Ga direct naar inhoud

Gevolmachtigd agenten

Nationale-Nederlanden heeft een aantal financiële dienstverleners een volmacht gegeven voor schade- en inkomensverzekeringen. Deze zogenaamde gevolmachtigd agenten (verder te noemen ‘volmachten’) hebben van ons de bevoegdheid gekregen om binnen afgesproken kaders als verzekeraar op te treden. In alle gevallen blijft Nationale-Nederlanden risicodrager.

Wat doet een volmacht?

Een volmacht neemt bijna alle werkzaamheden van de verzekeringsmaatschappij over. Denk hierbij aan het verstrekken van offertes of het afsluiten of aanpassen van verzekeringen. Een volmacht voert een eigen verzekeringsadministratie, handelt veel schades zelf af en int de verzekeringspremies. Een volmacht doet dit allemaal voor rekening en risico van de volmachtgever, in dit geval Nationale-Nederlanden.

Samenwerking met verzekeringsadviseurs

Een volmacht werkt samen met één of meerdere verzekeringsadviseurs. Soms is een adviseur onderdeel van dezelfde onderneming, maar opereert dan als een afzonderlijke juridische entiteit. Of een volmacht werkt samen met onafhankelijke adviseurs. Zij adviseren dan ook in producten van andere verzekeraars.

Wat betekent dit voor jou?

Werkt jouw verzekeringsadviseur samen met een volmacht? Dan kan jouw verzekering bij deze volmacht lopen. Er verandert verder niets voor jou. Je verzekeringsadviseur blijft het eerste aanspreekpunt voor al je vragen.

Met welke volmachten werken we samen?

In dit overzicht kun je zien met welke volmachten we samenwerken.