Ga direct naar inhoud

“Bereid je goed voor op de studiekosten van je kind”

Dit artikel gaat over slim omgaan met geld binnen Financiën

Wil je de toekomst van je kind financieel goed voorbereiden? Robert-John Thomson en Ahmet Sahin, beiden accountmanager bij Nationale-Nederlanden, zijn eensgezind: “Als je je kinderen straks een goede start wilt geven, ontkom je er eigenlijk niet aan om nu al te beginnen met beleggen.”

Robert-John: “Ik heb twee zonen. Ian is 22 jaar en Owen is 19 jaar. Ze studeren allebei aan de universiteit, dus ik weet inmiddels wat een studie kost. Collegegeld, studieboeken, op kamers wonen, levensonderhoud en natuurlijk het gezellige studentenleven. Dat loopt al snel op tot vele duizenden euro’s per kind per jaar.”

Van dat bedrag dat jij noemt was ik me eerlijk gezegd niet zo bewust.

Ahmet: “Mijn zoon Mahir is bijna 2 jaar en mijn vrouw is in verwachting van ons tweede kind. Van dat bedrag dat jij noemt was ik me eerlijk gezegd niet zo bewust. Toen je me dat vertelde besefte ik dat we op tijd moeten beginnen om geld opzij te zetten voor de studie van onze kinderen.”

Op de toekomst van je kinderen kun je maar beter financieel goed voorbereid zijn.

Gratis informatiepakket

Wil je meer informatie over Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden? Vraag dan gratis en vrijblijvend het informatiepakket Beheerd Beleggen aan.

Vraag informatiepakket aan

Robert-John: “Op die studiekosten kun je je als jonge ouders inderdaad maar beter goed voorbereiden. In 2015 is de basisbeurs voor studenten namelijk afgeschaft. Daar is het leenstelsel voor in de plaats gekomen. Iedere student die een WO- of HBO-opleiding doet kan geld lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) tegen 0% rente.”

Ahmet: “Maar ook bij 0% rente moet je het geleende geld natuurlijk wel gewoon terugbetalen. Daarom hebben veel studenten naast hun studie een baantje. Als ouders wil je natuurlijk niet dat hun studie daardoor vastloopt. Daarom zetten we sinds kort al maandelijks een bedrag opzij. En omdat sparen op dit moment nauwelijks iets oplevert hebben we bewust gekozen om te gaan beleggen.”

18 - 20 jaar de tijd

Robert-John: “Heel verstandig Ahmet. Als jonge ouder heb je nog 18 à 20 jaar de tijd. Dan heb je meer kans om je doelbedrag te bereiken en eventuele tegenvallers op te vangen. Beleggen betekent namelijk ook meer risico dan sparen. Dus is het belangrijk om je beleggingsportefeuille goed te volgen en er grip op te houden.”

Ahmet: “Dat klinkt wel als veel werk. Daarom is Beheerd Beleggen voor ons een heel fijne oplossing. De beleggingsexperts houden onze portefeuille in de gaten en beleggen in fondsen die volgens hen het beste rendement behalen, passend bij het risico dat we willen lopen. Bovendien houden zij ook de kosten van de fondsen nauwlettend in gaten. Die maken immers een belangrijk deel uit van het rendement.”

Robert-John: “Toen mijn kinderen in de jaren 90 geboren werden kregen studenten nog een studiebeurs. Mijn financieel adviseur gaf toen al aan dat ik er rekening mee moest houden dat dat anders kon zijn als mijn kinderen gingen studeren. Hij adviseerde me daarom om de kinderbijslag die we kregen opzij te zetten. Ik ben heel blij dat ik zijn advies toen heb opgevolgd. Want op de toekomst van je kinderen kun je maar beter financieel goed voorbereid zijn!”

Start nu met Beheerd Beleggen. Dat heeft de volgende voordelen:

  • Je beleggingen uitbesteden aan onze experts
  • Aantrekkelijk rendement
  • Al vanaf € 50,- inleg per maand of vanaf € 1.000,- eenmalig
  • Dagelijks opzegbaar

Lees meer over Beheerd Beleggen.


Wil je meer weten?

Slim omgaan met geld

Slim omgaan met geld, wie wil dat nou niet? Wij verstrekken je daarom informatie waarmee je voor jezelf kunt bepalen hoe je nog slimmer om kunt gaan met geld.

Meer over slim omgaan met geld