeringskaarten

De Verzekeringskaarten van het Verbond van Verzekeraars helpt u de aanvullende verzekeringen van Nationale-Nederlanden te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart Start

Verzekeringskaart Extra

Verzekeringskaart Compleet

Verzekeringskaart Comfort

Verzekeringskaart Combi

Kunnen wij je helpen?