Ga direct naar inhoud

Verbouwing financieren

  • Vanuit uw hypotheek
  • Met een Persoonlijke Lening
  • Met spaargeld of een schenking
  • Energiezuinig verbouwen

Maak een afspraak

U kunt uw verbouwing op verschillende manieren betalen. Bijvoorbeeld door uw spaargeld in te zetten, een lening aan te gaan of te financieren vanuit uw hypotheek. Bekijk de mogelijkheden en bepaal welke financieringsoptie het beste past.


Verbouwing financieren vanuit uw hypotheek

Hypotheek verhogen

U kunt uw hypotheek verhogen als u bij het afsluiten van de hypotheek gekozen heeft voor een hogere inschrijving. U hoeft in dit geval niet opnieuw naar de notaris. Dat scheelt tijd en geld. Houd er wel rekening mee dat uw maandlasten hoger worden, want met een extra lening betaalt u extra rente en aflossing.

Tweede hypotheek

U kunt ook uw verbouwing financieren met een tweede hypotheek. Dit gebeurt meestal als uw eerste hypotheek geen hogere inschrijving heeft in de notariële akte. U moet hiervoor naar de notaris. De minimale hoogte van de extra lening is € 10.000,-.

Meer over een verbouwing financieren vanuit uw hypotheek


Andere financieringsmogelijkheden

Persoonlijke lening

Met een Persoonlijke Lening leent u geld voor een eenmalige uitgave en heeft u zekerheid over wat u maandelijks betaalt. Bovendien weet u vooraf binnen welke periode u het geld moet terugbetalen. Gebruikt u het bedrag volledig en met nota’s aantoonbaar voor de verbouwing van uw woning? Dan is de rente ook nog eens aftrekbaar.

Berekenen en aanvragen

Spaargeld

Heeft u spaargeld? De spaarrente is op dit moment laag. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om uw spaargeld niet op de rekening te laten staan maar te gebruiken voor de verbouwing.

Schenking

Bent u tussen de 18 en 40 jaar en heeft u een huis op het oog dat u ook wilt verbouwen? Dan kan een schenking uitkomst bieden. U mag namelijk belastingvrij € 105.302,- (2021) ontvangen als u dit bedrag aan uw eigen woning besteedt.

Lees meer financieren van uw verbouwing met een lening, spaargeld of schenking


Energiezuinige verbouwing

Een energiezuinig en duurzaam huis heeft voordelen voor zowel het milieu als uw portemonnee. Het treffen van energiebesparende maatregelen is ook aantrekkelijk omdat u hiervoor meer mag lenen, namelijk maximaal 106% van de nieuwe woningwaarde. Normaal gesproken is dit 100%. Koopt u een energiezuinige woning of wilt u uw toekomstige huis energiezuiniger maken? Dan kunt u tot € 9.000,- extra financieren binnen uw hypotheek. Voor deze extra financiering heeft u een minimuminkomen van € 33.000,- per jaar nodig. Voor een NulOpdeMeter-woning kunt u tot € 25.000,- extra lenen.

Bekijk de mogelijkheden voor het financieren van uw energiezuinige verbouwing