Ga direct naar inhoud

Wat is een bouwdepot?

Koopt u een nieuwbouwhuis of gaat u uw huis verbouwen? Dan kunt u dit via uw hypotheek financieren. Het deel van het hypotheekbedrag dat u gebruikt voor de bouw of verbouwing zetten we dan in een depot. Dat heet het bouwdepot. Dit is een soort potje dat speciaal gereserveerd is voor de bouw of verbouw van uw woning. Vanuit dit potje betaalt u de rekeningen voor de verbouwing van uw bestaande huis of de bouw van een nieuwbouwhuis.

Linde (10) legt uit wat een bouwdepot is

Looptijd bouwdepot

Een bouwdepot heeft een looptijd van zes maanden of twee jaar: zes maanden bij verbouw van een bestaande woning en twee jaar bij de bouw van een nieuwbouwhuis. In deze periode kunt u betalingen doen uit het depot voor verbouwing of de bouw van uw huis.


Bouwdepot nieuwbouw

Uw bouwdepot heeft een looptijd van maximaal twee jaar. Tijdens deze periode kunt u vanuit uw bouwdepot de rekeningen van bijvoorbeeld de aannemer betalen.

Lees meer over het bouwdepot voor nieuwbouw

Bouwdepot bestaande bouw

Uw bouwdepot heeft een looptijd van zes maanden. Tijdens deze periode kunt u vanuit uw bouwdepot de rekeningen van bijvoorbeeld de aannemer betalen.

Lees meer over het bouwdepot voor bestaande bouw

Uw bouwdepot beheren

Bij Nationale-Nederlanden heeft u in mijn.nn, een persoonlijke en beveiligde online omgeving, én via de NN App op elk moment inzage in uw bouwdepot.

Uw bouwdepot beheren

Wat mag ik betalen vanuit een bouwdepot

Beëindigen van het bouwdepot