Ga direct naar inhoud

Overlijden

Overlijden - onze support heb je, juist nu

Onze hulp in deze moeilijke periode.

Het verliezen van een naaste is een grote verandering in je leven. In deze moeilijke periode moet je veel regelen, ook op financieel vlak. We begrijpen dat je hoofd daar nu niet naar staat. Daarom helpen we je om dit zo goed en snel mogelijk af te handelen. Onze support heb je, juist nu.

Overlijden melden

Wil je een overlijden bij ons melden? De veiligste manier om dit te doen, is via ons online formulier. Onze nabestaandendesk staat vervolgens voor je klaar om je te helpen.

Overlijden melden

Verzekeringen en bankrekeningen

Stel banken en verzekeraars zo snel mogelijk op de hoogte van een overlijden. Zo kunnen zij polissen en producten aanpassen, beƫindigen of uitkeren.

Producten bij Nationale-Nederlanden

Was de overledene klant bij Nationale-Nederlanden? Geef het overlijden dan aan ons door. We zoeken uit welke producten de overledene had en helpen bij de afhandeling hiervan.

Overlijden melden

Polis Zoekservice

Naast verzekeringsproducten bij Nationale-Nederlanden, heeft de overledene misschien ook een levensverzekering bij een andere verzekeraar. Kun je een specifiek polisblad niet terugvinden?

Gebruik de Polis Zoekservice

Overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt vaak ook een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afgesloten. Om deze te laten uitkeren, dien je contact op te nemen met de verzekeraar. Heeft de overledene een ORV bij Nationale-Nederlanden?

Geef het overlijden door

Overlijden en pensioen

Was je getrouwd of geregistreerd partner met de overledene? Dan heb je mogelijk recht op nabestaandenpensioen.

Lees meer over nabestaandenpensioen

Overige zaken

Checklist bij overlijden

Om te voorkomen dat je zaken vergeet, biedt de Rijksoverheid een checklist bij overlijden aan. Vul de vragen in en je ziet precies wat je in welke volgorde moet regelen.

Bekijk de checklist

Wel of geen testament?

Het is niet altijd bekend of een overledene een testament heeft. Dit kunt u kosteloos nagaan via het Centraal Testamentregister (CTR).

Lees meer over testamenten