Scheiden?

Klaar voor een nieuw begin? Onze support heb je

Scheiden is een impactvolle gebeurtenis, waarbij je veel praktische en financiële dingen moet regelen. Om je bij deze verandering te helpen, hebben we de belangrijkste financiële zaken op een rij gezet. Zo ga je deze emotionele gebeurtenis hopelijk met vertrouwen tegemoet.

Scheiden en de hypotheek

Wat doe je met jullie huis?

Ga je uit elkaar en heb je samen een hypotheek, dan zorgt dat voor veel vragen. Kan één van jullie in het huis blijven wonen of ga je het verkopen? En waar moet je dan rekening mee houden? We helpen je graag op weg met tips.

Bekijk de tips

Opties voor de hypotheek

Gaan jullie scheiden, dan heb je meerdere opties rondom de hypotheek. Je kunt je partner uitkopen door de hypotheek over te nemen, je partner koopt jou uit of je verkoopt samen het huis en lost de hypotheek af.

Bekijk alle opties

Hulp bij betalingsproblemen

Een scheiding kan ervoor zorgen dat je hypotheek ineens een zware last wordt. Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Samen bekijken we welke mogelijkheden er zijn om het probleem op te lossen of te beperken.

Meer informatie

Scheiden en je financiën

Gaan jij en je partner scheiden, dan is het belangrijk dat jullie afspraken maken over de verdeling van de financiën. Denk daarbij niet alleen aan onderwerpen als de hypotheek, rekeningen en verzekeringen, maar bijvoorbeeld ook aan belastingzaken en pensioen. Met onze checklist zie je niks over het hoofd.

Bekijk de checklist

Scheiden en je pensioen

Veel mensen staan er niet bij stil, maar scheiden heeft ook gevolgen voor je pensioen. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent en dat je afspraken maakt met je ex-partner. Zo voorkom je dat je op een later moment voor vervelende verrassingen komt te staan.

Lees meer over scheiden en pensioen

Regels en wetgeving rondom pensioen

Veel zaken rondom pensioen en scheiden zijn wettelijk geregeld, maar in sommige gevallen kan je afwijken van de wettelijke standaard. Hoe dat precies zit, hebben we allemaal voor je op een rij gezet.

Zo werkt het

Scheiden en verzekeringen

Schadeverzekeringen

Hebben jullie gezamenlijk schadeverzekeringen, zoals een inboedel-, auto- of reisverzekering? Dan zijn er twee mogelijkheden: wijzigen of stopzetten.

Regel het gelijk

Zorgverzekering

Staan jij en je ex-partner samen op de polis van de zorgverzekering, dan heeft dat gevolgen. Ontdek wat er verandert en wat je zelf kunt regelen.

Meer informatie

Levensverzekering

Als je gaat scheiden, kan het verstandig zijn om je levensverzekering te wijzigen. Dat kan nu of later en dit bepaal je samen met je ex-partner.

Levensverzekering wijzigen

Begeleiding van experts

Zoals je ziet, komt er veel kijken bij een scheiding. Wil je hier deskundig advies bij krijgen, kies dan voor ons scheidingspakket.

Een team van specialisten staat dan voor jullie klaar om jullie te ontzorgen op verschillende vakgebieden. Samen leggen we een goede basis voor de toekomst. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer over het scheidingspakket