Ga direct naar: inhoud

Verbouwing financieren

  • Financieren vanuit uw hypotheek
  • Persoonlijke Lening
  • Spaargeld of schenking
  • Energiezuinig verbouwen

Maak een afspraak

Een uitbouw, nieuwe dakkapel, badkamer of keuken? Een verbouwing in of aan uw huis kan u niet alleen meer woongenot opleveren. Het kan ook de waarde van uw woning doen stijgen. Dat is natuurlijk erg leuk, maar bij een verbouwing komt veel kijken en het kost ook geld.

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om uw verbouwing te betalen. Denk aan spaargeld, een lening of financiering vanuit uw hypotheek. Om u wegwijs te maken, hebben wij de financieringsopties voor u op een rij gezet.

Verbouwing financieren vanuit uw hypotheek

Hypotheek verhogen

Het is mogelijk om uw hypotheek te verhogen als u bij het afsluiten van een hypotheek gekozen heeft voor een hogere inschrijving. U hoeft dan niet opnieuw naar de notaris. Dat scheelt u tijd en geld. Houd er wel rekening mee dat uw maandlasten hoger worden.

Hypotheek verhogen

Tweede hypotheek

Heeft u uw hypotheek bij de notaris niet voor een hoger bedrag ingeschreven? Dan kunt u uw hypotheek niet verhogen binnen uw bestaande inschrijving. Wel kunt u dan een tweede hypotheek nemen. U moet naar de notaris om deze hypotheek vast te leggen. De minimale hoogte van de extra lening is € 15.000,-.

Tweede hypotheek

Overige financieringsopties

Persoonlijke lening

Geld lenen voor een verbouwing kan een uitkomst zijn, denk aan een persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening leent u geld voor een eenmalige uitgave en heeft u zekerheid over wat u maandelijks moet betalen. Bovendien weet u vooraf binnen welke periode u het geld moet terugbetalen.

Persoonlijke lening

Spaargeld

Heeft u spaargeld? Dan kan het aantrekkelijk zijn om dit geld te gebruiken om de verbouwing te betalen. Met name de lage spaarrente is een mooie aanleiding om te kijken om het interessant is om uw spaargeld te investeren in de verbouwing.

Spaargeld

Schenking

Als het lastig is om een verbouwing te financieren met een lening of vanuit de hypotheek, dan kan schenking een optie zijn. Het bedrag dat iemand eenmalig belastingvrij aan u mag schenken is € 100.800. Zo kan u een groot deel van de financiering van uw huis én de verbouwing rondkrijgen met een bedrag dat aan u geschonken wordt.

Schenking

Energiezuinige verbouwing

Een energiezuinig en duurzaam huis heeft voordelen voor zowel uw portemonnee als het milieu. Door energiebesparende maatregelen te treffen voor uw woning, mag u tot € 9.000,- extra lenen, boven op uw maximale hypotheekbedrag. Bovendien mag de lening in dit geval maximaal 106% van de marktwaarde bedragen. Daarnaast stimuleert de overheid mensen om energiezuinig te wonen door middel van subsidieregelingen voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Lees meer