Ga direct naar inhoud

CombiPlusVerzekering

De CombiPlusVerzekering is een verzekering, die uit twee onderdelen kan bestaan: een beleggingsdeel en een spaardeel. Je bouwt het gewenste doelbedrag op door te sparen en/of te beleggen. Zolang je premie betaalt, kun je de verhouding tussen sparen en beleggen op ieder moment aanpassen.

De uitkering van de CombiPlusVerzekering is onzeker voor het deel van de premie dat je belegt. De uitkering is gegarandeerd voor het deel van de premie dat je spaart. De CombiPlusVerzekering is verbonden aan jouw hypotheek. Je bouwt met deze verzekering een bedrag op om (een deel van) jouw lening in de toekomst af te lossen.

Kenmerken

Minimum inleg

De minimale maandpremie is afhankelijk van het moment dat je je beleggingsverzekering hebt gesloten. De minimale maandpremie ligt tussen de € 75,- en € 100,- per maand (exclusief aanvullende verzekeringen).

De waarde van jouw verzekering op de einddatum

Voor het spaardeel van jouw verzekering is de uitkering gegarandeerd. Heb je een beleggingsdeel? Dan hangt de opgebouwde waarde af van de koers van de beleggingsfondsen en het aantal participaties.

Verzekerd bedrag bij overlijden

Overlijdt de verzekerde vóór de einddatum van de verzekering? Dan keren we een afgesproken bedrag uit. Dit bedrag is een vast bedrag of een percentage van de opgebouwde waarde van de verzekering. Op jouw polisblad lees je welke dekking je afgesproken hebt.

Premie en kosten

De premie is het bedrag dat je inlegt in jouw beleggingsverzekering. De premie gebruiken we voor:

  • het betalen van kosten
  • het verzekeren van risico’s
  • het kopen van participaties in beleggingsfondsen

Bij de CombiPlusVerzekering sparen en/of beleggen we het bedrag dat je inlegt. We trekken de kosten en risicopremies voor een deel af van het spaardeel en/of voor een deel van het beleggingsdeel. De hoogte van de risicopremie voor de overlijdensverzekering hangt af van de actuele waarde van de verzekering, het verzekerd bedrag en de leeftijd van de verzekerde.

Wijzigen

Verzekering stopzetten (afkopen)

Je kunt jouw CombiPlusVerzekering voor de einddatum beëindigen. Je hoeft hiervoor geen kosten te betalen. Beleg je en heb je een garantieregeling? Dan vervalt de opgebouwde garantiewaarde bij het stopzetten van jouw CombiPlusVerzekering. Het beëindigen van je verzekering kan fiscale gevolgen hebben. Wil je meer weten over (de gevolgen van) het beëindigen van jouw verzekering? Neem dan contact met ons op of raadpleeg jouw adviseur.

Let op: Is jouw verzekering verbonden aan een hypotheek? Dan heb je bij het stopzetten of wijzigen van je verzekering altijd toestemming nodig van jouw hypotheekverstrekker.

Lees meer over het beëindigen van beleggingsverzekeringen.

Verzekering omzetten (waarde overdragen)

Je kunt jouw verzekering beëindigen en de waarde storten in een bankspaarproduct als jouw verzekering een Kapitaalverzekering Eigen Woning is. Bijvoorbeeld in de BankSpaar Plus Hypotheek van Nationale-Nederlanden. Banksparen is niet altijd fiscaal aantrekkelijk. Een adviseur kan je hier meer over vertellen. Lees meer over het omzetten van jouw verzekering.

Premie wijzigen

Meer of minder premie betalen

De premie in de CombiPlusVerzekering kan alleen wijzigen als gevolg van aanpassingen in de bijbehorende lening. Bijvoorbeeld als gevolg van een wijziging in de vergoedingsrente of een aflossing op de lening.

Let op: Wijzig je jouw premie? Dan kan dit fiscale gevolgen hebben. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op of raadpleeg jouw adviseur.

Verhouding tussen sparen en beleggen wijzigen

Je kunt de verhouding tussen sparen en beleggen wijzigen. De wijziging moet altijd minimaal 10% zijn. Bijvoorbeeld, een verhouding van 50% beleggen en 50% sparen kunnen we omzetten naar 40% beleggen en 60% sparen (of de omgekeerde verhouding). Een ander percentage boven de 10% is ook mogelijk. Wil je de verhouding tussen het spaardeel en het beleggingsdeel wijzigen? Dan kun je een offerte bij ons aanvragen.

Ander beleggingsfonds kiezen

Je kunt eenmaal per jaar gratis veranderen van beleggingsfondsen. Je kunt hiervoor een switchformulier bij ons aanvragen. Hierop staan de fondsen vermeld waarin je kunt beleggen.


Fondsen

Fondskeuze

De fondskeuze is afhankelijk van de datum waarop je je verzekering hebt afgesloten. Je kunt eenmaal per jaar gratis veranderen van beleggingsfondsen. Je kunt hiervoor een switchformulier bij ons aanvragen. Hierop staan de fondsen vermeld waarin je kunt beleggen. Bel ons dan op 0800-7014 of stuur ons een bericht via www.nn.nl/uwbericht.